Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 21

• 44 168
  • 765
  •   1
Отговори
# 750
КАрмата може да е тегава... по-добре прясно мляко ✌

# 751
Не разбрах кой пие прясното мляко.
... До три месеца дали са пиели заедно КАРМА?

# 752
И двете явно си го пият 😆 Доста добре се изразява и пише за 1.9-годишна.

# 753
  • Варна
Охх къде са педиатрите с техните препоръки? Тези хора в пещера ли живеят? Кога ще се въведе задължителен курс за бъдещи родители? Confounded Лошо ми е.

# 754
Тъжно е...

# 755
Редовно чета, най-налрая ще се включа!

Аз съм чувала: “ама той вече е за каша, ти кърмиш” или някой говореше как ще се видим следващото лято (когато синът ми ще е на 1г+) и как “нямало вече да има цицка тогава”. Не знам защо ме впечатли, но някак си защо решават хората, че след Х месеци ще спирам да кърмя? И също, “имаш ли кърма?”, но все пак “защо така постоянно му даваш?”.

Вече почти 11 месеца се кърмим и често се интересувам как ще спрем, но разбрах, че докато аз за себе си не реша, че ми е достатъчно, едва тогава мога да опитам. Друг въпрос е дали инатият малчуган ще е готов.

# 756
мен ме удивлява защо чуждите "цицки" са от такъв интерес за хората Grinning И понеже сте Морска, се сетих какъв жив интерес предизвиква кърменето на плажа, уж всички са възмутени, но всички втренчено гледат и не чувстват грам неудобство. Тук таме има и по някоя усмивка от други бивши или настоящи кърмещи жени Simple Smile
Време ни е за нова тема Simple Smile ще пусна утре

# 757
Ох, те моите със сигурност са изтъркани, но имам нужда да се оплача😅
Та детето стана на 1 година миналата седмица и бяхме събрали приятели на заведение да се почерпим. И идва една моя колежка, чието момиченце е няколко месеца по-голямо от моето и има и по-голямо дете, като нито едно от двете не е кърмила, защото "много исках, ама те така и не засукаха", а консултант по кърмене така и не се потърси. Както и да е, тя ме разпитва за спането на малката и аз обяснявам, че вади зъби и само кърменето я успокоява, а тя веднага "ау трябва да спреш да я кърмиш вечер. Аз на моята от началото си й давам вода вечер колкото и пъти да се събуди. Не те мисля с това кърмене как се измъчваш". Бях шах - как ли не ще стана да давам вода, при положение, че мога да дам гърда и блажено и да продължа да си спя.
През уикенда пък празнувахме с роднини и пак въпроса "кърмиш ли?" и като ми скочиха две братовчедки на мъжа ми "трябва да отбиваш вече. Тя е голяма, вече трябва да яде всичко". Добре, че единия от мъжете в компанията се намеси и им пожела бясно, че не е тяхна работа и да си кърмя докато искам.  Излишно е да споменавам, че и двете имат деца на по 2 години и не са кърмили. Едната опита и присъствах на някои от опитите й и чух уникално "адекватните" съвети на майка й, а за другата знам от мъжа й, че е ходил да й купува цигари още в деня, в който е родила, ама иначе е имаоа огромно желание, но никаква кърма, само коластра. Същите две деца се съдраха да пият сок, ама с литри, шоколади, захарни петлета, чипсове и почти никаква нормална храна, а моето кърмаче, дето не го уча на нищо хубаво с това постоянно кърмене, си хапна солидно количество мръвка с грах, че и търсеше още.

# 758
Като ми кажат нямах мляко ,само коластра и не знам . Ами какво да имат първите няколко дни , много ясно , че коластра . Сигурно очакват веднага да потече литри с мляко .

# 759
Тия, които не са кърмили и ден най- обичат да питат кога ще отбиваш. Сякаш завиждат, или по- нормално им се струва шишето с АМ в ръката да набутат и да се отърват.
ММ все ме обвинява за " късното захранване, това ми била грешката. Колежките му захранили в 4 месец и децата си ядели всичко.

