Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 18

• 57 168
  • 788
  •   1
Отговори
# 615
Днес си купих Фраксипарин - 36лв. кутията (10бр.). За другите нз

# 616
Здравейте, момичета, бих искала да попитам тези от вас, които в момента са на терапия, какви са по настоящем цените на Клексан 0.4, Фраксипарин 0.4 и Оксапар 0.4?
Оксапар само от Турция ли си купувате или и в България се намира? В Турция искат ли рецепта, за да ви го дадат в аптеката и ако да - може ли да е издадена от български доктор?
Правилно ли съм разбрала, че от трите Клексанът е с най-изчистен състав?
Оксапар една инжекция ти е на 6,40лв, а Клексан на 7 и нещо. За мен Оксапар е същото като Фраксипарин.
Еквивалентът на Клексан в Турция е Енокс , който също е на 6,40лв . И без рецепта ги дават в Турция, стига да ги има.

# 617
Днес си купих Фраксипарин - 36лв. кутията (10бр.). За другите нз
Диа, от къде си го купуваш, че аз последно взех кутията за 64 лева и разликата е доста.А и миналия път като се замисля от друга аптека пак 64, на доста места го няма, така че нямам избор..... Ти в София ли си?

# 618
Далеч съм от София. От Марешки го купивам последните няколко пъти (в различни градове, на гд еднаква цена) Веднъж питах и за Клексан, казаха че не е мн голяма разликата в цената между него и Фракси.

# 619
На кутия може и да не е голяма разлика в цената,ама в кутията на клексан има 6.. Simple Smile

# 620
Как да не е голяма разликата в цената, като Фраксипарин 2 инжекции са на цената на 1 инжекция Клексан

# 621
  • до най-прекрасния мъж
Последно купихме Клексан от Марешки на цена от 38 лв за 6 бр. По принцип от април насам го взимам на 43 лв кутията от други аптеки. Тази цена ме изненада. Иначе, Фракси бяхме взели миналия път, като не намерихме Клексан за под 40 лв кутия от 10 бр, но не помня точна цена. Пак от Марешки. От Фракси получавах кървене от мястото на убождането часове след като съм го поставила, иначе никаква болка или отоци. Клексанът ми пари за около 10 мин след поставянето, но поне не кърви мястото.

# 622
Клексан по 10 бр в кутия няма! Със сигурност знам за 0,4, който използвам, че са 6 бр:grinning:
Цената му е почти еднаква във всички аптеки.

# 623
  • до най-прекрасния мъж
Клексан по 10 бр в кутия няма! Със сигурност знам за 0,4, който използвам, че са 6 бр:grinning:
Цената му е почти еднаква във всички аптеки.
10 бр е Фраксипарина.

# 624
Много благодаря на всички момичета за отговорите! Ориентирахте ме в картинката.
От Клексана съм имала синини, ни нищо сериозно.
От няколко дни слагам Оксапар (за първи път) и вече имам болезнени буци ... Май Клексанът е за мен.

В аптеките в България искат рецепта и доказателство за бременност, нали така?
Как се сдобивате с инжекции между ембриотрансфера и положителен тест (за тези, които са правили инвитро)?

# 625
не искат доказателства за бременност а рецепта и евентоално изследване за тромбофилия въореки че и само с рецепта се оправям до сега

# 626
Веднъж само ми искаха рецепта. Просто отивам и си купувам. Иначе от болницата няколко пъти ми издават служебна бележка, че съм в процедура или след трансфер, за да я показвам, ако нещо се заядат в аптеката

# 627
Супер, изследвания имам. Рецепта ще взема.
Спомням си, че преди половин година ми искаха доказатекство за бременност и за това питам.

Благодаря Simple Smile

не искат доказателства за бременност а рецепта и евентоално изследване за тромбофилия въореки че и само с рецепта се оправям до сега

# 628
  • София
В аптеките в България искат рецепта и доказателство за бременност, нали така?
Как се сдобивате с инжекции между ембриотрансфера и положителен тест (за тези, които са правили инвитро)?
На мен ми искат доказателство за тромбофилия /имам разпечатано изследването за тромбофилии/ и рецепта за фраксипарина. Никъде не са се интересували заради бременност ли ми е изписан, след трансфер ли, след раждане ли, заради Ковид или по друга причина.

# 629
  • до най-прекрасния мъж
В началото вземах само с рецепта и генетични изследвания. Служебната бележка от болницата, че съм след ембриотрасфер не ми свърши никаква работа. Сега, като ни познават вече в аптеката, дават без нищо. Обаче, миналия ден са се държали отвратително и сега купуваме, от където намерим. ММ пазарува с месеци само от една аптека и им оставя повече от една минимална работна заплата месечно за лекарства. Преди дни са извадили от склада Клексан и са си го прибрали обратно под носа му. Подозренията ми, че го крият по аптеките се потвърдиха. Засега запасихме няколко кутии, но вече съм на ръба да пусна оплакване. Уж за бременни трябва да се осигурява безпроблемно, а аптекарите си правят своеволия.

Общи условия

Активация на акаунт