От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 275
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
За много години!

И аз сега при вас.  Днес Габиели са получили пратка за мен (закъсня доставката на 4-5 неща, които чаках). Дори не предполагах, че ще стигне и ще я приемат днес и мислех в понеделник да им пиша да я откажат, а те я приели.... Та сега трябва да им пращам снимките, които искат. Не ми отговориха обаче, какво такса ще искат за тази митническа услуга. Пратките, които чакам ще са със стойност до 30 лв, но те така и не ми писаха какво ще им дължа, а някои неща са със стойност 6-7 лв. Тази неяснота и липса на информация е много неприятна.

# 316
За много години!

.......................... мислех в понеделник да им пиша да я откажат, а те я приели....

За много години!
А имат ли практика да се съгласяват да откажат пратка. До сега не ми се е налагало.

# 317
Аз лично преди години ползвах само Габиели, и имах дублирана поръчка от спортдирект, и съм говорила с UK офиса им, и обясних казуса и те не бяха приели поръчката, така ми спестиха доста разправии.
По въпроса с превозвачите, след като Габиели се махнаха от Хладилника, новият им офис ми е изключително неудобен, пускала съм 2-3 поръчки, и минавам цяла София вечер в задръстването и приключих с тях, но не съм имала никакви проблеми, после ползвах Габко, ходила съм на Овча купел, и с тях нещата бяха ок, после набързо затвориха офиса и този в Люлин, и приключих и с тях. Сега ползвам доставки , близо са ми, момчетата са много точни, и съм много доволна.
Но това да чакаш с часове за мен не е приемливо, колкото и да са коректни.
Успешни покупки!
Още днес ми загорча, че не мога да си пазарувам от UK и не говоря за огромните намаления покрай Boxing data, а като влезнах в един магазин, който държи един англичанин и внася хран.стоки, и се хванах за главата, какви цени беше сложил.

# 318
Защо да ти начисляват нещо. Сайтът е asos.com и има международна доставка, горе е показано бг знаменце. Ти не поръчваш от английския сайт, а от международния, който изпраща от Германия. Нищо никъде няма да ти удържат. Така са и други сайтове като lookfantastic (международния също изпраща от Германия)...

Това, че има знаменце не значи нищо. Писах на NEXT, сайта им за България, казаха ми че трябва да си платя всичко като поп, защото склада на международния им магазин бил в ЮК. Като им обясних, че ще плащам ДДС и други такси, учтиво ми казаха че артикулите им били с отлично качество и си заслужавали парите.

# 319
Асос изпращат от Германия, постоянно поръчвам от тях и пратките тръгват от Германия.

# 320
  • Sofia
Чудесно, щом пращат от Германия. 
Значи ще имам реално намаление с  20% .

# 321
  • Пловдив
Здравейте! Кой превозвач от Германия използвате за поръчки от Iherb?

# 322
Пише го в сайта им - няма да работят до 3ти вкл.

Днес в 11ч. заедно с още 10-12 човека се наредихме пред ГГБГ, за да чакаме да отворят, тъй като не беше обявено, че днес няма да работят. Чаках до 11:30, тъй като съм бременна и не ми се висеше повече там, доста хора се отказаха и преди мен дори, вероятно бяха дошли още по-рано. Телефонът им беше изключен. По принцип винаги подхождам с разбиране и търпение към тях, ползвам ги от доста време и знам колко натоварени са, но едно съобщение в сайта или страницата във фейсбук с работното време след НГ би им отнело не повече от 10мин. Крайно некоректно спрямо клиентите им.

# 323
  • София
Asos с коя куриерска фирма доставят до България, като изпращат от Германия? Не успях да открия тази информация на сайта им, само цените и сроковете за доставката. Ако е DPD, ще пиша до офис на Спиди.

# 324
Би трябвало да са го добавили по някое време днес, защото към онзи момент го нямаше със сигурност. Simple Smile

Пише го в сайта им - няма да работят до 3ти вкл.

Днес в 11ч. заедно с още 10-12 човека се наредихме пред ГГБГ, за да чакаме да отворят, тъй като не беше обявено, че днес няма да работят. Чаках до 11:30, тъй като съм бременна и не ми се висеше повече там, доста хора се отказаха и преди мен дори, вероятно бяха дошли още по-рано. Телефонът им беше изключен. По принцип винаги подхождам с разбиране и търпение към тях, ползвам ги от доста време и знам колко натоварени са, но едно съобщение в сайта или страницата във фейсбук с работното време след НГ би им отнело не повече от 10мин. Крайно некоректно спрямо клиентите им.

# 325
Окей, не успях да устоя на изкушението тъй като сделката беше много добра.

Взех си графичната новела (манга) Akira но 35 годишното издание, което представлява голяма кутия.

Естествено през GGBG, но когато проверих директно за Бг, цената на транспорт беше над 20 панди.
Пакета е 103 панди като цена и имаше опция за предварително заплащане на такси през eBay Global postal опцията им (забравих името на услугата) с която предварително заплащаш такси, за да не те запорват на митница.
От това което видях таксите бяха нещо от рода на 10-15 панди което не е толкова страшно. Преди години ползвах тази опция за чифт обувки от USA и директно пристигнаха при мене.

Ще ви държа в течение, за да имате в предвид за какво става въпрос, освен това чакам и книга която им е в склада UK, така че ще имате първа ръка информация за малък и голям артикул.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 22:02 от Cursed2BaBG

# 326
А как стоят нещата с DHL? Купих стока, употребявана от Англия. мой познат я взе и ще ми я прати по DHL. Според него не трябва да плащам мито, но не знам. Стойнстта е 20 паунда.

# 327
Здравейте! Кой превозвач от Германия използвате за поръчки от Iherb?

Габиели✌️

# 328
Asos с коя куриерска фирма доставят до България, като изпращат от Германия? Не успях да открия тази информация на сайта им, само цените и сроковете за доставката. Ако е DPD, ще пиша до офис на Спиди.
Изпращат по ДЧЛ, в повечето случаи пристигат в Бг със Спиди, рядко с ДЧЛ.

# 329
С DPD / Speedy работят, но трябва да влязат в Бг, за да получиш номер на товарителница и да им пишеш. Изчакай, ще получиш мейл щом влязат.

Общи условия

Активация на акаунт