# 760
  • София
Понеже на мен все ми обясняваха, че се буди нощем, заради кърменето (Спря да се буди, като стана ан 3, кърмихме се, докато беше почти на 4), след разговор с една майка с две деца се успокоих. Второто беше, колкото моят - на 2 години малко, но на АМ. Тя жално обясняваше как първото ѝ дете си е спяло от рано по цели нощи, но това второто да заспи и се налага през 2 часа по нощите да прави АМ. Направо я съжалих, къде ти да подаваш гърда и да спиш, къде да ставаш, вода, шишета..

# 761
Явно си е до дете, моето кърмено на поискване винаги си е спяло нощем. Да се е будило макс 1-2 пъти на вечер обаче веднага се унасяше на гърдата и аз си спях и всички бяхме щастливи. На 9 месеца вече спря изобщо да се буди, но и кърмата ми постепенно намаляваше, защото забременях. Отбих сега на годинка, защото спря кърмата изцяло, но не е имало драми, всичко се случи естествено. Спинка си по 11-12 часа непробудно, но ще видим след някой друг месец другото бебе Grinning

Иначе и при мен най-редовно въпроси от свекито имаше, кога съм щяла да давам сокчета. Имах чувството, че всички ме мразеха и мислеха за най-лошата майка, защото не давах вода… как така няма да давам, бебето хълца, жадно било, лятото се обезводнявали, задължително трябвало вода…
Сега пък постоянно едни подхвърляния, бяхме на рожден ден наскоро и имаше шоколадови бонбони и ме питат вече за 10ти път дали бебето е яло бонбони Rolling Eyes
Също така, много често едни коментари се правят, все едно аз не съм в стаята, как в днешно време не сме давали захар, в манджите нямяло сол, в десертите нямало захар и това казано с насмешка….

# 762
Е как? Аз като казах, че не искам да купувам захарен памук ми отвърнаха, че ще разваля детството на детето 😀 Викам да й изсипя една чаша захар в устата и да го оправим това детство!
Не искам да стигам до крайности, просто не искам да я уча, че сладките неща са награда и нещо “детско”, което е съвсем нормално да се яде. Понеже едно време нищо не ни е имало като са ни бухали със захар, затова сега се чудим как да се борим с диабет и затлъстяване…
Любимото ми е на малко дете да подариш шоколад. И после “Ооо еее голяма работа - нищо няма да му стане!”

# 763
Като ми кажат нямах мляко ,само коластра и не знам . Ами какво да имат първите няколко дни , много ясно , че коластра . Сигурно очакват веднага да потече литри с мляко .

Приятелка на приятелка не кърмила, понеже “още от родилното нямала кърма”. 😞 ОК, ако не искаш да кърмиш, но да искаш и някой да ти каже, че нямаш, е вече…

# 764
Е как? Аз като казах, че не искам да купувам захарен памук ми отвърнаха, че ще разваля детството на детето 😀 Викам да й изсипя една чаша захар в устата и да го оправим това детство!
Не искам да стигам до крайности, просто не искам да я уча, че сладките неща са награда и нещо “детско”, което е съвсем нормално да се яде. Понеже едно време нищо не ни е имало като са ни бухали със захар, затова сега се чудим как да се борим с диабет и затлъстяване…
Любимото ми е на малко дете да подариш шоколад. И после “Ооо еее голяма работа - нищо няма да му стане!”

Именно… аз също не искам да изпадам в крайности ама на едногодишно дете да му се дават шоколади и какви ли не боклуци…
С таткото сме единодушни и за нас е важно детето да яде колкото се може по-качествена и питателна храна.
Така или иначе ние сме майките и сме нон стоп с децата, с какво ще се хранят решаваме ние и никой няма право да се бърка, повече ме изнервят тия коментари как едва ли не им съсипваме детството или пък се превземаме, че децата ще ядът само еко био храна без захар, сол, брашно, мляко…. Все едно шоколада и вафлите  са жизнено важни за развитието на детето. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт