ДЕВЕТИ клас. Дядо Коледа да донесе здраве, радост и присъствени часове!

• 42 984
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Мартеа, аз крепкия навик да съм с маска в метрото зимните месеци (най-вече по време на грипна епидемия) си го имах и много ме кефеше. Защото във времената преди ковид, хората като видеха някой с маска в ГТ, инстинктивно се отдръпваха Joy Благодарение на това по време на първия локдаун имахме кутии с маски.
Но онзи ден точно споделях с ММ, че отсега нататък, не знам как бих могла да сложа директно на кухненската си маса, какъвто и да е продукт купен от магазина. Дори и да няма вирус, вече ми изплуват всички тези ръце, през които преминава дадена стока и помещенията (подове, касетки и т.н.) по които се въргаляла. Т.е. удари ме ОКР-то, но разчитам на мързела си, за да се излекувам.

Моята тинейджърка, за добро или зло узря за гримиране. Ходи да си накупи всякакъв мейкъп и напоследък тренира. Някои модни тенденции в тинейджърския грим леко ме учудват: например сенки в червената гама и червен руж по носа ми носи усещането, че е с хрема и носът се е зачервил от многократно издухване или че се е спукала от рев с тези зачервени очи, но все пак е нещо което ми носи забавни настроения. Та като цяло не и се става в ранни зори в четвъртък, но пък няма търпение да се покаже с новата си визия Simple Smile

На мен ми се щеше да я ваксинирам преди тръгването, но само ваксината на Пфайзер е за над 16-годишни, а такава за простосмъртните не се намира.

# 571
Gorgi, ходейки по улиците, предполагах, че само у нас съществува това гримиране, защото никъде не съм срещала такова нещо, но явно има! Joy Одъртяла съм вече, защото няма сила на света, която да ме убеди в красотата на червения грим!
Особено ме стряска идеята за червено по носа - то си има и име, но отказвам да го запомня. Избягвам да коментирам - надявам се бързо да отмине!

Вчера ни гледа кръвнишки, като и поднесохме мартеница, а тя не ни беше купила - от известно време показва явно раздразнение към всякакви традиции.
Ни бело, ни червено помагат - освен на нея да започна да давам, та дано се поусмихне!

За миене и дезинфекция съм вече трайно абонирана - толкова свикнах, че не си представям друго.

Шарлот, чудо би било, но аз вярвам в чудеса и се зарадвах на написаното! Flowers Hibiscus

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 07:39 от silver pearl

# 572
  • Там, където мечтите се сбъдват
Перличке, явно това е новата мода сред тинейджърите - отказ да носят мартениците....Наборът вчера ме изгледа така все едно съм казала да излезе навън облечен с кукерски костюм:)))

Аз вече не мисля за бъдещето, в смисъл да правя планове, живея тук и сега и се старая да откривам поводи за радост всеки ден, въпреки мрачния тийн у дома....Ето, още нямам обоняние, ама това пречи ли ми да готвя вкусотии, неее, явно и на малката са се променили вкусовите рецептори, защото прояде каквото не ядеше преди:)

# 573
  • София
Аз вече съм в огромна чуденка какво да готвя. Всичко ни е омръзнало отдавна, а аз нямам вдъхновение за нови манджи.
Пак влизам в някаква цикличност с обучението на набора. Виждам го, че се старае повече от преди, в момента всеки делничен ден решава и допълнително задачи по математика, но оценките са под 6. В момента мъчи геометрията, а всичко взето от предишните години е изтрито с вълшебна гъба. За пореден път му предлагам да смени училището, защото материала ще става по-труден, а и не мога да си помисля, че щом сега му е трудно по математика, как ще се справя в университет, който ще е задължителен. Отказва. Харесва си училището, въпреки всичко. Опитвам се да се успокоя, че съдбата си знае работата. Много добре осъзнавам, че не аз ще решавам неговото бъдеще, че нещата ще се подредят в един момент, и най-вероятно това ще се случи ВЪПРЕКИ всички планове и "сметки" с или без кръчмар. Все още не се е научил как да учи.

# 574
Ние у нас имаме не вълшебна гъба, а вълшебна пръчица!
Не успяхме да създадем у нея никакви навици за учене, но успехът и е доста добър, независимо, че не виждам кой знае какви усилия.
Чакам с нетърпение връщането в училище, но се опасявам да няма голямо разминаване между постиженията през ДО и реалните знания.
Записала се е в клуб по дебати, където с почуда е срещнала на дискусия на тема етика на общуването, най - големите по нейни думи грубияни в училището.
Много ме зарадва това и решение, надявам се да продължи да го посещава, защото ми омръзнаха обсъжданията на  трите наложени като най - важни теми, две от Америка и една от Истанбул - надявам се да развие интерес към повече теми.

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 12:16 от silver pearl

# 575
хехе, клоунският грим с червен нос и бузи "сабо балко съб хребава"  у нас е от миналата година и вече му свикнах Simple Smile
Анимето и мангата не прощават.

# 576
  • София
Честита Баба Марта!
Желая ви от всичко по много,здраве,усмивки и хубаво настроение!
Наближава големият ден,новият 15 септември. Wink Да видим как ще се чувства наборката.
От една страна ранното ставане,от друга намерението с тези две седмици да се наваксат изминалите четири месеца откъм контролни и изпитвания.Вече имат насрочени три контролни,от които две в един ден.Не че не ги изпитват и не правят тестове и сега.Днес отметнаха математиката.
selena и аз се изчерпах откъм готвене.В повече ми идва да мисля варианти и за обяд и за вечеря.
За гримирането-моята щерка не се гримира,засега.Ползва само спирала и то спорадично.Ама то къде ли е ходила през последните месеци,че да се гримира.

# 577
  • нейде там, където ....
Шарлот, не знам какво са имали предвид, внезапен край на пандемията ли (чудно ми е на каква база фармацевтите прогнозират такова нещо), но по лични прогнози на потребител, едва ли скоро ще спра да търся и купувам маски и дезинфектанти. Така свикнах с тях, че не виждам как ще се отърва от вече крепкия навик да се качвам в метро с маска или да минавам пазара с дезинфектант.

jd, зависи какво е условието. При нас след първото есе се оказа, че изискванията са ученикът да пише от лично негово име и да дава примери от ежедневието. Моята си беше праснала един подробен реферат по тогава зададената тема и получи петица, че няма лично отношение Rolling Eyes
Ми ... условието е да се тълкуват. Най-вероятно от позицията на ученика. Но и учениците в нас не са успели да свържат текст, в стил подходящ за предмета (според тях). Понеже се получи отзив за ненаписана или непълна домашна работа, реших да се пробвам и аз. Само за да открия, че и аз бих получила същото по този предмет. Trollface

Готвенето е проблем, но от време на време гледам 24 kitchen, а сега тръгна и Master chef, та ми идва и музата. Не цялата рецепта, а 1-2 продукта, около които си правя нещо мое си. Или някое празнично ястие, но го поопростявам, откъм съставки и време за приготвяне. Или обикалям членовете на семейството и ги изнудвам да ми кажат по три ястия, като не повече от едно от тях е с яйца - ети ми седмичното меню. Менютата на ресторантите също помагат за идеи. Утре ще готвя риба с розмарин, салати и бЕло.

# 578
  • София
Много хубава информация, Шарлот, много. Дано е така.
Макар че аз не вярвам животът ни скоро да влезе в старото русло. Моля се поне да тръгне към нормализация.

Моето чат-пат се гримира с черно, но не изглеждат по-добре нещата. Когато й казах, че се е направила на панда, ми отвърна, че тя харесвала пандите. Ами да си ходи като защитен вид, щом като иска.

Селена, ако трябва потърсете помощ за известно време с математиката. Не заричай детето върви ли му или не предметът. В тази шантава ситуация кой може да каже къде е проблемът?

jd, ходих да чета какви са тези парадокси. Аз, като лаик и във физиката, и във философията, нищо не мога да те посъветвам. Няма да си пиша мнението, че ще се изложа.

Абе вие на 04.03 с цветя ли ще ги пращате? Те са си първокласници направо. Изобщо помнят ли какво е това училище? Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 19:22 от Спунк

# 579
При нас се е тръшнал втори учител (от преподаващите на класа - иначе, може и да са повече). Дано бързо се съвземат жените (макар, че се говори за заместнички). Не знам дали още важи възможността директор самосиндикално да вземе решение за ДО, но не изглеждат добре нещата.

# 580
  • Варна
Девойката получи куп неща за гримиране за Коледа, направо от-до, обаче още не им е махнала найлончетата. Тя има опит от състезанията, но не знам кога ще се реши да си сложи нещо въобще.
Готвенето ми е драма и на мен, напоследък често сме с takeaway, ако случайно имам време, може и нещо по-специално.
Още не сме се освестили от 5-те дни състезание, и ми дойде друго предизвикателство, та въобще не знам какво се случва наоколо тези дни. Иначе и двете се представиха доста добре, надявам се тази година да могат да отидат и на състезания в чужбина.
При наборката химията е пълен трап, ама като слушам госпожата, няма и как да е по-добре.

# 581
  • София
Много хубава информация, Шарлот, много. Дано е така.
Макар че аз не вярвам животът ни скоро да влезе в старото русло. Моля се поне да тръгне към нормализация.

Моето чат-пат се гримира с черно, но не изглеждат по-добре нещата. Когато й казах, че се е направила на панда, ми отвърна, че тя харесвала пандите. Ами да си ходи като защитен вид, щом като иска.

Селена, ако трябва потърсете помощ за известно време с математиката. Не заричай детето върви ли му или не предметът. В тази шантава ситуация кой може да каже къде е проблемът?

jd, ходих да чета какви са тези парадокси. Аз, като лаик и във физиката, и във философията, нищо не мога да те посъветвам. Няма да си пиша мнението, че ще се изложа.

Абе вие на 04.03 с цветя ли ще ги пращате? Те са си първокласници направо. Изобщо помнят ли какво е това училище? Rolling Eyes
Спунк, това със пандата искрено ме развесели Sweat Smile Дъщерята също е любител на пандите, но не я виждам скоро с грим.
За помощта по математика - аз му помагам, ама как се запомня нещо, което сам е изтрил и за мен това е супер непонятно. Аз му помагах за НВО-то, аз му помагах и за прием след 4-и клас. Това не е проблем. Просто не доумявам как можеш да не помниш такива неща?!

# 582
  • Варна
Честит празник!
Искрено благодаря на Бога, Буда и Майката Природа, че синът ми няма проблеми с математиката. Мога да помагам с немски и ИТ, но ми е забранено. Досега е сменил три цвята на косата и преговаряме за татуировка. Това във връзка със споделеното от Горгонзола за грима, щото все припознавам сина, като споделя за дъщеря си Stuck Out Tongue Winking Eye

# 583
  • София
Честит празник!

# 584
  • София
Честит празник!
Ние сме в трескава подготовка за утре. Човекът вчера беше на фризьор, понеделник ходи да си купува дънки и боксерки (на въпроса защо са му боксерки, той само ме изгледа и каза, нищо не разбираш 😁) Сега пък ще ходим и за маратонки. Дано успеем да му намерим, че с неговото краче 47 номер трудно се намира, а предпочитанията са му само към две марки 🙄

Общи условия

Активация на акаунт