От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 407
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Ами кажете коя е новата, тази е от днес ...

Toва и някой друг го беше споделил, че са им го казали от въпросната фирма.
Днеска сутринта излезе някаква информация относно митнически декларация и тем подобни. И звъннах на обяд след като почнаха работа на Габиели да ги питам, и те самите казаха, че сега не е ясно какво ще става, тъй като са имали друга информация относно нещата.

# 151
Как ли пък ще  платя 20 % ДДС за пратка до адрес в Англия, за която вече съм платила английското ДДС, дето не го знам колко е. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 152
Виждам, че си мислите, че разбирате. Е оставям ви да си блъскате главите. Кой прочел, прочел....другите вярвайте на хората от склада.
Не, напротив. Не твърдя, че разбирам. Вие твърдите, че сте митнически агент от н брой години, а в рамките на 3 дни пускате тотално противоречиви твърдения, с които не само спамите и се излагате, но и обърквате четящите.
Не четете. Мнението ми за мито и ДДС е налично.
Твърде много сте неразбиращите и изтрих безплатните съвети.

# 153
Как ли пък ще  платя 20 % ДДС за пратка до адрес в Англия, за която вече съм платила английското ДДС, дето не го знам колко е. Stuck Out Tongue Closed Eyes

To не само това, ами аз каквото правя е следното: сигурно 80% от покупките са ми от eBay, а това си е буквално пазар, и от почти всички, които купувам не се водят търговци, ами просто някой иска да се отърве от нещо си. В случая съм колекционер на филми, и много често купувам от някои единични бройки, тъй като дадени неща търся. И нещата са с тежест под 100 грама, тъй като са просто един диск. И дори те ми ги изпращат на адреса до Англия с техните си пощи Royal Mail и даже го водят писмо - 1st Class / 2nd Class Large Letter.
И това ми е интересното ... какво ДДС ще плащам на артикул, който дори е пратен като писмо. И даже се случваше така, че съм стигал до 6 такива да имам на един курс с Габиели.

# 154
Господине, митото и ДДС-то ще излязат от Вашият джоб. Както и ще сте отговорен за деклариране на невярна информация. Т.к. се имате за много знаещ и над нещата, можете да потърсите какви са глобите.

# 155
Господине, митото и ДДС-то ще излязат от Вашият джоб. Както и ще сте отговорен за деклариране на невярна информация. Т.к. се имате за много знаещ и над нещата, можете да потърсите какви са глобите.

Добра, въз основа на това всичко, което написах относно какво поръчвам: Каква точно невярна информация АЗ съм дал?
Сериозен въпрос.

# 156
  • София
Miroslav Petkov, просто трябва още малко търпение и изчакване да се изяснят нещата. Днес видях в един от най-популярните английски магазини банер, че до 2.01.2021 г. няма да правят доставки до ЕС, докато не се изясни ситуацията.
За коментарите ни в клин, ни в ръкав и безплатните съвети - мерси, игнор и да съкратим спама в темата. Пиша в този форум от 2005 година и съм чела какво ли не, но с годините нивото рязко падна и се старая да не влизам в безсмислени спорове, но някои прояви на компетентност ми идват в повече, още повече, че съдържат подвеждаща и объркваща информация. Крайно време е във форума да има и такива реакции, а не само лайкове.
Лично аз ще изчакам да видя Габиели какво ще публикуват официално на страницата си.

# 157
Miroslav Petkov, просто трябва още малко търпение и изчакване да се изяснят нещата. Днес видях в един от най-популярните английски магазини банер, че до 2.01.2021 г. няма да правят доставки до ЕС, докато не се изясни ситуацията.

Евала за коментара. Ей такива неща трябва да се публикуват, информация от фирмите, магазините, статиите и т.н. Реално ей за такива неща следя темата.

Малко извън темата: Не знам как е било преди, но наистина сте права, че нивото сега е под всякаква критика. Едно е да се спекулират разни неща, съвсем друго е да се говори за някакви неща да се приемат за официални, за това например как трябвало да се гледа какво пише на етикета на артикула и разни ей такива ... Че даже пък едва ли не някакви последствия съм щял да си нося за невярна информация ... ??
Наистина, драги потребители, много ви моля всички. Малко по-сериозно.
Всеки може да отиде в Гугъл, да напише Закон за ДДС и да си прочете една-две глави и готово. Ама нали тука споразумение/сделка, ала-бала имаше 10 месеца почти. Нали ЕС и Англия обявиха някакви неща преди броени дни. Това е.

Който има последваща информация или контакти с някоя фирма да публикува тука и така. Simple Smile
Весели празници! Christmas Tree

# 158
Update: пред ggbg опашката продължава да е от около 40тина човека.
Имайте предвид, че доста бавно върви. Аз чаках почти 2ч. Дължината на опашката почти не мръдна. Т.е. все си стоеше 40-45 човека.

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 18:01 от Sis22

# 159
Гледам търкате усилено. Може и да изтъркате мнението ми за това, че ще се договорят стига да го намерите назад. Аз тогава казах интересите за милиарди търговия без кучнина излищна бумащина са определящи. Британските търгаши се пробваха да си докарат някоя и друга привиелегия, но след сценката с  блокажа на никой нему се пада от власт след като цялото общество усети какво е излизане без договор. Пак ще кажа ДДС СДС не е проблема колко, а кой ще го събира. Явно на никого в държават не му се иска да са БГ чиновниците и затова ще бъде приложен модел без тях.

# 160
Тук има ли пазаруващи от САЩ?
Да кажат като поръчват в склада на фирмата превозвач в Щатите, после как си взимат пратките? От Англия ще е на сходен принцип предполагам.

# 161
  • гр. София
Тук има ли пазаруващи от САЩ?
Да кажат като поръчват в склада на фирмата превозвач в Щатите, после как си взимат пратките? От Англия ще е на сходен принцип предполагам.
Превозвачът плаща таксите и после си ги събира от клиента, доколкото знам.

# 162
Но интересно как превозвача знае колко трябва да се плати. Предполагам ние (клиентите) му пращаме скрийншот или го информираме. Neutral Face Леко занимавка става. Отделно не знам как се приема за 100% даденост дали вярно се казва, това което е.

Ще видим. Очаквам тия дни фирмите да публикуват вече официално как ще процедират (ако е решено и те самият знаят).

# 163
  • гр. София
Пращаме потвърждение на поръчка, последващ мейл или скриншот с тракинга и плащането - пейпал или банков трансфер.

# 164
Има лек проблем. Митническите процедури при пратки USA -> UK стават в UK. След 1.1.2021 всичко от UK към България ще се оформя като внос тук. А USA->UK->BG ще минава през две митници.
Колко е таксата за обработка до адрес в UK от Щатите?

Общи условия

Активация на акаунт