Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 21

• 44 311
  • 765
  •   1
Отговори
# 660
Ето нещо от фейсбук фийда ми. Продава се в магазин, от който иначе пазарувам носилки и съм доволна...

За мен това устройство изглежда... често да си кажа... все едно е с цел да се храни дете с някакъв лицев физически проблем.

# 661
Аз веднага разбрах от кой магазин е 😝

Това трябва да имитира паучовете май, но за многократна употреба. Според мен е в асортимента от аксесоари, заради марката Haaka, която иначе има други по-сполучливи продукти.

А бисерът в същата публикация, че магарешкото и камилското (и др. млека) съдържат същите вещества като кърмата 😂
Ох, боже мой, добре, че не го четох🤣

# 662
Мислиш ли, кактус? Ние вкъщи (аз и дъщеря ми) сме големи фенове на паучовете. Хапваме си от ДМ-ските почти всяка сутрин на разходката ни. Обаче откакто ги яде, винаги сама си ги е държала и смукала. Много са удобни за самостоятелна употреба. Този уред не изглежда хич удобен за самостоятелна употреба.

На мен паучовете ми напомнят на едновремешните сокчета Калифорния, само че полезни, хаха

Аз в родилното си бях взела 10 пауча като отидох да раждам и до изписването си ги изядох всички, хаха

# 663
  • някъде в орбита...
Точно за хранене са, както писа Кактус. Не всички деца са хванали цаката на паучовете, моя позната щеше да се прероди с едно такова, ама късно ги открихме, вече не й трябват.

И аз съм фенка иначе на тях, няма по-лесно за хранене в движнение - като тичам по задачи с дребните, или ако сме в колата и ги подгони глад... Grin

# 664
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Моето е почти на седем, още яде паучове, опита ги след втората си година, и много бързо разбра какво да прави с тях, сгъваше ги за норматив.

# 665
от Фейсбук група
Здравейте мами! Изпадна в следната ситуация. Синът ми има жълтеница от кърмата. Личната ми каза да я спирам. Аз ходих при друг педиатър за второ мнение. Той ми каза да не си спиръм кърмата, а да се цедя и да я преварявам преди да му я дам. Предполагам, че и други са изпадали в тази ситуация. Как процедира те Вие?
 Благодаря предварително на отзовалите се!
Направо щях да падна- жълтеница от кърмене, УАУ!.

# 666
Да, нарича се кърмаческа жълтеница, но не налага спиране на кърменето http://www.podkrepazakarmene.com/149-149.html. При по-дълга и тежка такава, неонатолог може да препоръча пастьоризиране (преваряването)на кърмата, не педиатър, гледат се стойностите на билирубина в каква граница са.

Ориентирайте жената към консултация при неонатолозите в болницата, където е раждала.

# 667
Да, нарича се кърмаческа жълтеница, но не налага спиране на кърменето http://www.podkrepazakarmene.com/149-149.html. При по-дълга и тежка такава, неонатолог може да препоръча пастьоризиране (преваряването)на кърмата, не педиатър, гледат се стойностите на билирубина в каква граница са.

Ориентирайте жената към консултация при неонатолозите в болницата, където е раждала.

Сега ми стана интересно, защо се налага пастьоризация? Да си призная, мислех че е поредната глупава измислица на някой педиатър това с преваряването на кърмата…

# 668
Жълтеницата към майчината кърма е свързана с проблем в ензимната преработка. Обичайно бебетата си растат добре, не са сънливи, просто са по-жълти и при изследване показват по-високи стойности на билирубина. Най-често отшумява от само себе си и нищо не се прави. Ако се налага бързо сваляне на нивата на билирубин, възможна мярка е пастьоризиране на самата кърма, тъй като този процес унищожава една съставка, която пречи на доброто свързване и елиминиране на билирубина в черния дроб.

# 669
Жълтеницата към майчината кърма е свързана с проблем в ензимната преработка. Обичайно бебетата си растат добре, не са сънливи, просто са по-жълти и при изследване показват по-високи стойности на билирубина. Най-често отшумява от само себе си и нищо не се прави. Ако се налага бързо сваляне на нивата на билирубин, възможна мярка е пастьоризиране на самата кърма, тъй като този процес унищожава една съставка, която пречи на доброто свързване и елиминиране на билирубина в черния дроб.

Благодаря за полезната информация! Аз пропуснах момента с жълтеницата, защото останах в болницата, но близките ми казаха че педиатъра е предписал вода със захар….
Тогава бях бясна и изрично казах да не дават вода със захар на детето ми! Когато се прибрах (бях общо 12 дни в болницата), жълтеницата вече отминаваше. После с консултанта по кърмене като коментирахме, тя се възмути как все още има педиатри които предписват вода със захар. Обясни ми, че е важно бебето да суче  по-често, за да ака повече и така по-бързо преминава жълтеницата.
Извинявам се за отклонението от темата!

# 670
Покрай празниците и събиранията с бабите и дядовците насъбрах съвети и бисери Grinning
Номер едно предложение към мен беше “Ама я му топни пръста в ракията/уискито да го оближе после и да видиш как бързо ще заспи”. И при моята реакция със смях следваше: “Ама сериозно, ние едно време го правехме, нищо няма да й стане, дай й малко ракийка”.

Да не говорим, че редовно й предлагаха да си хапне я филе Елена, я пържени картофи, я нещо друго от масата (дъщеря ми е на 6 месеца) Grinning

Друг съвет, който получих, е да й намажа ръцете с люта чушка, за да спре да си ги слага в устата, както и да й дам да дъвче праз лук, за да си търка венците Grinning

# 671
Само праз лука става като съвет 😆

# 672

Имаше отдолу коментар, че децата оцеляват въпреки родителите си.

# 673
Това ме подсети за поредния съвет на свекървата, която мисли, че без нея не можем да живеем. На 6++ като беше синът ми и тя идва на гости, естествено веднага се почва разпита Ама с какво го храните сега? И ние, не искайки да се обясняваме, отсичаме "всичко яде вече, само бира не сме въвели, ама скоро и това" (естествено на шега) И тя супер сериозна "ама знаете ли, че алкохол не е хубаво да се дава на бебетата, действа еди как си..." Really?!? Hе знаехме...

Това с праз лука и аз го подрепям, на 6 и нещо месеца съм давала и му хареса.

# 674
Ама как действа 😆 най-интересната част си забравила, но предполагам от шока.
Аз като една преуморена и мързелива майка, се чудя, откъде тоя ентусиазъм да се дава на 3-месечно каквото и да било, различно от мляко...

Общи условия

Активация на акаунт