От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 243
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Благодаря, значи може до офис на Спиди, перфектно. Видях, че там имат също модели дънки с 36 и 38 инча inseam, каквито ми трябват за подарък, така че ще успея да спазя обещанието си. Благодаря за препоръката за този сайт, отдавна бях забравила за него, а не е като да не съм поръчвала оттам преди години.

# 331
Ако мога да прекъсна дискусията за ДДС и да попитам - някой с опит със загубване на пратки доставени от Амазон?
От Габиели получих отговор, че пратката ми не е при тях, а Амазон твърдят, че е delivered.
“Чатих” с робот през приложението, без да имам възможност за свободен текст, а избирайки готови отговори. Накрая ми написаха - бла бла refund до няколко дни, та ми стана съмнително. Thinking Така ли се прави?
Да ви разкажа какво се случи в последствие:
След като без никакво усилие получих обратно сумата си от Амазон (около 60 лв), вчера видях, че към мен пътува незаявена пратка, тръгнала с курс в деня, в който е доставена. И сега? Не че ощетихме Джеф Безос, но явно Габиели са луднали покрай празниците. Да видим все пак какво ще ми доставят.

# 332
  • София
И на мен се е случвало да не ми се появяват пратки в системата, но тук в офиса на Спиди (така си получавам нещата от Габиели) да ги получа. Наскоро ми се случи, една книга я бях отписала, мислех я за загубена, но пристигна заедно с друга пратка. Нищо нямам загубено с Габиели.

# 333
Аз също нямам нищо загубено с Габиели, ползвам ги от самото създаване на фирмата (веднага след като се разделиха с Габко или има-няма вече 10-11 години). За мен са най-добрите. Hands Ok Hand

Дали тези от вас, които ползват други превозвачи вече имате по-подробна информация от тях как ще транспортират при новите условия?

Още не ми е съвсем изяснен въпроса как ще се процедира с подаръците от физически лица  Expressionless
Днес четох статии за това, че пак се формират огромни задръствания и се очакват още по-големи в района на Дувър заради новите митнически изисквания. Дано първите курсове към България да не се забавят много Hands Punch

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 16:25 от Always_in_love

# 334
След като без никакво усилие получих обратно сумата си от Амазон (около 60 лв), вчера видях, че към мен пътува незаявена пратка, тръгнала с курс в деня, в който е доставена. И сега? Не че ощетихме Джеф Безос, но явно Габиели са луднали покрай празниците. Да видим все пак какво ще ми доставят.

Моят съвет е да се осъществи контакт в чат или по e-mail, да се обясни, че пратката е получена и искате да си я оставите а не да я връщате, защото това ще е първото, което ще предложат.
Моят съвет е да не се злоупотребява с политиките на Амазон туй като всичко това се трупа като негатив не само на адреса на доставка (който е общ), но и персонално на всеки акаунт. Има затворени акаунти дори заради прекалено много върнати покупки.
Пазете си опциите за случаите, когато наистина ще имате нужда от тях.

# 335

Моят съвет е да се осъществи контакт в чат или по e-mail, да се обясни, че пратката е получена и искате да си я оставите а не да я връщате, защото това ще е първото, което ще предложат.
Моят съвет е да не се злоупотребява с политиките на Амазон туй като всичко това се трупа като негатив не само на адреса на доставка (който е общ), но и персонално на всеки акаунт. Има затворени акаунти дори заради прекалено много върнати покупки.

Според мен няма да се получи това с контакта и обясненията, а и не вярвам да ощетите някого, защото доколкото ми е известно пратките са със застраховки и за тези, които са изчезнали се изплащат такива.  Сроковете за доставка са, за да се спазват.
Аз така опитах миналата година да бъда коректна и се свързах  с един продавач, чиято пратка се забави много, но след доста време я получих в крайна сметка. Писах им, че съм получила пратката, парите за нея са ми възстановени, но са налични по сметката и ако искат може отново да си ги изтеглят. Казаха, че не можели вече и ми пратиха банкова сметка, за да им ги превеждам и се вкарах в приключение, защото за банков превод знаете какви са таксите, а и една кака започна да ми досажда и напомня всеки ден с e-mail-и. В крайна сметка им казах, че след като не става през картата да не ме занимават, защото ще пиша на Амазон, че ме принуждават да им превеждам пари извън платформата и те се спряха.  Беше за около 7-8 паунда цялата разправия.

# 336
Беше за около 7-8 паунда цялата разправия.

Изобщо няма смисъл да се занимавате за такива малки суми. За някакви 20 лв., няма смисъл от банкови преводи и работи и т.н.
Има си дадени дати, за това са дадени, да се спазват.

# 337

Според мен няма да се получи това с контакта и обясненията, а и не вярвам да ощетите някого, защото доколкото ми е известно пратките са със застраховки и за тези, които са изчезнали се изплащат такива.  Сроковете за доставка са, за да се спазват.
Какви срокове, какви 5 лева? Пратката си е доставена коректно и в срок, просто от Габиели са омацали нещата и за пореден път Амазон са потърпевши от цялата ситуация! И никаква застраховка няма да се изплати за пратка с тракинг номер, която е доставена и разписана като такава!

# 338
Е, да, ако има тракинг номер - добре. Ама има много такива дето са само "dispatched" и пише някаква дата и до там. И ето такива доста закъсняват.

# 339
  • София
Колкото повече чета, толкова се отчайвам..Нима ще спечелите нещо от тези 5, 10, 20 лв.? Получили сте стоката, уведомете ги и да си теглят парите, ще уточните как. Така преди години стана с една моя поръчка от Амазон, загубена пратка, възстановиха ми сумата. След повече от месец получих пратката, писах им и им казах, че съм съгласна да си изтеглят сумата от същата карта. Поръчката беше за около 12 паунда. Това, че куриера е закъснял или е замотал пратката не е по вина на продавача. Защо трябва аз да го ощетявам? Толкова ли е трудно да бъдем коректни?

# 340
Аз така опитах миналата година да бъда коректна и се свързах  с един продавач, чиято пратка се забави много, но след доста време я получих в крайна сметка. Писах им, че съм получила пратката, парите за нея са ми възстановени, но са налични по сметката и ако искат може отново да си ги изтеглят. Казаха, че не можели вече и ми пратиха банкова сметка, за да им ги превеждам и се вкарах в приключение, защото за банков превод знаете какви са таксите, а и една кака започна да ми досажда и напомня всеки ден с e-mail-и. В крайна сметка им казах, че след като не става през картата да не ме занимават, защото ще пиша на Амазон, че ме принуждават да им превеждам пари извън платформата и те се спряха.  Беше за около 7-8 паунда цялата разправия.

Има само един правилен начин да се реши проблема, всичко други са дребни тарикатлъци или оправдания за пред собствената съвест. Всеки сам си решава.

# 341
Случвало ми се е подобно нещо, но с пратка от Алиекспрес. Писах на продавача, разбрахме се да направя фиктивна поръчка, за да си дръпне парите, написах му изрично съобщение да не праща продукта по тази поръчка иии ... след два месеца пристигна Grinning

# 342
Това вероятно са някакви изключения, аз не съм имала пратка с изтекъл срок на доставка и да ми дойде.
Зависи и от ситуацията, аз се притеснявах за моите пратки, които забави доставчика, тъй като ако нещо не е наред с тях няма да мога да правя рекламация на продавача, тъй като мина 1 месец от доставката.
От ибей пък и е странно как точно от търгове неща, които съм успяла да взема много изгодно и все те не ми идват, определено подозирам търговците, че не ги изпращат и предпочитат да ми върнат парите впоследствие.

# 343
И на мен ми се е случвало това с пратки от търгове в ибей. Обикновено ми пишат да кажат, че продуктът изведнъж е out of stock, а все още стои на обява на реална цена в магазина им.
Но веднъж след спечелен търг един продавач усилено ми пишеше да пита пристигнала ли е пратката. Аз му писах, че е, защото имах няколко в склада на ГГБГ, а той продължава "сигурна ли си?". Пратих му снимки на всичките ми пакети и го питах разпознава ли неговия. Каза, че не бил сред тях, и сигурно бил изгубен от пощата, та ми върна парите. Бас ловя, че изобщо не го беше изпратил, но пък поне беше коректен да ми върне парите.

Обикновено ако пакет не пристигне до 3 месеца (ако е от Китай), значи никога няма да пристигне, само споделеното по-горе изключение съм имала. Но мисля, че е хубаво човек да е коректен, в случая с Амазон забавянето не е било при тях, а при Габиели. Възможно е Амазон така или иначе да каже да задържите продукта, без да плащате отново, но поне ще ви е чиста съвестта.

# 344
  • София
А какво ще се случи с пратките, които отиват към склада на Габко? На мен ми писаха, че ще ги върнат на подателя (под 30лв са и двете). Ама аз исках да си ги получа.
Много неясно стана всичко, какви митнически декларации, какви 5лв.

Общи условия

Активация на акаунт