Пазаруване от Aliexpress.com 60

• 34 091
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, пратката ми от Али от полски склад май ще пристигне утре със Спиди. Получих съобщение.  Аз обаче отворих диспут преди няколко дена,  защото изтече времето за доставка. Повече от месец отне. Освен това ходих в Спиди да питам и ми казаха, че изобщо още не е пусната към тях, само е заявена. Сега да пиша на Али да затворят диспута или какво?

# 421
  • Варна
Изчакай да я получиш и тогава им пиши.

# 422
  • Люлин
Здравейте, много ми е странно. Мойта поръчка, щеки  е с номер започващ с УТ, след това цифри и без букви накрая. При проследяване излиза единствено

01 Mar 2021  12:05
Shipment information received.

Дали има проблем тук. Поръчката уж е с проследяване.

Какъв отговор очакваш на твоето запитване. Не даваш никакви данни, как да ти се отговори???

# 423
  • here and now
Изчакай да я получиш и тогава им пиши.
И виж дали това, което си получила отговаря на описанието и дали работи коректно, ако е уред.

# 424
Възхищавам се на хора, които хвърлят по 100, 150 и нагоре лв. в Алито. За мен това си е лотария. Я получиш нещо, я не. Аз залагам малки суми и засега празно нямам Simple Smile

Относно казуса с дисплея. И аз съм поръчвала. Дадох го на "майстори" да ми го сменят. Е, след монтажа микрофонът се чуваше много слабо, а сензорът за разговори (дето екранът ти изгасва, когато си го доближиш до ухото) беше постоянно активен. Това от китаеца ли е питам аз или от некадърността на някои хора Sad

# 425
Е, след монтажа микрофонът се чуваше много слабо, а сензорът за разговори (дето екранът ти изгасва, когато си го доближиш до ухото) беше постоянно активен. Това от китаеца ли е питам аз или от некадърността на някои хора Sad

И двете са вероятни.

# 426
Здравейте, много ми е странно. Мойта поръчка, щеки  е с номер започващ с УТ, след това цифри и без букви накрая

Дали има проблем.

Какъв отговор очакваш на твоето запитване. Не даваш никакви данни, как да ти се отговори???

Съжалявам, но нещо не мога да закача принт на екрана.
Tracking nomerа е YT2106021266096468

# 427
Само 7 дена са минали.

# 428
  • София
Възхищавам се на хора, които хвърлят по 100, 150 и нагоре лв. в Алито. За мен това си е лотария. Я получиш нещо, я не. Аз залагам малки суми и засега празно нямам Simple Smile
Не е точно така. Има изпитани търговци, а особено при електрониката си имаш проследим номер и не е лотария.
Да не забравяме, че не всички купувачи са адекватни и знаят какво правят. Аз винаги отварям отзивите с 1 или 2 звезди и чета причината, която понякога е чисто и просто незнание кога и как се пуска диспут.

# 429
Здрсвейте имам диспут отворен на 9 февуари с крайна дата 28 февуари. Като до сега си стои на статус in progress. Какво да правя, къде да им пиша за да се раздвижи тоя диспут! Щото май са го забравили!

# 430
не всички купувачи са адекватни и знаят какво правят. Аз винаги отварям отзивите с 1 или 2 звезди и чета причината, която понякога е чисто и просто незнание кога и как се пуска диспут.

Аз съм от "неадекватните" купувачи 😄
Английският ми е на нулево ниво. Когато трябва да пиша на Алито, използвам Гугъл преводача 😂
Затова преди да поръчам винаги първо чета коментарите с 1 и 2 звезди, гледам броя поръчки, кога е създаден магазинът и колко последователи има.

# 431
Всеки път като ходя да търся пратка в пощата ме питат проверихте ли в сайта на бг пощи. Вчера пак, лелката провери по име и ми казва че нямат нищо. Днес получавам СМС за получена пратка.
Влизам им в сайта там пратка йок.
Може ли да се проверява нещо в сайта на бг пощи ?

# 432
https://www.bgpost.bg/bg/384

Достъпни за проследяване в Международната проследяваща система IPS и във вътрешната проследяваща система са всички вътрешни и международни пощенски препоръчани пратки, колети и международни куриерски пратки.

Не знам защо ви пращат да проверявате на сайта като там може да следите само препоръчани пратки. Повечето пратки от Китай са обикновени и непроследими в системата на Български пощи.

# 433
  • София
Аз съм от "неадекватните" купувачи 😄
Английският ми е на нулево ниво. Когато трябва да пиша на Алито, използвам Гугъл преводача 😂
Затова преди да поръчам винаги първо чета коментарите с 1 и 2 звезди, гледам броя поръчки, кога е създаден магазинът и колко последователи има.
Аз четох поне година във ФБ групата "АЕ България" и "АЕ Диспути" преди да направя първата си поръчка. Сякаш тогава  хората четеха мааалко повече, преди да питат, сега от 3 въпроса 2 са за ДДС и мито, като обикновено не различават двете неща. И много често първо поръчват, после питат, без да се направят труда да ползват търсачката. така че има достатъчно българи, които споделят неволите си, вкл.моя милост.
Под неадекватни имам предвид - "той не ми изпрати стоката и парите ми не върнаха." А дали е пуснал диспут, какви причини е дал и какво решение са взели от АЕ - нито дума, което за мен означава, че въобще не е наясно с въпроса. Много хора си пишат с продавача и той ги успива, въобще не се замислят, че АЕ е платформа, а не един продавач.
Скрит текст:
Не че и аз не истерясах леко, когато телефонът ми се забави точно 89 дни, вместо 60 - АЕ едностранно си промениха срока на защитата, а летището в Сингапур беше блокирано заради ковида през м. юни м.г. Знаех, че ще ми върнат парите, ако не дойде за 90 дни, но за тези 3 месеца доларът падна, телефонът поевтиня тук, та накрая икономията ми се върза 20-ина лв., добре, че не го спряха на митница.

# 434
Аз също не знам английски и ползвам гооглето. Досега при всички диспути са ми връщали парите без да се инатят и не съм обръщал внимание на процедурата. Ама днес се загледах на последния диспут от вчера и ще се радвам малко на разяснение.

Това което съм оградил с червено. Да разбирам ли че продавача се дърпа и иска да удължи времето за доставка?
Трябва ли да отговарям преди да изтече времето ?
Принципно нямам проблем с изчакването, ама ми се струва че нещо протаква.

Ей това е качено като доказателство:

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 18:30 от IvanGeorgiew

Общи условия

Активация на акаунт