Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 18

• 57 111
  • 788
  •   1
Отговори
# 585
да но понякога наобратно има голямо значение , защото в другата посочена от вас не се предават такива за това е създаден телеграм канала в който си разменяме медикаменти при спешна необходимост! Защото фейсбук блокира групи в които се води такава търговия.

# 586
Аз влизам с въпрос към тези, от вас които са на еутирокс. Понеже всички лекари, даже у тук ми бяхте казали да бия инжекциите сутрин, а аспирина да пия вечер. Обаче аз се притеснявам, че сутрин пия еутирокс, нали той усилва действието на разреждащите как слагате инжекцията, колко часа след като сте изпили еутирокса?
Ендокринологът ми каза, че за него от значение са медикаментите, които се приемат през устата и инжекциите не е нужно да съобразявам с еутирокса.

# 587
Момичета, до кога се бие този Фраксипарин?Аз го бия от 25 дни и вече почвам да се отчайвам. Имам си доста тлъстинки по корема, обаче с тия синки, а и имам чувството, че тия игли някой нарочно ги е изтъпил. Или кожата ми е дебела, или иглите са дебели. Днес като си я бих, имах чувството, че ще си пробия червата. Едвам влезе, а после като извадих иглата, лекарството тръгна да излиза. Обикновено изчаквам няколко секунди преди да я извадя. После сърби и пари. Има ли някакъв чалъм за биенето?

# 588
бие се и след раждане даже . Слага се на 2 пръста от пъпа , без горе . По принцип и аз имам дебела кожа и винаги посинявам и винаги едва влиза, пробвай с лед преди инжекция и с лед след инжекция

# 589
  • София
Натискай бавно буталото на инжекцията, за да не излиза лекарството. До 2 седмици след раждането слагах аз.

# 590
  • до най-прекрасния мъж
Сменяй ляво дясно всеки ден. Ако си много синя, мини малко на крака, докато отминат синките. Или, ако има кой да ти ги слага, може и ръце, паласки. Аз съм на крака вече месец и половина, че в корема вече не мога. Но 4 месеца биех в корема. Пинизът е да хващаш повече мазнинка и да биеш много бавно. Също забележи, че иглата е скосена, мен не ме боли, когато скосеното сочи нагоре. Така влиза и доста по-лесно.
На мен докторът ми каза, че засега бием поне до 36 г.с, но може и повече. Постоянно следим кръвосъсирването и решават на момента. Зор е, ама това е, трябва да си го понасяме.

# 591
Salsera, да не си направила алергия към Фраксито. Аз почнах на него и реагирах. Ставах на големи червени сърбящи петна , отделно буците и синките. После разбрах, че светлите и руси жени развивали алергия. Смених с Клексан и нямам проблем. Последна седмица съм от 7 месец и продължавам в корема да се бода. С нежна и чувствителна кожа съм , но от Клексан ми стават много рядко синини, когато засегна някой капиляр. Обаче аз ползвам и Хепроид . Ако не се мажа няколко дни и иглата влиза трудно и с пращене.

# 592
Три месеца без реакции, при мен от повече от седмица започна да се появява зачервяване и сърбеж на мястото на поставяне (Фракси) и не мога да разбера дали е алергия. Слагам го сутрин, доста сърби през деня, въпреки че след това слагам и лед... Стана откакто единия двн нямах лед под ръка и кожата ме сърбя зверски след това.
Иначе бучки и синини рядко имам, но забелязвам, че като че ли кожата се удебелява на места и става по-трудно, дори да няма бучка точно там.

# 593
Благодаря, момичета. Да, иглата е с дългата страна отгоре. Явно кожата ми е по-дебела.
Ирен, светла и руса съм, но не знам дали е алергия. Да, малко ме сърби след като го сложа, но нямам кожно раздразнение. Синките са като, когато ти спукат вена като взимат кръв, първо една точка и после става жълто след няколко дни. Явно улучвам кръвоносен съд.
Елмайра, и аз забелязвам, че ако бода на място, където съм бола до скоро ( не мога да ги помня, че всичките, че не навсякъде имам белег) и явно се втвърдява кожата и влиза по-трудно. Иначе Фраксито го понасям много по-лесно от Клексан. С Клексан се скъсвах от сърбеж и парене. Тук ги има само 4-5 минути след като съм го била. После минава.
Blue angel, значи да събирам смелост за още много месеци напред. 

# 594
  • до най-прекрасния мъж
Слагай дългото отдолу, а скосеното да го виждаш към теб. Така влиза по-леко и не боли толкова. Аз още като бях на корема, го установих.
Колко дълго ще ги слагаш, никой не знае. Но повечето започнат ли, карат до края. Свиква се, не е страшно, особено като знаеш каква е крайната цел.

# 595
Аз съм 30 седмица и до преди 1 седмица биех в корема до паласките, но вече и при мен стана невъзможно. Лекарството излизаше, кървеше дълго, буци и т.н. Минах на ръце, там за сега няма проблем. Иначе бях почнала и да се обривам, най вероятно и алергия направих. Наистина има значение цвета на кожата, аз съм светла. Ще видя дали ще успея да изкарам с фракси до края или ще мина на клексан, макар че хич не ми се иска.

# 596
Противно на написаното в листовката, аз започнах да изкарвам въздуха от иглата преди да сложа инжекцията и спряха да ми стават синки. Баща ми е лекар и той ми препоръча да махам въздушното мехурче. И след изкарване ня иглата натискам без да разтривам мястото на убождане за 30тина секунди.

# 597
само че така има доста голям шанс да не вкарвате добре цялото лекарство

# 598
    Момичета, тъй като пилучих алергия от фраксито изразяваща се в уртикария по цялото тяло, вчера минах на клексан. Искам да попитам тези, които са имали подобен проблем, веднага ли трябва да се усети разликата, или трябва да мине време. Защото преди малко видях, че пак имам нов обрив на крака. И още нещо, не знам случайност ли е било, но клексана снощи го забих с 300 зора, едвам си пробих кожата, а след това като извадих иглата бликна кръв, с фраксито чак такова чудо не е било. Нормално ли е това или просто съм нацелила кофти място? В паласката бих. А мислих, че на Клексана иглите дори са по тънки и по лесно влизат.

# 599
      Момичета, тъй като пилучих алергия от фраксито изразяваща се в уртикария по цялото тяло, вчера минах на клексан. Искам да попитам тези, които са имали подобен проблем, веднага ли трябва да се усети разликата, или трябва да мине време. Защото преди малко видях, че пак имам нов обрив на крака. И още нещо, не знам случайност ли е било, но клексана снощи го забих с 300 зора, едвам си пробих кожата, а след това като извадих иглата бликна кръв, с фраксито чак такова чудо не е било. Нормално ли е това или просто съм нацелила кофти място? В паласката бих. А мислих, че на Клексана иглите дори са по тънки и по лесно влизат.

Случайно е това с кръвта от мястото. На мен в паласките ми се е случвало и с двете лекарства.
      За алергията. Вижте как ще е до утре и се свържете отново с АГ. Не съм сигурна колко време може да продължи.

Общи условия

Активация на акаунт