Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 53

• 56 364
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Какво казва психолога за всички тези неща (питам и от любопитство, и от интерес, защото и аз имах много тегави периоди след лоши изследвания)?

Иначе какво мисля като цяло, писала съм го и преди - следиш се редовно, а през останалото време СИ ЖИВЕЕШ ЖИВОТА! На 28 години, в разцвета на силите и в най-хубавите си години, си седнала да кършиш пръсти и да офкаш за един вирус, които за момента нищо не ти причинява реално. Както би казала майка ми - я се стегни. Носителството на ЧПВ не те прави болна, половин човек (без значение пола) или обречена. Същото е да си носител и на HSV - вируса на херпес симплекс (тоя обикновения херпес). Ми , имаш го. Толкоз. Живееш си с него. Като ти падне имунната система (която пада от всичко - стрес, нерви, работа, лоша храна и въздуха буквално и преносно) ти излиза херпес. Като си щастлива, ядеш добре и се обичаш - не ти излиза. Същото е с ЧПВ с тая разлика, че ходиш да се преглеждаш като всяка интелигентна жена и при нужда взимаш мерки.
Аз съм носител на няколко високорискови. Включително и най-гадния 16. Имам и биопсия с ЦИН 1. Какво да правя, да се откажа от живота? Живея си го, пия, ям, дете родих. Продължавам да си ходя на редовни прегледи и изследвания. Ако се наложи някой ден - ще направя каквото трябва. До тогава няма да живея в страх дали този момент ще дойде. Колкото повече го дълбаеш това, толкова по-зле. Я си сипи една чаша какао в тая студена вечер и гледай някой хубав, позитивен филм.

# 106
Точно!!!!
И аз носех тип 16 и имах Цин 1, родих две деца, секс си правя на воля, мъжът ми лекарства не е пил, имаше тип 16 и 11
Имам и цитомегаловирус някъде заспал, наследствена обремененост от рак и сърдечно-съдови заболявания,ама майната им!!! Живея си, та пушек се вдига.
Само да кажа, че тип 16 е изчезнак по някое време от тялото ми Simple Smile))

# 107
Много ви благодаря!!! 🤗
Ами психоложката какво да каже слуша ме, каза че мога да й стана колежка. Опитвам се да се самонавия, че всичко е наред. Надявам се скоро да се появи желание за секс.
Започнах да пия Биозина и сега се чудя два месеца ли без да спирам или на
интервали от 10 дни. Купила съм си две опаковки от японската гъба и след Биозина ще почна и нея. Общо 4 номера на HPV е много странно, дано го махна.
Не искам да се стига до рязане, изгаряне и т.н 🤞
Това ПАП 3А как се свежда до 2А/В?
Нищо не ми предписаха...
На вас какво предписаха?

# 108
На мен Изопринозин по някаква схема(не помня вече), а хомеопат ми даде да пия Корсицепс (гъба) и това беше.Но говоря за 2007г., тогава нямаше такива лекарства.

# 109
Точно!!!!
И аз носех тип 16 и имах Цин 1, родих две деца, секс си правя на воля, мъжът ми лекарства не е пил, имаше тип 16 и 11
Имам и цитомегаловирус някъде заспал, наследствена обремененост от рак и сърдечно-съдови заболявания,ама майната им!!! Живея си, та пушек се вдига.
За колко време излекува вируса?

# 110
Точно!!!!
За колко време излекува вируса?
О, не знам.Тестваха ме 10г , след откриването му и го нямаше.Последващо всичко е ок.

# 111
Аз съм много притеснена наистина и сега съжалявам, че спрях да пия имуностимуланта, лекарят преди 3 месеца ми каза, да спра всичко, достатъчно съм го пила, да сме видели след 3 месеца дали ще го има вируса. Ами ако сега пак е някаква висока степен, откачам!! Другата ми лекарка, ми каза, че не трябвало през месец да се взима намазка, не била вярна. А на самата ми намазка пише след един месец, и онкогинекологът ми каза, че няма проблем, че дори всеки ден едва ли не можело да ми се взима. Вече не знам на кого да вярвам и в какво. Лекарката ми, не мисля, че  е много компетентна, тъй като ми каза да пия кориолус само 4 месеца, после пауза, а всички останали, че минимум 6 месеца. Карагьозов знаете ли какво препоръчва за периода на намазки примерно.... Grinning

# 112
Абсолютно не е ок честото стъргане, поне 2-3 месеца трябват, за да има “материал”, който носи ценна информация. Иначе резултатът е фалшиво добър.
Повтаря се по-скоро само при изрична нужда, след терапия, при интервенция или някаква конкретна специфика.
При липса на проблем в цитонамазката (1-2 група) Карагьозов казва, че профилактика се прави веднъж годишно. Предишната ми гинеколожка искаше да се виждаме на 6 месеца.

# 113
Здравейте! Последната ми цитонамазка показа ll група, но в описанието пише минимално атипични, метапластични клетки. Колпоскопът в деня на вземане на цитото беше чист. Какво следва, според вас, в понеделник ще се обадя на доктора. Трябва ли нова цито да пусна. Аз съм с лецц преди 2,5 години.

# 114
Здравейте! Последната ми цитонамазка показа ll група, но в описанието пише минимално атипични, метапластични клетки. Колпоскопът в деня на вземане на цитото беше чист. Какво следва, според вас, в понеделник ще се обадя на доктора. Трябва ли нова цито да пусна. Аз съм с лецц преди 2,5 години.
Не мисля, за мен вс.е ок

# 115
Благодаря, но тези атипични клетки ме притесняват, ето какво пише

Не мисля, за мен вс.е ок

# 116
Здравейте! Искам да попитам получавали ли сте по-висок резултат като например 3група от обикновена цитонамазка? Тази и миналата годината правя все от тези цитонамазки по каса, но сякаш се съмнявам в резултата. Смятате ли, че може да им се вярва?
Аз съм получавала по-висок резултат при течно базирана 3 В и тотално ме обърка.Преди това имах една 3А но се лекувах и я свалих.За жалост обаче август миналата година пратих една обикновена в Пирогов при Доц.Каменова и една в Рамус.Първата излезе 3В в Рамус 2ра група направо съм много изплашена вече.

# 117
За съжаление много момичета тук са имали по-високи групи от 1-2 на обикновена и течнобазирана. Аз включително.
Най-важното за цитонамазката е (1) да е взета добре, т.е. четката да е минала където трябва и да е събрала достатъчно материал и (2) патологът, който я гледа, да е добър специалист и да си разбира от работата, респективно гинеколога да му има доверие.
В този ред на мисли няма значение дали изследването е по ЗК или платено на ръка.

# 118
За съжаление много момичета тук са имали по-високи групи от 1-2 на обикновена и течнобазирана. Аз включително.
Най-важното за цитонамазката е (1) да е взета добре, т.е. четката да е минала където трябва и да е събрала достатъчно материал и (2) патологът, който я гледа, да е добър специалист и да си разбира от работата, респективно гинеколога да му има доверие.
В този ред на мисли няма значение дали изследването е по ЗК или платено на ръка.
Но ние ги пращаме на различни места умишлено изплашени от резултата на течно базираната. Докторката ми вече иска биопсия притеснена а аз се опъвам особено като разбрах за пълната упойка.На колпоскоп никога нищо не се е виждало и не знам вече какво да правя много ме е страх.

# 119
Биопсия с пълна упойка???Защо?

Общи условия

Активация на акаунт