Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 18

• 57 174
  • 788
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, един много тъп въпрос вероятно, но ми изписаха да пия аспирин, взех си от аптеката аспирин протект. Всичко точно, но друг лекар ми каза да не пия аспирин 150мг, ами 75мг през ден. А като се прибрах вкъщи видях, че моя е 100мг. В крайна сметка колко вида аспирини има, много се обърках кой точно трябва да пия?

# 151
cherry_blossom, вземи си акард. Той се продава и в 75мг разфасовка.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 04:06 от Jessito 🍀🍀

# 152
Здравейте , бърз въпрос , Кога почнахте клексана ( за тези които са били с ЗЕТ ) защото трансфера е следобед и цж ми пише от деня на трансфера , чудя се кога да го сложа . Преди трансфера сутринта , вечерта след , или направо на следващия ден сутрин . Нали е по хубаво сутрин заради последващите изследвания? Съвсет ми трябва Simple Smile

# 153
Аз лично започнах от следващия ден, защото трансфера ми приключи чак в 15 часа, а вечер не ми е удобно да го поставям.

# 154
пиехте ли и АП ?

# 155
Да, той ми е през ден с вечерен прием, почнах го на втория ден след трансфера.

# 156
Момичета, какви са тънкостите при биене на Клексан от вашия опит? Освен, че си боли, си правя и синки. Вие как си ги биете?

# 157
аз съм слагала клексан , изобщо не боли и не прави синини . трябва да хващаш кожата и да вкарваш игличката нежно . И да внимаваш да не уцелиш вена или капиляр някой, само тогава може да посинее .

# 158
Бия го в паласките, хващам с 2 пръста кожа( както е казала Бочинка) като преди да забия иглата - се боцкам с нея на няколко места и я вкарвам там, където най-малко боли Simple Smile. Бия под 90 градуса.Редувам ляво и дясно всеки ден. В интернет има листовки и картинки на начини на поставяне.

# 159
Аз съм още с фраксипарин. През първите три месеца нямах проблеми, само инцидентно някоя веничка нацелена, но изведнъж след третия месец стана направо ужасно. Синини, подутини, сърбежи, втвърдена кожа. Спрях да слагам в корема и почнах да редувам ръце, крака и паласки. Сега съм като човечето на Мишелин, но имам за още един месец фраксипарин и тогава ще сменям на клексан. Силно се надявам той да ми понесе повече.

# 160
фраксито по принцип си е по проблемно относно синини , и тем подобни . Клексана се води по изчистен

# 161
Здравейте,снощи забравих да си поставя инжекцията.
Трябва ли да се притеснявам или не е проблем?
Благодаря.

# 162
постави я сега , изместваш времето и така

# 163
  • София
Какво ще кажете за този резултат на Анти - ха? В момента съм на 0.4 фраксипарин. Тези дни ще се видя с АГ да изкаже мнение.

# 164
Какво ще кажете за този резултат на Анти - ха? В момента съм на 0.4 фраксипарин. Тези дни ще се видя с АГ да изкаже мнение.

Ниско е, при такъв резултат проф. Паскалева ми вдигна фраксито на 0.6.

Общи условия

Активация на акаунт