МАРТенският Слънчо щом нослето ми погъделичка, сладко бебче ще люлея във ръчичка

• 14 757
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
Еллица, хубаво е да кажеш на доктора за болежките си, но не се притеснявай чак толкова. Мен периодично си ме прерязва корма ту отляво, ту отдясно, ту по-нагоре, ту по-надолу, а последно в петък бях на доктор, гледаха ме на ехограф и казаха, че всичко е ОК (признавам си, че забравих да кажа, че отвреме-навреме ме "пробожда" тук-там). Някъде бях чела, че е възможно да има болки понякога, защото с растежа на матката останалите органи в коремната кухина се наместват спрямо нея и тогава понякога се усеща дискомфорт. Също така разширяването на таза се усеща като напрежение или лека болка, доколкото съм чела.
Гигилче, по принцип на всеки читав ехограф могат да ти направят фетална морфология, стига доктора да е добър, незнам дали е нужно да идваш чак до София. Иначе наистина се прави три пъти, както ти си писала, като, доколкото знам, във всеки от периодите се гледат различни признаци. При това ехогарфско изследване, което се прави в първия триместър, се гледа носната кост (имаше си име, ама така и не го запомних  Embarassed ), както и някакви гънки по врата, мисля че. Попитай твоя гинеколог, напълно възможно е той също да може да ти я направи. Иначе, ако си готова да си платиш, не ти трябва направление.
Искам също така да честитя женската рожба на Мими4! Да ви е жива и здрава и таткото да не я разглези много  Wink

# 196
Еллица, много е гадно в неделя да си на работа, но все някой има на линия тук - например аз Wink
Болежките ти са като моите, но не се шашкай. Аз още от началото имам болки в дясно ниско. Когато питах доктора преди 3 месеца той ми каза - това е дебелото черво. Също имам подут и напрегнат корем и болежки ту вляво ту вдясно нисло долу. Когато се консултирах с доктора, той ми каза, че от ляво имам колит и ако искам мога да пия Но-шпа, но аз повръщам лекарствата и пак по негов съвет пия чай от жълт кантарион - той действа успокоително на храносмилателната и нервната система и се чуствам добре.

На последната консултация попитах лекаря си как да различа кога ми е твърд корема /смята се, че като ти е твърд корема има контракции и трябва да се пие Магнерот/,а той ми каза,че едно е да ти е твърд корема от газове и друго от контракции. Каза ми,че при контракциите винаги е свързано със силна и продължителна болка.

Така че аз вече не обръщам такова внимание на болежките от газовете. И мен ме преразвя като се свия или рязко се изправя; нощно време ме приболва като легна на една или друга страна, защото явно разширената матка притиска червата, а като ям чушки /много обичам печени пиперки/ такива газове имам, че даже ми подскача корема от дясно или ляво долу и усещам как въздуха се движи по червата ми. Даже ми се случва сутрин да ме пререже и присвие корема/стомаха за секунди ,но въпреки че болката е в корема, имам присвиване и горе при диафрагмата и знам, че е от стомаха.
Вече различавам болката от къде идва и не се притеснявам. Дори сега като пиша имам тежест и пробождания ниско долу в ляво /до свивката с крака ми/ и знам че е колит и почти след всяко хранене е така и имам газове.

Въпреки изказаното досега, консултирай се с доктора си, който най добре ще ти каже от какво са.

# 197
И аз съм тук! Нищо, че не съм на работа. Излежавам се цял ден!
Мерси, за честитките за моята мома. Да видим коя е следващата!
Еллица И аз имам болежки такива.  и не само това ами почти всяка седмица имах кафяво зацапване от 1 капка. Та и това беше главната причина да стигна до Варна на преглед.
Там ми видяха и окооплодната вода и плацентата и така се успокоих. Станах като дърта баба все се оплаквам.
изписаха ми нош- па и го пия. А Варненския лекар ми изписа [b]Магнерот[/b] да пия
щом не са ми направили серклаж.
Пожелавам ти бързо възстановяване от болницата. Да знаеш, че не боли.
Дай си сила, че го правиш за бебо. Така ще е леко.

# 198
Здравейте момиче. Доста сте изписали WinkПочти успях да изчета всичко Simple Smile Много го мразя това стягане на корема.Понякога ми се случва по два три пъти на ден, понякога изобщо.Но пия само Но-шпа.Лекаря не ми е казвал за този магнерот ,но тази седмица ще ходя при него и ще питам Simple Smile

# 199
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Момичета, връщам се от преглед Party! Видях бебето Heart Eyes! Има си ръчички, крачета, пръсти, лице....движи се. Много се движи Crazy. Докторката ми за малко обърна екрана към мен, но го видях все пак. Главата му е цели 3.5см голяма Mr. Green. Пусна по едно време и триизмерен та ме поогледа и с него  Whistling, но пола не го видя Naughty, а колко само ми се искаше да знам ooooh! ...
Както и да е де...исках да кажа, че вече съм спокойна и щастлива, но едва ли ще имам търпение до следващия преглед. Ехххх, ако си имах ехограф вкъщи Crazy...

Прекрасен ден на всички и успешна седмичка Hug!

