На пазар във Варна - тема 61

• 41 070
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Днес четох пост на Стела Николова, че когато машината не върне ресто то тогава клиента трябва да си го получи от сграда до Стоматологията като предварително ги уведоми .
Или нещо подобно беше.

# 181
  • Варна
Да, ясно ми е. Но се чудя ако билетът ми не е изтекъл, а просто съм пропуснала да го пъхна във въпросната машина при качване това ще се отрази ли по някакъв начин? Тая машина праща някъде данни за валидираните билети или просто си ги пъхаме там, тя пиука и всъщност няма никакво значение дали сме направили упражнението или не?

Нямам идея. Важното е да става едно струпване пред тези машини, особено сега, когато сме в пандемия...

Пък и някой е усвоил едни пари за тях Stuck Out Tongue Winking Eye

# 182
Според мен валидираш билета, за да не го ползваш многократно. Ти нали като го валидираш и почва да тече 1 час или? Ако не го валидираш после може пак да го ползваш. Само предполагам, в Прага беше на този принцип преди време като съм ходила.

# 183
  • Варна
На тези, купени в автобуса им изписва час на купуване и час на изтичане на валидността. Няма как да ги ползваш многократно. Ако се купят от спирка нямам представа дали са същите, не съм ползвала ГТ скоро, но отдавна ме гризе тоя въпрос за валидиращите машини.

# 184
  • Варна
За съжаление, при гласуването на  поредното, общинско недоразумение гражданите спяха или почиваха. Отхвърлено бе предложението, билетите да се таксуват за разстояние, не за време. Де факто вдигнаха цената, за пътуващите от по-крайни квартали. След изборите ще повишат цените на билетите, оправдавайки се със загубите в ОТ и "безумната" им инвестиция.

# 185
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
На тези, купени в автобуса им изписва час на купуване и час на изтичане на валидността. Няма как да ги ползваш многократно. Ако се купят от спирка нямам представа дали са същите, не съм ползвала ГТ скоро, но отдавна ме гризе тоя въпрос за валидиращите машини.
Е, как да няма как да ги ползваш няколко пъти в рамките на 1 час??? Аз лично съм ползвала 1 билет 4 пъти, но нали се сещате, че става въпрос за кратко разстояние. Не виждам 7 аз логика да валидира билет при условие, че не ми дава право да ползвам въпросното превозно средство до последната спирка, както беше преди. Пише си начало и край и мача се приключва. 😊

# 186
  • Варна
Според мен валидираш билета, за да не го ползваш многократно. Ти нали като го валидираш и почва да тече 1 час или? Ако не го валидираш после може пак да го ползваш. Само предполагам, в Прага беше на този принцип преди време като съм ходила.

От 1 януари вече не важала старата опция, при прекачване и валидиране на билета да се удължава времето. Поне така вчера обясни контрольорката.

Иначе на билета ми, купен на спирката, си пише начален и краен час.

С една дума, недомислени работи.

# 187
  • Варна
Е, как да няма как да ги ползваш няколко пъти в рамките на 1 час???
Никъде не съм казвала аз лично, че не може да се ползва в различни автобуси, казах, че не може да го ползваш няколко пъти по един час, поне така разбрах  написаното от Ели-Мели.
Киса, т.е. като го пъхнеш във валидиращото устройство му удължаваш валидността? Как става това, тя не му печата нищо допълнително, а той е просто гола хартия. Наистина нищо не вдявам, да бяха пуснали някаква разяснителна кампания кое, как, защо.

# 188
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Според мен чрез валидатора разбират колко пъти се ползва билета-друга логика не виждам. Ама то нас кой ни пита. 😊Аз винаги си купувам билет от автобуса. Ако си купя от спирката времето започва да тече, а на практика не ползвам услугата на автобуса.

# 189
  • Варна
Валидирането на билета е вид застраховка на пътника (ако се случи инцидент с превозното средство). Валидаторите не отпечатват нищо на билета, не удължават времето, само изписват на екрана дали е валиден или не. То и това за застраховката ми е съмнително, но го четох някъде. На самия билет при закупуването му  е отпечатано до кога важи, независимо дали от спирка е купен билета или от автобуса.

# 190
Къде мога да поръчам балони с написано име или пера Вътре в тях ?

# 191
Аз винаги си купувам билет от автобуса. Един път купих от спирката ( още преди първи Януари) защото пишеше, че автобуса ще дойде след 2 мин. А аз прикачвам и гледам да се събера в този един час за да не купувам билет от 1,50лв.

# 192
  • Варна
Търся детски смарт часовник от типа Майки,но не желая да се обвързвам с договор към оператор защото имам сим карта която мога да ползвам.Някой купувал ли е такъв часовник примерно от Емаг,Техномаркет или Технополис.Търся мнение и някой дали е доволен,тъй като в нета мненията са много противоречиви,че не вършат работа тези часовници.Моля за мнение за Марка ако някой е ползвал.
Купихме такъв часовник от Алиекспрес, взех му примакарта и се ползва за обаждане, не за проследяване

# 193
  • Варна
Много съм НЕдоволна от Киндерленд. Специално зимно яке сме взимали оттам, бебешко, за 65 лв, разпадна се за 2 месеца. Скъса се качулката, ръкава, паднаха копчета... По средата на зимата търсихме ново яке. А детето седеше в количката само тогава. И другите дрехи са с ужасно качество. Не влизам вече там.
Да не сме купили един и същ модел, и аз бях купила на моето за тези пари и наистина се разпадна още веднага след пране, че се наложи да го шия, а след няколко пранета вече не ставаше за нищо

# 194
Много съм НЕдоволна от Киндерленд. Специално зимно яке сме взимали оттам, бебешко, за 65 лв, разпадна се за 2 месеца. Скъса се качулката, ръкава, паднаха копчета... По средата на зимата търсихме ново яке. А детето седеше в количката само тогава. И другите дрехи са с ужасно качество. Не влизам вече там.
Да не сме купили един и същ модел, и аз бях купила на моето за тези пари и наистина се разпадна още веднага след пране, че се наложи да го шия, а след няколко пранета вече не ставаше за нищо
Нашето беше наситено розово с шарени точки и копчета.

Общи условия

Активация на акаунт