Августовски бебета 2020 ! Тема 5

• 20 263
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
Ами имам сили защото спя през деня. Сутринта обаче с това ставане в 6 не мисля така Joy. Едвам чакам първата дрямка че да се наспя.
Питах по- назад но пак да питам. До колко месеца трябва да го оригвам?

# 91
И аз не знам докога трябва да го оригвам.
Повечеето пъти не го оригвам нощем.

# 92
Не го ли оригна спи неспокойно.

# 93
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Кратка справка в гугъл - показва, че бебетата трябва да се оригват до годинката Grinning Sunglasses

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 05:46 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 94
  • Пловдив
Оригвах я до 2 месец, след това спрях. Сега даже не се и сещам да я оригна ( на 28.12 става на 4 месеца). Simple Smile но тя не е имала и проблем с повръщането, може би затова съм неглижирала този аспект от храненето.

# 95
Като се обърне по корем се оригва и си попръцква самичък Simple Smile Забелязвам го, че след хранене най-много драпа да се върти, но аз си го държа на ръце за всеки случай , тъй като все още често връща храна (бяхме с отвратителен рефлукс).

# 96
Добро утро! Coffee
От няколко дни, нашата шушулка се буди към 5 и си лежи до 6, след което заспива. Някой трябва да и подава залъгалка, разбира се. Тази сутрин пак стана същото. Събуди се в 5. Баща и стана, за да и даде биба, тя си лежи и си гледа, след което в 6 заспа. Все още не се е събудила за хапване, а е 8:20. Thinking Обикновено в толкова става от сън, та я очаквам. Днес явно ще има 4 хранения.
Аз я оригвам всеки път. Правя го, за да и е по-леко. Не ми пречи.

# 97
Тази сутрин го чувам, че вече мрънка да става обаче гледам че е рано и си трая. В един момент поглеждам часовника 7.30, а той лежи до мен и гледа в тавана Joy. Кой знай колко е седял буден и ме чака да се наспя Simple Smile. Бързо ядене в 8 и 8.45 обратно в леглото. Снощи имаше само две хранения след последното хранене в 6. Яде в 1.30 и в 4.30. Не знам защо но за второто ядене никога не издържа повече от 4 часа.

# 98
Добро утро! Coffee
От няколко дни, нашата шушулка се буди към 5 и си лежи до 6, след което заспива. Някой трябва да и подава залъгалка, разбира се. Тази сутрин пак стана същото. Събуди се в 5. Баща и стана, за да и даде биба, тя си лежи и си гледа, след което в 6 заспа. Все още не се е събудила за хапване, а е 8:20. Thinking Обикновено в толкова става от сън, та я очаквам. Днес явно ще има 4 хранения.

И ние сме така, буди се към 5 - 6 но хапва ( последното и ядене за вечерта е към 7и30 ) тъй като е гладна и после си играе около час и заспива пак. Аз се прибрах при родителите ми в Пловдив и тук сме в къща, която има дървени капаци на прозорците, вътре е тъмна Индия и малкото спи като разпрано. Вече обмислям външни щори или нещо такова и за София.

# 99
Добро утро! Coffee

И ние сме така, буди се към 5 - 6 но хапва ( последното и ядене за вечерта е към 7и30 ) тъй като е гладна и после си играе около час и заспива пак. Аз се прибрах при родителите ми в Пловдив и тук сме в къща, която има дървени капаци на прозорците, вътре е тъмна Индия и малкото спи като разпрано. Вече обмислям външни щори или нещо такова и за София.
Ние същи спим на тъмно дори през деня. На първо време можеш да затъмниш с черен найлон Joy. Това е най- добрия затъмнител за прозорци и ти го казва човек, който е карал нощни смени Grinning.

# 100
Добро утро! Coffee

Ние същи спим на тъмно дори през деня. На първо време можеш да затъмниш с черен найлон Joy. Това е най- добрия затъмнител за прозорци и ти го казва човек, който е карал нощни смени Grinning.

Савова, ако ще спи както в Пловдив, увивам всичко в черен найлон Simple Smile Grinning

# 101
И аз от доста време не я оригвам шушулката не виждам да има някакъв проблем. А и като спи при нас на спалнята и като я кърмя през нощта ни е супер тя си хапва малко заспива аз само я изкарвам и аз си спя 😄сега на Коледа малката ще получи активна гимнастика от баба си та ще видим дали ще се занимава, силно се надявам. 😄 Като чета вашите дечица как са със спането не знам само ние ли сме така че Катерина будува 1 час макс час и половина и ако не я с приспя пчва едно мрънка е реване, просто не издържа повече от час и нещо и си иска съня и така през целия ден през час и нещо спи по 30-40 мин. А като излезем на разходка с количката спи 2 часа понякога в деня има две такива 2 часови спанета. Хихи явно ще е поспалива като баща си. 😄 За храненето четох че на някои бебета не им достигало вече млякото и мислите захранване бих ви препоръчала тази книга
Даже и да не сте избрали този начин на захранване в книгата е написано защо не е хубаво преди 6тия месец да се започва захранване. Това е и една част от книгата "В по-ранна възраст храносмилателната система на децата все още не е готова, за да преработва и усвоява добре храни, различни от мляко. Пюретата също така осигуряват много по-малко калории и други хранителни вещества в сравнение с кърмата или адаптираното мляко. За това и специалисти са казали че до 6-тия месец най-добрата и пълноценна храна за детето е млякото. Та книгата наистина е много интересна и доста неща могат да се научат от нея. ☺️

# 102
Rozmari, аз също слагам моето бебе да спи на всеки час и половина, като и отнема 10тина минути да заспи.
Днес пак е ужасна. Grinning Вече всеки ден го казвам, чак ми е тъпо. Ама си е така. Спа една дрямка, събуди се и цял час и половина будуване- мрънка, пищи, реве. Не знам дали е заради зъби (вече с това я оправдавам, пък преди бяха колики Grinning ), но се надявам да отминава.
ebk_kbe, тя преди хапваше за вечеря в 7:30 и после към 6 се будеше за бърза закуска, заспиваше веднага и така спеше до 8 и нещо. Сега не знам защо започна да се буди и да лежи един час, без да и говорим, без да играем...

# 103
От 2-3 дни моя таласъм е ужасен, само мрънка и никъде не е доволен, че е оставен и аз да стоя с него пак мрънка, като се храни пак мрънка, почва едно дърпане и въртене, при коликите не беше такъв ужас както е сега, гледах по венците за следи, но нищо им няма.
Колко време след ваксините може да му е криво, днес става една седмица откакто ги сложихме, та се чудя да не е там проблема?

# 104
И моята е крива, надува се, пищи и реве. Чеше си венците, но няма зъбче- не давам й гризалка, че ме мързи да я охлаждам.
Ни ваксини сме й били, нито са колики, е и на зъби не ми прилича, постоянно оглеждам устата й.
Такъв им е периода. Растежа им е бурен, мозъкът им не може да преработи цялата нова информация, нито да свикнат с промените  в тях.
Беше такава миличка, златна и кротка- не мога да я позная.

Общи условия

Активация на акаунт