# 200
Здравейте , мили мамчета !!!
И аз в четвъртък бях на лекар но за съжаление бебето не пожела да видим какво е.  Иначе доки каза , че всичко е наред , имам предна плацента и да си пия витамините , че не наблягам на здравословното хранене. В петък дадох кръв за БХС и в края на седмицата трябва да се обадя за резултатите. За тези които ще им сеналожи да правят амниоцинтеза преди малко прочетох , че вече се покрива от здравната каса .
За съжаление съм си вкъщи , че баткото кашля.

# 201
Eva 74 Аз ще си правя амнио, даже току що ме светнаха какво да нося , между необходимите неща беше и 50 лв  Simple Smile може ли някъде да провеля от кога се покрива от касата  амниоцентезата?

# 202
Еееее, пак ме ошашкахте.Това ттрябвало да се яде, онова не трябвало.А на мен пък заради ниския хемоглобин дроб ми казаха да ям.А за сефте това лято си хапнах синьо сиренце и още куп други от изброените продукти - пастет, крема сирене..... и сега пак ще мисля дали не съм направила нещо нередно.Че и крема ми като се прибера трябва да проверя дали е с ретинол Thinking.Добре де предполагам в малки количества няма да е вредно.Аз все пак не съм яла по кутия пастет на ден Laughing
Еллица, аз пък през цялата първа бременност бях с контракции, но безболезнени.И сега съм така.Коремът става твърд като камък и след минутка се отпуска, но не боли.
На мен пък миналата седмица ми казаха, че бебчо е около 430гр.Възможно ли е в толкова ранен етап такава разлика.Имам предвид това, което са казали на mimi4.
Лека седмичка от мен  bouquet

# 203
Eva 74 Аз ще си правя амнио, даже току що ме светнаха какво да нося , между необходимите неща беше и 50 лв  Simple Smile може ли някъде да провеля от кога се покрива от касата  амниоцентезата?
Сега ще ти покажа какво прочетох пък от къде го знае жената незнам , освен да я питаме на лични.

Да кажа,че амниото се поема от здравната каса вече..Аз не платих за него НИЩО..дори ми дадоха болничен лист след това за 7 дни..
Освен това ,не се взима околоплодна течност през пъпа,а през корема т.е...всичко се следи на монитора на видеозона и се подбира място,където няма да се засегне плода..
Д-р Димитрова наистина е чудесен специалист.Излишно е да казвам,че не усетих никаква болка(дори обождането от спринцовката не се усеща почти,а иглата изглежда огромна).. д-р Димитрова ме прегледа 2 седмици преди амниоцентезата и каза,че плацентата още не е узряла достатъчно..т.е е важно да се направи в подходящото време..

Не те агитирам да си правиш амниоцентеза,ако не се налага.. - просто искам да кажа,че не е толкова страшно, АКО с това се заеме специалист..
Но ВСИЧКО е Божа работа..така,че... пожелавам на анамари късмет и едно красиво здраво бебче..

# 204
Муцуна, и моят мъж след като за първи път видяхме ясно бебчето с главичка, крачета, ръчички и как подскача и маха с крачета и ръчички, каза, че трябва да си купим вкъщи ехограф  Laughing Аз с нетърпение чакам края на месеца, когато ще ходя на фетална морфология, че на ефографа там, където ми е ЖК не се вижда толкова ясно.
Dakra, не се притенявай толкова Simple Smile Едно време като не са имали хората книги и интернет, да не би да не са раждали деца  Wink Освен това със сигурност знам, че в черния дроб, особено свинския, има много желязо и от тази гледна точка наистина е полезен за бременни с нисък хемоглобин. Разбира се, с нищо не трябва да се прекалява.
Аз току що се връщам от обедна почивка и ми се ще да можех да си полегна малко Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 окт 2006, 14:40 от gertrudka

# 205
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
dakra , може твоето бебче да е по-едричко. Аз съм в четвъртък на консултация,т тогава ще разбера колко тежи нашето. Иначе в книжките пише че в 18 седмиза е към 180 гр, сигурно е средна стойност. По- важното е и ти и бебето да сте здрави.

# 206
Вижте бебето в см.
Откраднах го от февруарките
http://www.babycenter.com/general/fetaldevelopment/pregnancy/1290794.html
Дакра Да е живо и здраво бебето ти пък големината е  без значение
На мен ми казаха, че е малка.

# 207
мимич благодаря за линка,дакра ехографа не дава с точност размерите на бебо,така че не се води по него те са ориентировъчни и аз сега видях по таблицата на мими,че моето бебче е малко дългичко за 16 седмица-16 см ама нейсе то и аз не съм малка нито пък таткото все сме по 1,80.

# 208

Дейна моя близка прави амниоцентеза и нищо не плаща. С направление от лекаря отиде.Прави я в майчин дом. Мисля ,че направлението беше дадено от гинеколога й.

# 209
Леле Дакра, какте бях прекръстила  Embarassed  Embarassed  Embarassed Надявам се ако си забелязала да не си го приела лично Wink
Между другото аз миналата седмица се регистрирах в BabyCenter, една бременна приятелка от Щатите ми препоръча сайта. Сега всяка седмица ми изпращат по имейла инфо за съответната седмица на бременността ми. иначе не съм имала много време да разгледам всички екстри подробно.

Общи условия

Активация на акаунт