Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 18

• 57 179
  • 788
  •   1
Отговори
# 630
Аз също подозирам, че в аптеките има, но го крият. На някои им личи как лъжат.

Минах сега на Клексан, но с Фраксипарина голяма драма беше намирането и писах и на вносителя, и за втори път на агенцията по лекарствата, познайте дали имам отговор изобщо.
Сега ще видя с Клексана как е набавянето, ако пак е такава драма, се надявам поне писането до Санофи да даде резултат и при мен както споделиха някои момичета.

# 631
Аз последно  преди повече от месец съм взимала Клексан , но тогава беше вече изчезнал. Чрез познат собственик на аптека ми изписаха от склад без проблем и имам запас за още двадесетина дни, но мисля скоро да потърся. В едната аптека на Марешки момичетата са много любезни и ми обещаха , че има ли на склад , няма проблем да ми поръчват колкото е нужно, ако не, остава варианта с вносителя.

# 632
Само с рецепта го взимам, не са ми искали изследването за тромбофилия, нито доказателство за бременност...

# 633
Може би зависи от аптеката. В едната ми копират всеки път рецептата + генетичните изследвания, но там дават само на бременни.

# 634
Аз имам още три опаковки клексан и отговора по аптеките е  свиване на рамене.
Правя списък на адресите с аптеки, където казват, че няма за да го приложа към вносителя.
Прекаляват вече, изрично от санофи ми казаха, че болниците ползват предимно фраксипарин 0,6

# 635
Аз също подозирам, че в аптеките има, но го крият. На някои им личи как лъжат.

Минах сега на Клексан, но с Фраксипарина голяма драма беше намирането и писах и на вносителя, и за втори път на агенцията по лекарствата, познайте дали имам отговор изобщо.
Сега ще видя с Клексана как е набавянето, ако пак е такава драма, се надявам поне писането до Санофи да даде резултат и при мен както споделиха някои момичета.

Да, писането до Санофи дава резултат. В петък късно вечерта писах на мейла им. В понеделник получих отговор с име и телефон на мъж, с който да се уточня. Вчера се чух с него, писахме си и днес след 17 ч мога да си взема Клексана от аптека Марешки, която аз посочих като удобна за мен.

# 636
Дава резултат, обаче е срамота да ни подлагат на такива врътки.
Ето, преди малко  моя мъж ми каза по телефона, че след проверка в обектите, разговори и запитване към дистрибутор от служители на Марешки, клексан няма, дистрибутор отказва зареждане.

Остава пак към вносител или роднини да се ангажират в здравния сектор и така всеки с услуга към предния.

# 637
  • София
Момичета, моля за съвет! 🙏 Препоръчайте ми някой читав хематолог, който работи по здравна каса. 🙏 Знам, че най-добри в София се водят проф. Паскалева и проф. Лисичков, но особено за Паскалева не ми се чака месеци, за да се вредя на преглед.... Та ако случайно имате предвид някой, който работи по НЗОК, ще съм супер благодарна! Ако не, ще се мъча май да се вредя при Лисичков....

И втори въпрос - ако в момента приемам само Акард, трябва ли да отида с готово изследване на кръвта (в смисъл хемостаза, Aptt, d-dimer и останалите)? Или лекарят ще прецени какво да ми пусне като изследване? Не съм ходила до сега и ми е доста неясно.... Благодаря предварително за съдействието и съветите на всички!!! 🙏🍀🌷

# 638
Момичета, моля за съвет! 🙏 Препоръчайте ми някой читав хематолог, който работи по здравна каса. 🙏 Знам, че най-добри в София се водят проф. Паскалева и проф. Лисичков, но особено за Паскалева не ми се чака месеци, за да се вредя на преглед.... Та ако случайно имате предвид някой, който работи по НЗОК, ще съм супер благодарна! Ако не, ще се мъча май да се вредя при Лисичков....

И втори въпрос - ако в момента приемам само Акард, трябва ли да отида с готово изследване на кръвта (в смисъл хемостаза, Aptt, d-dimer и останалите)? Или лекарят ще прецени какво да ми пусне като изследване? Не съм ходила до сега и ми е доста неясно.... Благодаря предварително за съдействието и съветите на всички!!! 🙏🍀🌷

За съжаление не мога да предложа по здравна каса. Аз ходих при Паскалева два пъти, но си плащах. Като казах, че съм бременна ме записаха за след няколко дни. Там ми назначи изследванията. Не става с предварително направени.

