От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 103
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте! Къде мога да видя ID-то ми и адреса, където трябва да изпратят пратката от сайта? Регистрирах се на сайта на Габиели, но на имейл не го получих.
Когато влезете в профила си, отивате на регистрирай пратка, избирате от падащото меню държавата и ще се появи поле в което ще видите адреса и ID-то си.
Аз ги използвам, доволна съм.

Много благодаря!

# 91
Някой има ли информация за курс 791 на GGBG от Англия?

# 92
Запис, следя за информация как ще возят от Англия от 1 Януари
Гледам никой, нищо не е обявил официално

# 93
Предварително се извинявам за лаишкия въпрос, но нещо не ми е ясно относно ДДС-то, с което казвате ще се облагат пратките ни от Англия?Thinking Може ли някой да разясни?
Пазарувам от онлайн английски магазин, купувам си стока и плащам цена, която е с включено ДДС. Т.е. веднъж си плащам ДДС-то на търговеца там и още веднъж като пратката ми пристигне в България?
Какво ще се случва с личните пратки - подаръци, те как ще излизат от Англия и как ще се облагат с ДДС?

Благодаря предварително!

# 94
Писах на Габко и ето техния отговор:
"След постигнатото споразумение между Великобритания и EU склад UK ще приема пратки.
От споразумението става ясно, че пратките са освободени от мито и такси.
Все още не е ясно при пристигане в България дали се дължи данък ДДС (20%).
В този случай ще се дължи такса за обработка (за всяка пратка) и набор от документи
(фактура за покупка на пратката и др., за всяка пратка).
До изясняване на ситуацията Ви препоръчваме да пазарувате от магазини и сайтове в Германия."

# 95
.

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 14:05 от Titina

# 96
  • гр. София
Ох, аз съвсем се обърках вече.... Weary Не може за всяка една стока в такава платформа като Амазон например да гледаме страната на произход. Ако е Германия, но цената в английския ми харесва повече - тогава какво? Това не е Али експрес, където всичко е китайско и нещата са ясни.

# 97
Преди малко писах на Габиели

Здравейте, Габиели! На пратките след Нова година от Англия ще има начислено ДДС да се плаща или не?

- Не. Всичко си остава както е било

Toва е от склада им в Англия.

P.S: Наистина според мен за сега приемам думата на Габиели, тъй като дори да има някакво нещо (ДДС или друго) то поне ще има някакъв период от 1 месец докато влезе. И тогава вече ще станат нещата.
Наистина сега смятам малко да поръчам от Амазон, докато са така нещата, тъй като гледам че имат курс на 07.01.2021 г.
Наистина ако има някаква промяна ще я обявят. А съм сигурен, че поне Габиели знаят какво се случва, защото въпреки че съм ползвал само тях, другите фирми не ми изглеждат на толкова професионално ниво, и съм сигурен че има къде да погледнат и да знаят какво се очаква. Сигурен съм, че поне те са по-наясно с нещата.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 22:04 от Miroslav Petkov 602727

# 98
  • София
Тези от Габко не разбират нищо. Споразумението е точно “ не подлежат на облагане с мита и ДДС, стоки с произход Великобритания.
Искрено се съмнявам, че поръчаните неща са с произход Великобритания. Погледнете нещата, къде са произведени.

Нещо не разбирам постовете ви, но ми се струва, че си противоречите непрекъснато. Първо твърдяхте, че ще плащаме ДДС, а сега ни обяснявате за произход на стока и съвсем обърквате читателя. Сега твърдите, че ако си купя от "Маркс и Спенсър" пуловер от вълна, който обаче е произведен в Индия, ще дължа, мито, ако има, и ДДС, така ли!?

