От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 297
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Пробвах за поръчка до БГ за артикул до 30 лева, маха ДДС.

# 271
  • София
Пробвах за поръчка до БГ за артикул до 30 лева, маха ДДС.
Amazon го правят както трябва, но за другите сайтове не е ясно.

# 272
Но не всички стоки доставят до България

# 273
Пост от АМ Ирландия:
https://www.revenue.ie/en/importing-vehicles-duty-free-allowance … tside-the-eu.aspx

На кратко:
Британия е третирана като трета страна от съюза считано от днес, така че е почти сигурно че ще има такси плюс ДДС и т.н. за вещи закупени от физически лица за лично ползване.

Ще се промени ли? Абсолютно никой не знае, защото приетата сделка с ЕС тепърва ще се доизкусурява и преработва.
Така че зависи от Бобо и ЕС

Същото съобщение и от нашите АМ
https://customs.bg/wps/portal/agency/home/info-business/customs-activities/brexit

Така че ако пазарувате от ОК се подгответе за ДДС и т.н.

# 274
  • София
В първия линк пише за стоки на стойност под 22 евро няма допълнителни такси.

# 275
Интересно. А фирми като Габиели ще го вземат ли това под внимание?
Принципно най-скъпите си поръчки, които правя са около ~20 евро.

# 276
Оххх, Мирославе, спри се вече Joy Joy Joy Никой нищо не знае още. Споко, човеко, скоро ще стане ясно как и при какви условия ще се пазарува Grinning

# 277

Защото в повечето държави необлагаемият минимум е 22 евро, а не като при нас 15 евро.

# 278
  • София
Като добавим и че много често поръчвам книги и списания, а те в много държави въобще не подлежат на облагане с ДДС, а и са под 15, 22 или колкото там евро пише, кашата става пълна.

# 279
Тук прагът е 30 лв, като се смятат стойността на продукта + доставката, ако има такава.

На мен ми е интересно доставчиците каква комисионна ще начисляват за митническото оформяне на пратките ни. Някой доставчик пуснал ли е информация в тази насока? Надали ще е безплатно.

# 280
Прагът е, 30лв. цена на сделката. Но ДДС се плаща върху цена на сделката + доставка.

Допълвам. ДДС върху транспорта ако се прави от превозвач, се плаща от него.

# 281
На мен ми е интересно доставчиците каква комисионна ще начисляват за митническото оформяне на пратките ни. Някой доставчик пуснал ли е информация в тази насока? Надали ще е безплатно.

И на мен ми е интересно, но не са казали.

# 282
  • Sofia
Добре де. Ако поръчаме от Амазон директно за БГ и то си дойде по пощата, направо отиваме и си я взимаме, нали така?
Поне така беше преди като поръчвах от американския Амазон.

Изказването ти е написано много неясно и поради тази причина, е трудно да бъде коментирано.
ДДС (и в някои случаи – мито) се дължи за всички пратки, на стойност над 30 лв., идващи от държави, които не са членки на ЕС.
За да може дадена пратка "да си дойде по пощата", то или дължимото ДДС е било заплатено предварително (още при финализиране на поръчката), или ДДС изобщо не се е дължало, сиреч – пратката е на стойност под заветните 30 лв.

# 283
След юни тази година прага за цял EU става 0, ще се начислява ДДС и на дъвка при внос. Спасението е да се търгува само вътре в общоста или от търговци от трети страни, които има EU складове.

# 284
Изказването ти е написано много неясно и поради тази причина, е трудно да бъде коментирано.

E, защо да не е ясно?
Ето това ... покупка от Амазон САЩ на стойност 82 долара. Направих поръчката, след около 3-4 седмици ми се обадиха от пощата (не ми пратиха съобщение, ами направо ми звъннаха), казаха ми че имам пратка за взимане. Отидох, взех си я и това беше. Нищо не съм плащал.

Мисълта ми е: Ако си поръчам от Амазон Англия директно на адреса ми в България, същата процедура ли ще е? Защото нямах спънки от САЩ. Още 1 поръчка направих след тази въпросната.

Общи условия

Активация на акаунт