# 639
  • София
Относно клексана - явно само през санофи работи. Тъй като ми свършваха последните закупени кутии се обадих в аптека на Марешки откъдето го взех през представителя на Санофи. Отговор беше че клексан 0,6 нямат нито в аптеката нито в склада. Което отново ме ядоса защото и миналия път така ми казаха, а представителя на Санофи каза, че имат в Марешки и да си избера аптека удобна за мен за да си го взема на другия ден. Сега се случи по същия начин - говорих отново със същия човек казах му същата аптека и на другия ден след 12 ми бяха доставили 5 кутии.

# 640
Клексан 10 броя има, продава се в Румъния, както и Фраксипарин. Аз ползвах едни познати с транспортна фирма да ми купуват като минават през Румъния, рецепта не са им искали, цените са както нашите.

# 641
Потребител  - RPetrova911 е с пълна кутия и ако е писала и на други тук, няма как да се отговори.
Нека пише тук по-добре, какво и е останало,  срок на годност, начин на съхранение.
От къде е.

Създава се един балон, че нещо го има на ръка разстояние, а не се дава. Явно има на склад и не се зарежда от дистрибутор към аптека, някакво споразумение в момента, което се спестява.
Понеже, съпружието работи в обществен сектор и по-цял ден в голямата си част е по улиците,  няма непроверена аптека. От лошо отношение и фасони  не го е грижа. Вчера информацията, която са му дали от Марешки е истината, че нямат. Ако се поръча през вносител заявка от нас на конкретно име най- добре.

Днес му дадох задача да ги разпита и проучи Sopharmacy, как и кой доставя.
Ако са същите дивотии, ще пиша до вносител пак.

# 642
  • до най-прекрасния мъж
Потребител  - RPetrova911 е с пълна кутия и ако е писала и на други тук, няма как да се отговори.
Нека пише тук по-добре, какво и е останало,  срок на годност, начин на съхранение.
От къде е.

Създава се един балон, че нещо го има на ръка разстояние, а не се дава. Явно има на склад и не се зарежда от дистрибутор към аптека, някакво споразумение в момента, което се спестява.
Понеже, съпружието работи в обществен сектор и по-цял ден в голямата си част е по улиците,  няма непроверена аптека. От лошо отношение и фасони  не го е грижа. Вчера информацията, която са му дали от Марешки е истината, че нямат. Ако се поръча през вносител заявка от нас на конкретно име най- добре.

Днес му дадох задача да ги разпита и проучи Sopharmacy, как и кой доставя.
Ако са същите дивотии, ще пиша до вносител пак.
И в Софармаси нямаше преди няколко дни. Вдигат рамене и казват, че няма никъде, дори в склада. За друго лекарство винаги са се отзовавали да видят къде в града има и да ми го запазят. За Клексан ММ казва, че само като чуят, веднага отсичат, че няма. Въпреки че, преди две-три седмици чрез познат Фармацевт ми намериха за по-малко от 24 часа,  а уж никъде нямаше. Значи все пак има, незнайно къде по веригата се къса нишката. Аз се обзалагам, че имат, но го крият за "наши" хора.

# 643
Няма и в sopharmacy, вчера са звъняли да видят къде има, свързали са се с офис в София да се провери в системата, евентуално къде може да има кутийка  - няма.
В Марешки предния ден са направили същото, проверили са наличност по обекти и момичето е казало, че няма смисъл да се обикаля.
В аптеки Запад е имало две инжекции, не кутия:), та в момента се мъдрят в нас на етежерката, голямо спасение:)))

Писах на Санофи с молба да се свържат с мен за още кутийки.

Това не е мавруд да си го забъркам вкъщи на вино.

Едит: свързаха се от Санофи, направо ми дадоха телефона на същия господин, с който явно повечето вече сме говорили.
Така ще е още един два месеца.
Пращайте запитване, говорете, защото...... това е начина

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 10:16 от Щефи

# 644
И аз вчера обиколих 13 аптеки никъде няма Клексан 0,4....по складове нямало, имали проблем с доставките, нямало внос. Днес писах имейл до Санофи и след 5мин.се свързаха с мен. Разговарях с човек, който обеща да изпрати нужното количество в удобна аптека. Не знам на какво се дължи това да има липси по аптеките...

Общи условия

Активация на акаунт