Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 21

• 44 317
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
Ааа за цигарите не мога да се съглася. Заклет пушач съм /пропуших пак веднага като отбих/, но през бременността и кърменето не съм пушила. Човек трябва да е отговорен към новия живот е него.м

# 631
  • София
Аз не пуша Grinning Направо издивявам от миризмата дори. Това беше логиката на моята гинеколожка.

# 632
Това е голям спор, обаче аз въобще не мога да се съглася с твърденията, че една-две-пет цигари не пречат. В групата на януарчетата във Фейсбук преди няколко дни имаше дискусия "позволявате ли си поне по чаша вино на вечер".
Въобще не става дума за сравнение между бременност и болест, цигарите по принцип не са препоръчителни и за здрави хора.
И ако в моето семейство пушещи и пиещи бременни не са хич тачени, то всеки път ми слагат по една чиния пастърма пред мен да съм си хапнела. И всеки път обяснявам защо не ям - всеки път.
Отсега обработвам околните, че мисля да захранвам по ЗВБ, да не давам вода в началото и скоро почвам да прокарвам идеята, че на бебета мед не се дава. Това сигурно ще е трудничко, предвид, че в семейства и на двама ни има професионални пчела. Все пак научих, че баща ми е запознат с ботулизма като понятие, та може и да има светлина в тунела.

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 16:33 от Welt

# 633

Аз не прочетох дали е коментирано, но още ми държи леко влажно от гостуването на съответната зъболекарка. Точно в последните две минути изпляска как най-грешно за зъбите било да се кърми без да се дава вода( през първите 6 месеца), че кърменето на поискване разваля зъбите основно, а коремчето трябва да си почива и още някакви глупости,  а водещите се съгласиха колко много лековерни майки четат по форумите за тези моди и едва ли не прецакват децата.

# 634
Пълни глупости

# 635
Синът ми здрав зъб не трябва да има в устата,  според тази специалистка 🤣 Сигурно е казала, че зъбките, които се клатят, трябва да се вадят от лекар, нали? (което също е отречена практика и често води до разместване на зъбките и нужда от корекции по-късно).

# 636
Еми, аз не съжалявам, че не съм давала вода, въпреки че сега не ще да пие вече на годинка. Единствено си отчитам като грешка, че не му давах от време на време кърма от шише, защото не знае как се пие от биберон.

# 637
Еми, аз не съжалявам, че не съм давала вода, въпреки че сега не ще да пие вече на годинка. Единствено си отчитам като грешка, че не му давах от време на време кърма от шише, защото не знае как се пие от биберон.

Че защо му е да знае как се пие от биберон? Ако детето си суче от гърда до 6 месец, не е нужно. Аз лично след това започнах да предлагам вода в неразливна чаша.

# 638
  • някъде в орбита...
Че защо му е да знае как се пие от биберон?
Най-малкото за да може да го нахрани и баща му, например. Или за ситуации където кърменето не е опция.
При нас това се появи като проблем като се върнах на работа. Голямото отказваше и биберон, и шише. Ама в яслата все нещо трябваше да яде, все пак. И отне много убеждаване и безкрайни опити до като почне. Веднъж като отпочна вече, само носех шишетата с кърма и бях спокойна, ама преди това си беше борба.

# 639
Сестра ми, днес: "Ама как така още го кърмиш, той е голям човек вече! Отбивай го!"
"Големият човек" края на октомври стана на годинка.
На всичкото отгоре, тя не смее с пръст да го пипне, буквално не го е гушнала и веднъж, обаче ръси акъли.

# 640
Че защо му е да знае как се пие от биберон?
Най-малкото за да може да го нахрани и баща му, например. Или за ситуации където кърменето не е опция.
При нас това се появи като проблем като се върнах на работа. Голямото отказваше и биберон, и шише. Ама в яслата все нещо трябваше да яде, все пак. И отне много убеждаване и безкрайни опити до като почне. Веднъж като отпочна вече, само носех шишетата с кърма и бях спокойна, ама преди това си беше борба.

Дете в ясла може да пие от чаша. Изобщо не е задължително всички деца да пият от биберон…

# 641
Аз на моя син не му давах вода. Малко преди захранването започнах да предлагам с лъжичка 1-2 глътки, за да свикне и в началото ходих с лъжиците по улиците да давам вода. След това му взехме шише с преходен накрайник, но пак не се получаваше нещо и накрая взех шише със сламка. Стойте да видите как пие вода от сламка сега, по 400мл на ден пие, паралелно с кърмене по цели нощи и през деня по 3 пъти обща храна  😀

Но да не казвам в началото колко изречения отнесох, че си тормозя детето. Жадно било, то било човек, имало нужди 😀

А ето за добро утро какво ми виждат очите, дете на 7-8 месеца се храни САМО от шише, не искало да яде с лъжица 🥴

# 642
  • някъде в орбита...
Дете в ясла може да пие от чаша. Изобщо не е задължително всички деца да пият от биберон…
За можене, може. За задължително, не е. Ти питаше, и аз ти дадох варианти.
Иначе по моя въпрос, знаеш че сукането не е само за наяждане, а и успокоява. Та по-лесно (поне на мен) ми беше да приуча бебето от гърда на шише, отколкото от гърда на чаша...

# 643
От чаша не желае също вода, не съм пробвала със сламка все още, но от биберон по малко пийва. Като беше болен и го болеше гърлото щеше да е добре да суче от биберон, защото преглъщането му беше болезнено и не искаше нито храна нито течности. Мисля, че сученето е една идея по-лесно в тези ситуации, а кърмата не винаги е достатъчна като трябва да се хидратира болни бебе. От тази гледна точка съжалих, че не пие от биберон.

# 644
Веси, пробвай със сламка. Моят от 9ти месец май започна да пие със сламка, може и да проработи.

Общи условия

Активация на акаунт