От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 288
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
А какво ще се случи с пратките, които отиват към склада на Габко? На мен ми писаха, че ще ги върнат на подателя (под 30лв са и двете). Ама аз исках да си ги получа.
Много неясно стана всичко, какви митнически декларации, какви 5лв.

И на мен ми е малко неясно това (относно Габиели), тъй като сега една пратка, която ще пътува на 7-ми е на стойност 6 паунда. И не знам, мисля само скрийншотите да им пратя на стойността и покупката, тъй като е под 30 лв.
Но пък от друга страна предполагам, че тази митническа декларация е за да видят, че стойността е под 30 лв.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 18:39 от Miroslav Petkov 602727

# 346
А какво ще се случи с пратките, които отиват към склада на Габко? На мен ми писаха, че ще ги върнат на подателя (под 30лв са и двете). Ама аз исках да си ги получа.
Много неясно стана всичко, какви митнически декларации, какви 5лв.

И на мен ми е малко неясно това (относно Габиели), тъй като сега една пратка, която ще пътува на 7-ми е на стойност 6 паунда. И не знам, мисля само скрийншотите да им пратя на стойността и покупката, тъй като е под 30 лв.
Но пък от друга страна предполагам, че тази митническа декларация е за да видят, че стойността е под 30 лв.
Декларациите задължително трябва да са ти попълнени - едната от тях е точно за това - за да си декларираш сам стойността на съответната пратка. Останалите неща са за да послужат като доказателство, че сумата която си декларирал съвпада.

# 347
  • София
Имала съм случай нещото да не пристигне в уречения период за доставка, писах на продавача, той каза да пиша на Амазон да могат да си дръпнат парите, защото вече ми ги бяха върнали. Писах, какво и що са правили, не знам, бяха дръпнали парите, аз си получих нещото. Коректна съм, както и те към мен. С 15-30лв няма да забогатея, както и те няма да обеднеят.
Сега чакам да видя GGBG какво ще искат, защото 99% от нещата ми в склада им в UK са на стойност под 30лв. Предполагам, че утре няма да има курс, защото не са обявили никакви документи, които да им се пратят, а без тях не знам дали могат да минат границата изобщо.
С това споразумение в последния момент много каши ще станат...

# 348
Декларациите задължително трябва да са ти попълнени - едната от тях е точно за това - за да си декларираш сам стойността на съответната пратка. Останалите неща са за да послужат като доказателство, че сумата която си декларирал съвпада.

Да, и аз така си помислих. Ясно.

# 349
Имах пратка, която беше изгубена, но взе, че пристигна. Чак след време в Амазон излезе, че е доставена. Аз вече имах рефънд и им писах. Появи ми се срок за връщане на пратката в профила. Поеха доставката до Англия и се разбрахме да им я върна и всичко приключи. Ако не бях я върнала в този срок пишеше, че ще ме таксуват. По спомен обаче не могат просто така да ти дръпнат пари от картата, само защото им пишеш. Трябва и самата поръчка да маркират, че трябва да се върне и ако не я получат, тогава вече може да те таксуват.

# 350
  • София
Можеш да пишеш освен на продавача, и на Амазон, че одобряваш да си дръпнат парите. На мен това ми писаха, понеже продавачът беше различен от Амазон, аз изпълних указанията им и си дръпнаха парите.

# 351
Тръгвам да попълвам тези декларации от Габиели. И хубаво на съдържанието на пратката ще напиша че има диск или комикс. Ама на подробно описание (вид, материал...) Какво да пиша? Пластмаса и хартия ли? Joy

# 352
Имам въпрос към получаващите пратки от GGBG чрез Еконт, ако са няколко пратки - като една обща пратка ли изпращат - ако например са 5-6 пакета или ги изпращат като отделни? Имам пратки още от курс 786, а също и от 788, 789 и 790, за които съм заявила доставка до вкъщи. Писах им на 30.12. с въпрос кога ориентировъчно ще ги доставят, но ми се върна само автоматичен мейл, че ако било спешно, да се обадя на номера - на който всъщност не отговарят. Търпелив човек съм по принцип, но отношението не е особено добро. Благодаря предварително!

# 353
Някакво инфо от ГГБГ какво ще се случва с новите курсове?

# 354
  • Пловдив
Досега винаги са ми обединявали поръчките, без да се налага да ги уведомявам. При последните курсове 789 и 790 видях на сайта им, че също са ги окомплектовали като общи пакети и тегло. Не съм ги получила все още, да не си помислите, че вече са при мен. Надявам се да не изтече срока на годност на козметичните продукти, докато ги взема😉🤣.

# 355
  • В полето, под тепето.
Тръгвам да попълвам тези декларации от Габиели. И хубаво на съдържанието на пратката ще напиша че има диск или комикс. Ама на подробно описание (вид, материал...) Какво да пиша? Пластмаса и хартия ли? Joy

Да това се пише, хартия, метал или каквото е там. Аз пък ще попитам какво се пише на номер на пратката.- проследяващия или номера на поръчката!?Писах им но не са ми отговорили.

# 356
Никакво инфо от ГГБГ, покрили са се, а клиенти ги хулят на ФБ страницата им . И аз се чудя защо курсът, предвиден за 29.12, не тръгна от Англия тогава. Щахме да си спестим главоболието с митническото оформяне на пратките.

Ще стане забавно, като трябва да попълвам декларации - имам над 30 малки пакетчета с джунджурии от Али, идея нямам какво е пристигнало, китайците често не пишат коректно описание на пакета, или пък той е преопакован, ще трябва да се допитам до кристалното кълбо, като попълвам минтическата декларация Joy

# 357
Да това се пише, хартия, метал или каквото е там. Аз пък ще попитам какво се пише на номер на пратката.- проследяващия или номера на поръчката!?Писах им но не са ми отговорили.
[/quote]

Писах номера на поръчката, тъй като така по-лесно ще се ориентират според мен.
Според мен вече след като е отишло в склада им, едва ли има нужда от проследяващия. Стигнало е от точка А до точка Б.

# 358
Аз пък ще попитам какво се пише на номер на пратката.- проследяващия или номера на поръчката!?Писах им но не са ми отговорили.
Проследяващия номер се пише. Номера на поръчката никой не го интересува.

# 359
Добре. А плаща ли се нещо ако получа стока върната за ремонт. Върнах скъпа стока закупена преди месеци на търговеца в Англия. Отремонтирали са я и ми я връщат. НО какво следва да се попълни? Трябва ли да заява стойността, на която е купена, или не? Не би следвало да трябва да плащам данък/мито според мен, в такива случаи.

Общи условия

Активация на акаунт