Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 21

• 44 167
  • 765
  •   1
Отговори
# 720
  • някъде в орбита...
Дете на година и половина гладно в 1 посред нощ. Какви са тези смешки.
И мен не ми вярваха, че моето гладуваше нощем на тази възраст. Все едно има човек, дето да обича да се буди на всеки няколко часа, и не е опитал каквото е възможно само и само да направи един нормарен нощен сън Rolling Eyes

# 721
Ами аз кърмя, но вече не през нощта. Просто няма как да изтърпя събуждане с дране все едно някой го убива. Да суче 40 минути и после да се върти и да пъшка и да реве и след 1 час сън същата пабота. Давам ам и да, бебето спи. Това е положението при мен. Иначе миналата седмица бях на мамолог, защото имах страшна болка в едното зърно. И видя, че нямам никакво мляко, и казва, е то за какво ти. То бебето на 9 месеца вече няма никаква нужда. Та повечето лекари май са на такова мнение, но аз поне засега ще си я кърмя, пък колкото толкова.

# 722
Че за какво му е на бебето да суче като може да набива кюфтета.. хем и сито цяла нощ да не събужда мама.. как си позволяват тия бебета да реват от глад, чак не мога да повярвам.

# 723
  • Terra incognita
Tо и моят син пищеше като заклан по нощите до преклонната възраст от 3г, всяка, всяка нощ се правеше мляко по 1-2 пъти, но няма сила, която да ме убеди, че е бил гладен. Просто асоциация за успокоение -> сън, тъй като спеше разпокъсано.
Сигурно има и такива, които са гладни.
И им дават бозичка и каша в шише, да не омръзва ☺

# 724
Моля без отклонянване от тематиката, не е тема за сън, асоциации за сън и т.н.

П.С. това с виждането на млякото и въобще описаната консултация с мамолог не е ок, идете на второ мнение.

# 725
Благодаря. Няма за какво да ходя. Беше запушен канал. Оправи се. А дали има или няма мляко, не знам. Гледам да кърмя по няколко пъти на ден. Няма възражения засега Simple Smile

# 726
Аз участвам с темата с месеца на моето дете, сега за на по три месеца. Обсъжда се захранване, ами честно, хващам се за главата. Ама не върви да цитирам от други теми тук. То са захранвания ранни, то са пюрета, каши, смесени подходи някакви странни... ама и аз гледам да не се карам. Човек, ако е искал, щял е да прочете.

Все пак едно нещо ми прави впечатление, че много упорито се повтаря - бебетата на АМ да се захранвали по-рано, че да не ядат толкова до късно АМ? Що?

Другото, което много смущаващо, което чух е "бебето не обичало мляко (да суче) затова по-рано ще го захранят?!

# 727
Е, сега, що.. щото АМ излиза скъпо. Не им се кърми, ама не им се дават и кинти за АМ, затова захранват рано.

# 728

Това ми го прати приятелка и каза, че имало доста положителни коментари.

# 729
Ох, това е ужасяващо

# 730
И как точно бебе на 17 месеца ще накарам да се жабури с ракия или мед ? Grinning
Пияно бебе.
Аз се тръшкам да не получи алергия от шоколадовата бисквита, с която се самозахрани .. Тия хора са безстрашни !
Нямам думи

# 731
Много хубава тема. Много се смях и забавлявах. С едно дете кърмено година и десет месеца и сега с второ кърмено, в момента на 3м доста неща съм чула. Основно от странични хора. Приятелките ми всички си кърмеха децата, както мен. Бяхме си подкрепа една на друга и източник на проверени съвети.
Нехранителната кърма, въпроса имам ли достатъчно, та само кърма давам, как зная по колко яде, спящо бебе не се буди за храна, защото му почива коремчето и други подобни.  Най-абсурдната ми реплика е: Хубаво, че кърмиш, аз нямах кърма. Чувала съм я десетки пъти от познати и непознати, когато съм кърмила навън. И когато тръгне разговор, който с годините се научих да отбягвам, става дума за кърмене на 3ч, нощна пауза, вода и т.н.
Дори майка ми, която като бебе ме е кърмила на 2 часа, защото акушерката и казала на 3, но аз съм плачела и е било жал, няколко пъти ми вметна, че детето ядяло безконтролно. Това с първото, с второто вече не ми обръща внимание.
За захранването най-абсурдната реплика беше пак на майка ми за голямата дъщеря, когато търсех извън сезона пащърнак, че много го обичаше - Това дете колкото пащърнак е изяло, толкова шоколади няма да може да изяде цял живот.

# 732
Уф, да, да се яде шоколад и захар е от жизненоважно значение...
- Какво яде детето?
- Всичко си хапва.
- Е, как всичко?! Нищо със захар не даваш.

Close

# 733
  • Варна
Питам една позната как и кога е отбила малката и тя:
- Ооо, още на 9м. Ми те вече са големи, ядат кренвирши, направо е гнусно да давам да суче.

# 734
Аз вече не плащам данък обществено мнение, не се и обяснявам кърмя или не, въпреки че любопитни - бол. И как не, нали хлапето гони 4, а братовчедка му (също кърмена) - 5. Наскоро се запознах с майка, кърмила до 7-та година. Мъжът ми вика "Ей тази майка ако догониш, съм те признал. Ще има с какво да ужасявам хората като излизаме по мъжки" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт