Бебчето ни малко е сега и сбъдва нашата коледна мечта - мами Юли 2021, Тема 2

• 50 037
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, нова съм във форума и имам нужда от малко информация.
Бременна съм в 9 седмица, преди 3 седмици бях на преглед в Лондон при частен доктор.
Беше установена бременност има и сърдечен ритъм. 
Докторката, не ми каза какви кръвни изследвания да си направя и какви прегледи следват след това.
След 3 седмици ще се прибера в България и съм се насочила да отида на преглед в болница Токуда.
Бих искала да ме посъветвате дали веднага да си запиша час за ранна фетална морфология или първо да отида на консултация и да си направя кръвни изследвания.
Благодаря

Ако има свободен час там за Анна Богданова си запиши час за фетална и за БХС да ти вземат кръв. Другите кръвни може по всяко време да си ги пуснеш след това.

+1 за д-р Богданова. По- добре се обадете възможно най-скоро, защото часовете за феталните морфологии много бързо се запълват при нея.

# 241
Здравейте,
Има ли друга "безсимптомна" мама като мен? Допреди няколко дни повръщах (в 12 седмица съм в момента), вече спрях, а гърдите не ме болят и не са подути почти от самото начало.
Меря си температурата сутрин, поддържам 37.2 и леко се успокоявам, че щом прогестеронът е висок, нещата би трябвало да са наред, поддържам си и запека, но всички други признаци напълно изчезнаха, не знам доколко е нормално, но съм обезпокоена.

# 242

Здравейте, нова съм във форума и имам нужда от малко информация.
Бременна съм в 9 седмица, преди 3 седмици бях на преглед в Лондон при частен доктор.
Беше установена бременност има и сърдечен ритъм. 
Докторката, не ми каза какви кръвни изследвания да си направя и какви прегледи следват след това.
След 3 седмици ще се прибера в България и съм се насочила да отида на преглед в болница Токуда.
Бих искала да ме посъветвате дали веднага да си запиша час за ранна фетална морфология или първо да отида на консултация и да си направя кръвни изследвания.
Благодаря

Ако има свободен час там за Анна Богданова си запиши час за фетална и за БХС да ти вземат кръв. Другите кръвни може по всяко време да си ги пуснеш след това.

+1 за д-р Богданова. По- добре се обадете възможно най-скоро, защото часовете за феталните морфологии много бързо се запълват при нея.
Благодаря за съвета, според вас в 12с., късно ли ще бъде за БХС?

# 243
Не е късно.

# 244
Мина и моя БХС, оказа се че бебчо е пораснало малко повече и съм в 14г.с., А не в 13+6, както си мислех аз. Чакам резултати. Не успяхме да видим пол, мнооого искам момиченце  ❤️. За обичането си се обичаме през няколко дни, първата бременност го играхме кротко до 9тия месец и като преносих 8 дни си наваксахме за да родя по-скоро и пак нищо 😀, сега просто ММ е по-внимателен. Ако няма противопоказание, дори може да е полезно.  За витамините вчера ми свършиха Prenatal Denk, тези, които са до 12 седмица. Пих и биозин мама, покрай короната, но ще го спра. Чакам док. да види резултатите от днес и да ми каже с какви да продължа. Ако ме пита мен ще си искам Елевит, тях си пих първата бременност и съм доволна. Хубава вечер на всички ❤️

# 245
Някоя има ли болки в таза,особено тази нощ не можах да спя добре. Дали е,че се разтягат сухожилията на матката или че таза се разширява? Чак краката ми се схващат. Някоя мама има ли като мен?

# 246
Здравейте,
Има ли друга "безсимптомна" мама като мен? Допреди няколко дни повръщах (в 12 седмица съм в момента), вече спрях, а гърдите не ме болят и не са подути почти от самото начало.
Меря си температурата сутрин, поддържам 37.2 и леко се успокоявам, че щом прогестеронът е висок, нещата би трябвало да са наред, поддържам си и запека, но всички други признаци напълно изчезнаха, не знам доколко е нормално, но съм обезпокоена.
Мога и аз да кажа, че от последните дни на миналата година гаденето изчезна. Гъдите ми също са спокойни, но все по често ходя до тоалетна. Сега съм в 13 г.с, но започнах да чувствам корема си постоянно подут и тежест,а ям значително по малко от обичайното. Относно кг до нова година си стоях на същите.

# 247
Някоя има ли болки в таза,особено тази нощ не можах да спя добре. Дали е,че се разтягат сухожилията на матката или че таза се разширява? Чак краката ми се схващат. Някоя мама има ли като мен?
Аз от време на време през няколко дни умирам от болки в таза все едно някой ме разтегля, самите кокали като ги докосна си болят..

# 248
Здравейте момичета, днес бях на преглед и АГ каза, че всичко е наред вече сме 8см големи, но не иска да се покаже какво ще е. От няколко дни имам странно стягане ниско долу в корема и ми изписа ха диаспора 250, вие какъв магнезий взимате?

