Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 18

• 57 172
  • 788
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Паскалева цели стойности на антиХа между 0.2 и 0.4 Защо при теб са различни референтните не мога да кажа.

# 121
Здравей И аз се обърках вече и гинеколога който ме следи тук в Англия не ми вдигна дозата на Клексан на 0.6ml
така че ми остава да продължа терапия с Клексан 0.4ml  и Аспирин протект 100 мл вечер
за лабораторията какво да кажа може би тук в Англия са им по различни стойностите  въпроса е дали тази терапия е подходяща за мен и бебето

# 122
  • София
Аз бях с такава стойност на антиХа в средата на бременността, не съм вдигала дозата, слагах 0.4 до 2 седмици след раждането. Дали е подходяща доза за теб само следящия те АГ може да каже.

# 123
Здравейте момичета 🙂
Отдавна не съм писала в темата. След два аборта и последвала терапия си имам живо и здраво детенце, вече почти на годинка 💙Бях си казала, че след целият път, който изминах искам само едно детенце, да но сега правим планове за второ. Терапията на която бях, според мен не беше адекватна, редувах фраксипарин и аспирин през ден, така до края. Аз съм с мутация 4/5  G и HLA-G, което в комбинация хич не било ок. Имах среща с генетик, според неговите препоръки трябва да приемам всеки ден аспирин още при опити, като го спирам при цикъл и после пак наново. След + тест сутрин аспирин, вечер фраксипарин 0.6,така до 3- ти месец и след това системно следене на показатели. На мен тази доза ми звучи удърна и ме притеснява. Според докторката само фраксипарин не е достатъчен и съм изкарала бременноста си на късмет. Имам нужда от съвет, с кого да се консултирам още. Имам страшно голямо доверие на АГ, но на тема терапии не му вярвам. Какво бихте ме посъветвали🙏

# 124
За консултация препоръчвам проф. Паскалева, както и Вецев, който разбира и от тромбофилии  работи добре с нея. Аз съм с 4G/ 4G, ACE и Фактор 13. При този опит започнах с фракси 0.4 от 1 ден на цикъла, заради множество неуспешни трансфери, след трансфер и натокиназа, от 12 г.с. аспирин 150 мг. заради влошен кръвото и висок риск от прееклампсия и в 15-16 г.с. Паскалева след изследване на анти-ха ми увеличи дозата на 0.6. Следя показателите на 3 седмици и сега кръвта е добре, преди това определено беше по- сгъстенa, а и кръвотока се подобри. Желая ти успех с второто детенце Simple Smile

# 125
За консултация препоръчвам проф. Паскалева, както и Вецев, който разбира и от тромбофилии  работи добре с нея. Аз съм с 4G/ 4G, ACE и Фактор 13. При този опит започнах с фракси 0.4 от 1 ден на цикъла, заради множество неуспешни трансфери, след трансфер и натокиназа, от 12 г.с. аспирин 150 мг. заради влошен кръвото и висок риск от прееклампсия и в 15-16 г.с. Паскалева след изследване на анти-ха ми увеличи дозата на 0.6. Следя показателите на 3 седмици и сега кръвта е добре, преди това определено беше по- сгъстенa, а и кръвотока се подобри. Желая ти успех с второто детенце Simple Smile
Благодаря ♥️Чувала съм много за Паскалева, но ми е далеч. Аз съм от Варна. Докторката, при която бях е генетик, помогнала е на много двойки и жени, да си имат детенце. Но долкоъо разбрах, при следене на показатели, ако има нужда от промяна на доза тя я коригира. Знам, че това е в сферата на хематолозите и се объках вече на кого да се доверя. Наистина ме притеснява дозата, която ми изписа.

# 126
И аз отчаяно търся някой който да ми следи състоянието във Варна адекватно, ако случайно намерите някой моля споделете.

# 127
Пробвайте д-р Константинова, генетик.

# 128
Пробвайте д-р Константинова, генетик.

При нея бях на консултация онзи ден, изключително мила и отзивчива жена🙂

# 129
Момичета, колко дни преди планово секцио спряхте НМХ? Знам, че действието му е 24часа, ама все пак дали се налага да го спра 2-3 дни по-рано.. Моят АГ иска 6 дни, малко много ми се виждат...

# 130
Последният месец от бременността си бях на Клексан 0.6. По препоръка на проф. Паскалева и на следящото ме АГ го спрях 24 ч. преди плановото секцио.

# 131
  • София
И при мен трябваше да е 24ч преди планово секцио. Родих със спешно секцио и нямаше проблем, че инжекцията беше по-скоро.

# 132
24 часа преди планово секцио.

# 133
Момичета, колко дни преди планово секцио спряхте НМХ? Знам, че действието му е 24часа, ама все пак дали се налага да го спра 2-3 дни по-рано.. Моят АГ иска 6 дни, малко много ми се виждат...
Доколкото видях в другата тема, ще раждаш в Надежда. И моят лекар искаше да спирам фраксито 8 дни преди секциото, а Паскалева ми беше казала 24 часа преди секциото. И мен ме беше страх да спирам толкова дни по-рано и настоях пред моя лекар по възможност да го спра по-късно. Общо взето си стиснахме ръцете с него по средата и го спрях 4 дни преди секциото. Така направих и с първото секцио преди години. Не съм имала проблеми и при двете.

# 134
Мерси, Сирена. Да, в Надежда... Sad Снощи бих инжекция, от днес мисля да не слагаме, защото тази от снощи реално ще действа до довечера в 22.30 и след това ще са два дни без терапия: събота, неделя и понеделник сутрин- секцио. След това ще слагам, поне 4-5 дни, може би ще трябва да пусна някаква коагулация да видим как върви, може и повече да се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт