ДЕВЕТИ клас. Дядо Коледа да донесе здраве, радост и присъствени часове!

• 42 959
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • по Пътеката
Не, семейството ми няма да се ваксинира. Никога не сме слагали противогрипни дори.

Честит първи учебен ден! Успехи и споделености!
След четири месеца вкъщи (въпреки излизанията с приятели, заниманията в хора) интровертната ми дъщеря даде мнение, че вече не издържа в дома си, квартала, града и замина за няколко дни при приятелка в провинцията. Върна се презаредила батериите и щастлива.

# 601
  • нейде там, където ....
Честит ни четвърти март!
Наборът днес се размрънка, че съм го лишила от най-хубавото преживяване на присъственото обучение - пътуването до училище с ГТ и съученици. Няма угодия.
За ваксините - мисля го още. Никога не съм слагала ваксина извън задължителния имунизационен календар.
Gorg0nzola, дори на теб да ти се рискува, няма да сложат АЗ на непълнолетен. Познато дете се опита да мине с цялото семейство една седмица преди да стане на 18 и не стана.

# 602
  • София
Здравейте. Не мога да не се включа в тази моя любима тема на така жадувания първи учебен ден. Кокалчетата на ръцете ме заболяха от стискане на палци този ден да се случи и сега сме щастливи и в трепет. В момента се стяга за училище и гласи тоалети 
Ние бяхме на ски за седмица цялото семейство и разтоварихме добре преди днешния дългоочакван ден. Наборката този път с охота се присъедини и изкарахме повече от страхотно. Времето беше с нас и сега сме даже със слънчев загар.
Притеснила се е малко, че големи закани се сипят да им стопят лагерите през тези две седмици, но дори и това не може да помрачи веселото настроение, което я е обзело.
Аз бих си сложила ваксина, но по-натам. Не ми се бута в момента, а и ще дам път на по-належащите. Мъжът ми засега не иска да слага. За децата дори и не съм си мислила.

# 603
  • София
Ехаа, колко позитивно и усмихнато е тука Simple Smile Успешен старт на децата!

И моята се гласи от вчера, даже и нов маникюр с гел лак си направи. Бъзикнах я сутринта дали ще носи цвете на класната, но ме изгледа кръвнишки. Големи вълнения, но каза, че ще ги разцепят от контролни и изпитвания. И ние направихме още една ски почивка, че не се знае после кога и как ще почиваме.

# 604
Моята девойка каза, че се чувства странно и неестествено, че ще ходи на училище, но е доволна, въпреки "изпитната сесия", която им подготвят. Не се е приготвяла специално за днес. На шегата дали да и плисна вода за късмет се усмихна и каза "Хайде, няма нужда, че не се знае до кога ще е и колко пъти ще плискаш вода до края на юни"

# 605
  • София
Здравейте.
Извинявайте, че нахълтвам в темата ви.
Аз съм майка на осмокласник.
В осмокласната тема подготвихме писмо с искане за връщане на децата 5-12 клас към присъствено обучение.
Ако подкрепяте това искане, може да подпишете писмото тук:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdkMjm4qyC_3PeAM-d7ANld … E_Xy9g4g/viewform

# 606
  • София
ваканцията май остава без промяна.

Първият присъствен ден премина. "Като че ли повечето си харесвали повече ДО..." Това е впечатлението на сина ми. Той не е от нетърпеливите за ПО. Както и да е, не прави въпрос от промяната.

Аз бих се ваксинирала, но искам да знам, че няма да заразявам.

# 607
Zazu, чудесна инициатива.  Благодарим за труда. Надявам се повече родители да подпишат и да стигне до когото трябва посланието! Добре, че тийновете не знаят, защото май наистина повечето сега вече си искат ДО. Синът ми беше много кисел вчера ...

# 608
  • София
Честит първи присъствен ден след 4 месеца Blush
Калоян тръгна с леко нежелание не заради училището, а заради заканите колко ще ги изпитват тези 2 седмици.
Стискам палци, че днес 2 контролни са обявени като за добре дошли.
Иначе само искам да сме здрави, че днес пак новини за болни хора от колегите и ми омръзна. Аз ще се ваксинирам скоро, но за него не мисля преди да стане на 18, а дотогава може и това да е минало.

# 609
Моята девойка не искаше да си тръгва, остана до 15 ч. в училище. Въпреки, че от върл противник на ДО се трансформира до умерен любител, сподели, че отдавна не е имала такъв як ден! Днес и утре нямат контролни, само проекти и есета ще представя, но от понеделник е гърч - по всичко почти, за 17.03. има предвидени 3, макар, че уж не е разрешено. Обаче как е изгубила навици, тутка се сутринта, не може да си намери вратовръзката, на косъм да закъснее за втория Първи учебен ден Simple Smile.

# 610
  • София
Честит първи присъсътвен учебен ден на децата за тази календарна година!
Дано по-дълго се задържат на училище!А дано,ама надали!
В тази връзка мислите ли да подпишете петицията цитирана по-горе?
Всъщност след тези две седмици ясно ли е какво ги чака?ДО най-вероятно или...?
Засега излезе единствено решението на МОН,че НЯМА ДА ИМА ПРОМЯНА В ДАТИТЕ НА ПРОЛЕТНАТА ВАКАНЦИЯ.
Разбира се в сайта нищо,решението е публикувано във ФБ.
За ваксините в нашето семейство правим тези,които са в задължителния имунизационен календар.
Наборката засега няма да я ваксинирам.За себе си съм много резервирана,най-малкото ще изчакам още няколко месеца.
Само да сме здрави,друго не искам.

# 611
  • Там, където мечтите се сбъдват
Подписах отвореното писмо, наистина е време децата да се завърнат в училище.
Наборът тръгна с желание, но децата на мои познати наистина са притеснени с оглед тестовете, за които учителите са ги предупредили...вместо да се използва присъственото за да се направи един преговор и да се изяснят пропуските...
За ваксините, не мисля да ги ваксинирам на този етап. Даже мисля на набора да му пусна за антитела, че само той не показа някакви симптоми като се натръшкахме у дома.
Прзнично ми е днес, даже една бутилка бяло вино купих, ама довечера ще я отворя:)

# 612
Категорично съм ЗА присъствено обучение и подписах, даже я споделих петицията. Не е нормално детето ми да може да отиде на ресторант, а да не може да отиде на училище!

# 613
Честит първи учебен ден! Днес го смятах, че децата не са се виждали от четири месеца- повече от лятна ваканция, може да не се познаят😂
СМ тръгна мърморейки на училище в 7ч и заяви че ще проспи първите два часа. Той свикна с ДО и няма ентусиазъм за присъствено, само че не знае майка му колко е ентусиазирана!
И така както не му се ходеше,  се върна преди малко, разхождали се със съучениците. Това е което най-му е липсвало- живия контакт. Каза, че училището “ставало”, но за две седмици.
По отношение на ваксините и аз и ММ се ваксинирахме с АЗ. Аз имах от описаните реакции- температура, главоболие, втрисане, ММ нищо. Радвам се , че се чипирахме, от една страна за нашето здраве, а от друга страна видях как на набора му олекна. Малко или много го ограничавахме, а и той се притесняваше да не донесе нещо. Направихме го за свобода и връщане към що годе нормален живот. СМ няма да ваксинирам.
Бъдете здрави и дано децата имат повече присъствени дни!

# 614
  • по Пътеката
ЗА присъственото обучение съм. Друга алтернатива не е образование.
Подписах отвореното писмо.

Общи условия

Активация на акаунт