ДЕВЕТИ клас. Дядо Коледа да донесе здраве, радост и присъствени часове!

• 42 986
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте, "сесията" на наборката започва от утре с тест по география, който ще е от 9:30 до 12:30. Ще го правят на хромбуците с пуснати микрофони и телефон включен към гугъл мийт, който да снима клавиатурата, монитора и лицата им Stuck Out Tongue Winking Eye Аз почти изпаднах в паника като си представих, че при толкова много условности нещо може да се обърка и взех да настоявам от тази вечер да пробва как точно ще позиционира телефона и т.н. За щастие младите са по-спокойни и по-големи непукисти и ме отсвириха с: "Ти само разкарай брат ми от стаята".
За капак следобедът има и тест по френски...а аз цял срок не чух нищо повече от "жо ма пел..." (както и да се пише) та ми е много любопитно какво ще се тестуват Simple Smile

# 166
Здравейте, чували ли сте слух, че междусрочната ваканция ще отадне за сметка на дните преди Коледа, в които не учиха?  Тъкмо нагласям едно пътуване и приятелка ми сецна ентусиазма...

# 167
  • София
А моят син има да прави презентация за личността на Сталин. Според мен е много интересна тема. Утре му предстои и класно по математика. Нещо не ги "вижда" решенията на геометричните задачи, ама само с дадения материал няма как да се и научи. Поръчах няколко сборника от store. bg, ама още не са дошли.
Междусрочната я намалиха от 3 на 1 ден. Пада се сряда.

# 168
  • София
Аз не бих могла да се лакирам, пушейки. Ще закача някой нокът и отиде маникюрът. Суетата ме е спасила. 😂

А ако говорим сериозно, напълно съм съгласна. Ненужни неща учат, вместо нещо, което ще им е полезно. Една молба със свободен текст да могат да напишат, по-добре ще е.

# 169
Нашите писаха - по БЕ изучаваха делова кореспонденция. Имаха задача да напишат молба до директора на училищего за отсъствие в определен период поради причина, измислена от тях, да удостоверят твърденията  си с документи ( напр. прилагам удостоверение за класирането ми на областен кръг олимпиада по...) и т.н. В деня, в който четоха "прошенията", работех в същата стая. Беше трагикомично. Немалко  молби завършваха с "поздрави".

# 170
Тези "поздрави" според мен идват от подписите на чуждестранната кореспонденция. Има и други разлики, които се набиват на очи когато получим такъв документ. И все пак те са ученици. Какво да кажем за възрастни със сумати години трудов стаж, които пускат безумни писания...

# 171
  • София
Всъщност преди няколко години "молбата" беше заменена със "заявление", ама навикът е втора природа. Flushed

# 172
  • Sofia
Всъщност преди няколко години "молбата" беше заменена със "заявление", ама навикът е втора природа. Flushed

Заявления са вече, аха. Редно си е да учат децата в някакъв момент как да пишат офиц.документи И на български, не само на чуждите езици, които изучават (, ако се учи де, не съм стигнала до там - засега са само мейли и блог постове Laughing)

slavena, И аз се зачудих какво ще да е това путъване по време на срядата (3ти февруари), която е "междусрочна ваканция". Може седмицата, включваща междусрочната Wink Аз се чудя моите кога да ги отведа на ски, като и аз вече не съм на свободен режим. На наборът ще му стане трета година да не се с качвал.

# 173
Други години, заради грипни ваканции, междусрочната - беше поне седмица. Тзи година децата повече се нуждаят от свободен режим, защото ДО ги товари повече.

Не знам във вашите гимназии как беше, но нашите имаха твърде много домашни за времето на ваканцията. Голям противник съм на тези методи. 10 дни свободни, хайде да им ги вземем и тях! По-чести и истински ваканции са им нужни, но кой да го съобрази?! При това най-неизправните учители, които бавят проверки на тестове, мотаят се с материала, възлагат им сами да разучават теми, се оказаха най-претенциозни.

# 174
Да, за ски мислех, но да ги освободя ден или два, сега само с тази сряда не пасва...

# 175
Нашите деца нямаха домашни, но имаха нови уроци в последните часове преди ваканцията. В първото училище, в което учеше синът ми, за всяка ваканция, дори ако с празник се съберат 2-3 дни, се даваха домашни. Аз съм противник на ваканционната работа, за мен прекомерното товарене си плаща "сметката" по-късно. Но тъй като в трето училище (две основни и гимназия) масово децата учат изпреварващо, то и аз въпреки огромната съпротива на набора успявам да пробутам поне малко преговор, избирателно. Но принципно не одобрявам, мозъкът има нужда от почивка.

# 176
  • Sofia
Форумът много ми "разваля" дисциплината Grin - не дадох домашно за ваканцията (с РИЧЕ са), но пък всеки божи ден имат домашно, което връщам веднага проверено и нали "ваканцията е за почивка", казах им го и бяха много доволни. Също така започнах да се отнасям по-благосклонно към отсъствията и нередовната работа на един професионален спортист, който е голям лигоч и всякчески се възползва от това, че тренира. Записах си в кои дни от колко до колко е на тренировка, с какво се прибира, колко време му отнема и сме се разбрали, че английски му трябва, така че поне в моите часове трябва да е изряден. Ама ей на, нали го коментирахте, замислих се дали пък аз не съм прекалено строга с него.

# 177
  • Там, където мечтите се сбъдват
Днес съм се заровила из софийските пекарни за кафе....преди да ми почнат лекциите.
Наборът точи зъби за нощната писта на Боровец, оказа се, че това им е най-удачното време за каране с баща му, но да минат изпитите....преди малко идва да ме предупреди да не влизам в стаята му и изведнъж ми стана едно притеснено, милите....Simple Smile))

# 178
Здравейте!
Ани, ако бяха всички учители като теб! Ех, мечти!
Мисля, че децата ги чакат две много натоварени седмици в училище. Не вярвам и аз специално девети клас да се върне от този понеделник в училище. Най-рано от следващия, но по-вероятно ми е за кратко в началото на втори срок. Нашият набор са последна дупка на кавала. Като знания ще наваксат децата, колкото и да е трудно, но в емоционален и социален план имам чувството, че им изтриха една година от живота, поне на моето момиче. Много и повлия на нея, буквално изкара годината у дома и загуби желание за контакти и общуване в голяма степен. Не зная дали в бъдеще ще се компенсират тези липси и това много ме притеснява.

# 179
  • София
Ради, при нас е същото положението. Миналата година стартира с огромно желание, ходеше с удоволстие на училище, завъртя я гимназиалният живот и виждах блясък в очите, който сега почти е угаснал. Имам чувството, че няма желание за нищо. Аз се надявам тази една година да им бъде последната такава  и да успеят да компенсират после. Животът е пред тях, а те са млади и адаптивни. Срещите с приятели и купоните им предстоят. Всеки ще ги изживее по свой си начин и нещата ще се наместят постепенно. Иска ми се да съм оптимистично настроена и вдъхвам и вяра на детето, че скоро пак ще си бъде на чина в училище.

Общи условия

Активация на акаунт