От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 271
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Някои стоки са 0 % ДДС. За тях питам.
Кои стоки в България са с 0% ДДС?

Не в България, а в UK.

# 391
  • София
Хубаво би било поне още 2-3 седмици да оставят нещата както преди и да бъдат по-снизходителни, защото все още повечето пратки, които пътуват, са купени преди Брекзит.

# 392
  • софия

Стискам палци на всички, които имат пратки, бързо да ги получат най-накрая.

# 393
Крайно време беше да пуснат някаква информация.

# 394
  • София
И аз идвах с този пост. Дано успеем да ги получим пратките. Интересно как стои въпросът с пратка, чиято стойност е била върната/refunded. Имам и такава вече, след една мини драма с Амазон. Стойността така или иначе е под 30лв.

# 395
Здравейте, някой пазарувал ли е от асда? Каква е цената на доставка до Бг, че не видях на сайта
И английските сайтове извършват ли доставки до Бг или са спряли в ЕС?

# 396
Добре. А плаща ли се нещо ако получа стока върната за ремонт. Върнах скъпа стока закупена преди месеци на търговеца в Англия. Отремонтирали са я и ми я връщат. НО какво следва да се попълни? Трябва ли да заява стойността, на която е купена, или не? Не би следвало да трябва да плащам данък/мито според мен, в такива случаи.
Ако е гаранционен ремонта не.
Ако е извън гаранция се плаща само на цената за ремонта
Гаранционен ремонт е. Плащам само за транспорт, който е 11 паунда. Но как мога да докажа, че е гаранционне. Да изискам да ми пратят фактура, на която да пише, че връщат стока пратена за ремонт, и да пише стойност на ремонта 0, и транспорт 11. Така ли?

# 397
Имаш ли документ, с който е изпратено за ремонт?

# 398
  • София
Имам 2 пратки, които са към склада на Габко, те пък нали писаха мейли, че ще ги връщат на продавача. Ама реално не се знае къде са. По 25лв са дребни неща. Чудя се сега къде и как да си ги търся. Примирих се, че ще изгоря, а си ги искам...

# 399
  • виртуално
Имам 2 пратки, които са към склада на Габко, те пък нали писаха мейли, че ще ги връщат на продавача. Ама реално не се знае къде са. По 25лв са дребни неща. Чудя се сега къде и как да си ги търся. Примирих се, че ще изгоря, а си ги искам...
И аз съм така. Едната е с проследяване и трябваше да я доставят на 2 януари, обаче още е закъсала някъде.
Нали ги затвориха и не знам въобще имат ли куриери сега.

# 400
  • София
Ако ги върнат, бих ги пренасочила към някой от другите превозвачи, искам си ги.
Към кого да ги пренасоча според вас? Под 30лв са и двете.

# 401
  • виртуално
Ако ги върнат, бих ги пренасочила към някой от другите превозвачи, искам си ги.
Към кого да ги пренасоча според вас? Под 30лв са и двете.
Не съм работила с други превозвачи.
В момента изчаквам да видя как ще ги освобождават тук и колко ще струва митническото представителство

# 402
Вече се приемат пратки за Великобритания
https://www.bgpost.bg/bg/messages/2737?fbclid=IwAR0dbX0IpG_eA2Pw … oFJBJ7K2qXjLz2tao

# 403
Имаш ли документ, с който е изпратено за ремонт?
Имам само принт на фактурата от амазон, която получих още когато го купих. Картата и сметката, с която е платено вече не съществуват.

# 404
  • МАРС
Аз също от прецаканите от Габко, две пратки, които нямам никаква представа къде са. Чудя се дали да питам продавачите от Ибей, дали са им ги върнали и, ако да, да търся друг превозвач, който продължава да носи от Англия.

Общи условия

Активация на акаунт