Защо е тази покана?

• 12 259
  • 261
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Цялото това шикалкаване, защото е естествено, че няма как тук да разкажа абсолютно всичко.
Това обаче очаквано дава поле за всеки да интерпретира, както иска и може нещата и да ги украси със собственото си въображение.
Исках просто да кажа, че не знам, защо тя живее с него. Дори не знам, доколко живее с него или понякога са заедно в този дом, заради детето и т.н. Да, те са доста странни хора. Особено той е много странен човек. Не знам, защо тя е с него - заради детето, заради приятелство, заради ползата да не си сам родител, заради друга полза, заради любов. Знам, че аз не съм първата и последна негова такава връзка още от преди раждането на детето и също и след това. Имало е такива, които са настоявали за истинска връзка, за съжителство, за ясни и демонстрирани отношения. Аз не съм настоявала казвала съм го "не мога да изисквам нещо, което отсрещния човек не желае да ми даде".
Защо се случи тази връзка и защо съм я допуснала, ами бях глупачка, бях объркана и наранена /сега пак съм си глупачка/  и се влюбих. Във вашите очи той изглежда ужасен човек, но в моите не изглежда така.
Темата защо е... Може би въпроса по друг начин би бил "Желае ли този човек умишлено да ме наранява и защо просто не ме остави на мира?".
Въпроса се отклони към това колко лош човек съм аз /не желая да твърдя, че съм добър човек/. Евентуално към това, че съм лоша майка. За страданията, които съм причинила на жената /аз искрено вярвам, че не съм и причинила специални страдания, защото наистина тези неща в тяхната връзка са се случвали и се случват и без мен/.

# 121
  • София
Нее, Пухи! Въпросът е какво причиняваш на себе си и защо го правиш?

# 122
Зарязвай ги тия хора и живей ти- сама!

# 123
По нищо не личи ти да искаш да бъдеш оставена на мира. Ако искаш да те остави на мира - спираш контакт или отклоняваш покани, а приетите вече покани отказваш. Дали желае да те наранява умишлено няма как да разбереш. Може да е тъп и несъобразителен, може да си го оставила с основателното впечатление, че с всичко си съгласна, може и да опитва граници, а може и да се подиграва. Няма голямо значение, или ти е приемливо, или не.  Много пасивно звучиш, все едно си вещ, а не човек. Където те сложат - там ще стоиш, каквото решат да правят с теб - ти си съгласна. Хората се отнасят с теб според това какво им позволяваш. Ти на всичко си готова за да бъдеш с този мъж, съответно това получаваш.

# 124
От колко време си в тези отношения? Защото от изчетеното май няма развитие в твоя полза... Да, влюбена си, но любовта трябва да те прави щастлива, а не да те наранява. Ако болката е повече от щастието, направи най-доброто за себе си и напусни тези отношения😉

# 125
Пухи, ти ми изглеждаш добър и мнооого объркан човек. Изгубила си моралния си компас, ако изобщо си имала такъв.
Няма значение дали се чувстваш добра или лош, тази ситуация с тези хора цялата е мега сбъркана и си бий камшика, ако не искаш да навредиш на детето си! Тези са някакви луди, а ти си просто объркана, потърси си терапевт.

# 126
  • Пловдив
15 месеца

# 127
Такава отврат не бях чела скоро в този форум. Какъв пример даваш на детето си? Дано не е момиче!

# 128
Ама каква е тая любов?! Имам една моя много близка приятелка, същата като теб. Ама любовта била най-важна, през наркоман ли не мина, през гей ли, през мъж на годините на дядо й ли, Абе всякакви все с някакви отклонения, само защото ги обичала. Кумата ми например е имала две сериозни връзки, нито в една от двете не е получавала уважение, дори едно 'обичам те' не е чувала, никакви жестове, нищо. А говорим за връзки с години и тя продължава да си хаби времето. И двете са над 30, не мога да ги разбира, както и теб не мога да разбера. Усещам някакъв нездрав мазохизъм.

# 129
  • София
Пухи ми изглеждаше нормална и разумна в предни постове. Силно вярвам, че може да си събере акъла.
Между другото, на някои хора психопатите им действат така - започват да се чудят дали не са луди.
Пухи, моля те, събери си акъла и режи!

# 130
Темата защо е... Може би въпроса по друг начин би бил "Желае ли този човек умишлено да ме наранява и защо просто не ме остави на мира?".

Всъщност темата трябва да е: „Защо допускам някой умишлено да ме наранява и защо просто не сложа край на тези отровни отношения?“.
Всеки човек има някакви граници на поносимост, ти защо копаеш да преминеш твоите?
Седни си на ръцете и спри да му пишеш. Ако е въпросът за секса, винаги можеш да си намериш някого. Разбирам, че искаш и любов, като всяка жена. Но този тук не ти я дава и няма да ти я даде. Свали розовите воали от очите си и  осъзнай реалността. Просто това не е твоят човек.
Млада си, продължавай напред. Не се лишавай доброволно от това, което желаеш.

# 131
Той ми е обяснил, че това не е проблем. Каза ми го през лятото в едно с това да не парадирам с нашите взаимоотношения.
Да, разбрахме какво той ти е казал той. Разбрахме и какво ти е обяснил. Само не стана ясно ти какво мислиш по въпроса. Или чакаш някой да ти каже и обясни какво да мислиш?

Какво значи "той ми каза", "той ми обясни"? Ти нещо като мозък, с който да мислиш нямаш ли, че чакаш някой да ти каже или обясни? Или така е по-лесно и по-удобно?

# 132
Пухи съм я чела преди време.
Интелигентно момиче е, но с ниско самочувствие.
И това ѝ играе лоши шеги.
Млада жена е, има нужда от секс, но очевидно трудно създава познанства и затова не иска да скъса с този несериозен мъж.

# 133
И аз оставам с впечатление, че Пухи е като облъчена – никаква собствена воля, никакво собствено мнение. Тя чакала той да реши. Бе Пухче, ти реши на теб какво ти е добре. А не на някакви извратеняци. Ще те вика да празнувате заедно Коледа. Нали съзнаваш, че ти си някакъв придатък, нищо и половина за човек, който има лудостта да спи с теб и после да те кани да празнуваш с жена му и детето му Коледа!

# 134
Добре де, теб това положение задоволява ли те? Ти това ли искаш "дето ти го е обяснил"?
Отговори честно, не заради нас, заради теб!

Общи условия

Активация на акаунт