# 99
Наистина вече, без нищо лично към някого, темата разгъна много локуми. Както каза по-горе потребителя, всеки път като чета тука имам чувството, че имам повече въпроси отколкото отговори и объркването става по-голямо.
Наистина е хубаво ако някой има информация от конкретните лица, които се занимават с доставките (а в случая фирмите като Габко, Габиели и т.н.) да се публикува тука въпросната информация и така.
Откакто се обяви това споразумение преди дни тука много мнения се изказаха за въпросното ДДС. А в крайна сметка мен и както предполагам по-голямата част от потребителите ни засяга какво ще се промени с доставките ни. А именно какви промени ще направят тези фирми. Това е ...
Дори не знам откъде дойде това за произхода на дадената стока, че дори за това говорим вече. Open Mouth

# 100
  • София
Наистина вече, без нищо лично към някого, темата разгъна много локуми. Както каза по-горе потребителя, всеки път като чета тука имам чувството, че имам повече въпроси отколкото отговори и объркването става по-голямо.
Наистина е хубаво ако някой има информация от конкретните лица, които се занимават с доставките (а в случая фирмите като Габко, Габиели и т.н.) да се публикува тука въпросната информация и така.
Откакто се обяви това споразумение преди дни тука много мнения се изказаха за въпросното ДДС. А в крайна сметка мен и както предполагам по-голямата част от потребителите ни засяга какво ще се промени с доставките ни. А именно какви промени ще направят тези фирми. Това е ...
Дори не знам откъде дойде това за произхода на дадената стока, че дори за това говорим вече. Open Mouth

Ако от фирма превозвач са Ви отговорили, че нищо не се променя - това Ви е напълно достатъчно.

# 101
Ако поръчваме от страни извън ЕС и Англия, на английски адрес те се водят трети страни и пратките могат да бъдат задържани на английска митница, съответно там се плаща ДДС. От английски сайтове - от адрес в Англия до адрес в Англия няма как да отиде на митница. След това идва неясното какво става след нова година от Англия до България.
Произход няма какво да доказвате, на база платената сума за покупките се плаща ДДС- то в английските митница.

# 102
....

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 14:07 от Titina

# 103
Elimination of customs duties on imports
Except as otherwise provided for in this agreement, each Party shall eliminate customs duties on all goods originating in either Party.

И за тези, които не знаят английски
Премахване на митата върху вноса
Освен ако в настоящото споразумение не е предвидено друго, всяка страна ще премахне митата върху всички стоки с произход от която и да е от страните.

Което, да, както си знам, няма да има мита.

# 104
  • София
Тези от Габко не разбират нищо. Споразумението е точно “ не подлежат на облагане с мита и ДДС, стоки с произход Великобритания.
Искрено се съмнявам, че поръчаните неща са с произход Великобритания. Погледнете нещата, къде са произведени.

Нещо не разбирам постовете ви, но ми се струва, че си противоречите непрекъснато. Първо твърдяхте, че ще плащаме ДДС, а сега ни обяснявате за произход на стока и съвсем обърквате читателя. Сега твърдите, че ако си купя от "Маркс и Спенсър" пуловер от вълна, който обаче е произведен в Индия, ще дължа, мито, ако има, и ДДС, така ли!?
Читателят няма елементарни познания, но се опитва да оценява други мнения.
И не го твърдя аз, а споразумението
ARTICLE 2.6
Elimination of customs duties on imports
Except as otherwise provided for in this agreement, each Party shall eliminate customs duties on all goods originating in either Party.

Не съм ви засичала в тази тема преди Споразумението, но пък може да не съм чела внимателно. Не разбирате или не сте запозната за какво конкретно е тази тема и подхвърляте коментари, които не са ни необходими. За целите на темата, за мен са водещи отговорите на превозвачите във връзка със Споразумението, а именно, че за нас - пишещите в тази тема, нищо не се променя след 01.01.2021 г. Ако обаче някой пазарува от трети страни за ЕС и Англия - да, нещата се променят, в зависимост от спогодбите между Англия и конкретната държава на произход. В тази тема основно пазаруваме от Англия и английски магазини и за нещата, закупени от тях, както и превозвачите са отговорили, нещата се запазват, ако Споразумението бъде гласувано и прието и от двете страни.
Да допълня: още от деня на подписването се разбра, че търговията ще е свободна и безмитна. Тогава твърдяхте, че ще плащаме ДДС.

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 00:09 от veka

Общи условия

Активация на акаунт