# 249

И при мен от време на време има болки като от мускулна треска или разтягане - в таза, бедрените кости, ниско долу при корема. Не е нещо супер силно или непоносимо, но е неприятно, сякаш съм ходила 200 км пеш Grinning Отдавам го на това, че в действителност някакви неща се разтягат и подготвят за раждането там долу. Онзи ден имах и лека болка в срамната кост, което знам, че е нормално при бременност.

# 250
Всеки казва,че е нормално,на аз не знам първа бременност ми е и все мисля,че нещо не е наред. Щом и при вас го има значи не съм само аз и няма да го мисля за нещо ненормално. Благодаря,че споделихте!

# 251
Здравейте , момичета.
Преместих се тук от темите за инвитрото.
Термина ми е на 6ти юли. Днес съм 14г.с.+0дни. Трето дете, другите две са вече на 24г. и 14г. Те са естествени бременности,когато бях на 22 и 32г. съответно.Сегашната бременност е инвитро.
Ели, чудесни новини! Следях те тихичко и с надежда дали всичко ще е наред. С първото ми дете (далечната 1995)лежах за задържане в 7ма седмица,но беше само кафяво течение,малко и еднократно,но ме натъпкаха за два дни с инжекции в Майчин Дом,София. С второто също имах доста кафяво на няколко пъти,но вече бях в чужбина, а тук нищо не правят до 12-та седмица,че и после. Не дават никакви лекарства ,не приемат в болница,казват: почивка,и ако е отредено да се задържи бремеността ,ще се задържи. Така и стана, около 11та седмица спря зацапването, почти не съм се спирала,и на работа си ходех,детето сега е на 14 Simple Smile
С тази бременност имах прокървяване в 6та седмица,което продължи като кафяво зацапване до 11та седмица. Малко,само при забърсване,но го имаше,за да ме плаши. Естествено ,въобще не ходих тук на лекар,защото описах по-горе какъв е подхода им тук.  От IVF клиниката ни бяха дали инжекции, свещички и таблетки за такива случаи, със схема на прилагане. Приложих си ги моментално,спря кървенето до няколко часа,и после просто отидох на ултразвук след няколко дни,за да видиме че бебето не е засегнато ,и слава богу не беше Simple Smile

Гаденето и други бременни симптоми е нормално да започнат да намаляват след 11та седмица, тогава вече започва естественият спад на ЧХГто,който е най-големият виновник за симптомите.

Аз да ви питам: от днес корема ми е като опънат. Чувствам си външната коремна стена някакси 'изпъната' и то най-вече като стоя права. Като легна и си прибера малко краката ,чувството изчезва. Определено не го чувствам 'отвъре' откъм матката имам предвид ,не мисля че са контракции,и не ми се ще да се тъпча с нош-па напразно.дали е разтягане на коремната стена? Някоя друга да е изпитвала това?

# 252
Здравейте! Бременна съм 13г.с. Днес бях на преглед и се оказа, че имам киста на бартолиновата жлеза. Случвало ли се е на някого, четох в Интернет, но всяка допълнителна информация за киста по време на бременност ще ми е полезна.

# 253
Случайно някоя бъдеща мама да я сърби кожата около корема? Снощи се събудих от силен сърбеж, които спря за няколко минути, но тази вечер пак ме засърбя доста и се чеша като крастава. Дали е от разтягането на кожата или почват да се образуват стрии не знам, но е много некомфортно. Уж се мажа с кокосово масло, пък ще видим. В 13г.с +3,4 дни съм.

# 254
И мен ме сърбеше вчера и онзи ден.
А днес започна опъването ,за което писах по-горе. Предадох се и пих едно нош-па за всеки случай, то взе че спря да ме опъва веднага след като изпих нош-пато,няма как то да е подействало,значи съм била права ,че опъването,или усещането за него, е от коремната стена.
Навремето учих за акушерка . Работила съм го само няколко месеца, след това се преместих в чужбина ,приравних си дипломата и работя от 20 години като медицинска сестра. Та исках да кажа,че ни учеха следното: ако кожата ти е еластична и се опъва ,ще си се опъне и прибере и с мазане,и без мазане. Ако не е еластична ,ще си се нацепи,ако щеш с каквото щеш мажи! За съжаление изпитах го на собствен гръб. Кожата на корема след първото раждане се нацепи и увисна мноооого. Никъде другаде: нито бедра,нито дупе,нито гърди, само корема.
След второто дете направих абдоминопластика,не мислех че ще раждам повече. Та сега и това си мислех,моите усещания за опъване може би идват и от това ,че корема ми е опънат. Поне попитах пластичният хирург и той каза,че не е проблем да износя още една бременност. Може би защото знае,че после пак ще се видиме за абдоминопластика Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт