Чувство за вина след изневяра...

• 22 733
  • 951
  •   1
Отговори
# 375
Без да съм изчела цялата тема, независимо какво се е случвало преди това и как сте се "подгрявали", каже ли единият "не", нещата трябва да спрат. Авторката може и да е тъпа и сама да се е вкарала в трапа с глупавото си поведение, но това не изключва да е и жертва. Изключително плашещо е да си изправена срещу мъж, който е решил със сила да вземе това, което е сметнал, че му се полага. И не винаги можеш да избегнеш такива ситуации, колкото и умно и обрано да действаш, защото те зависят от това какво другият си е решил. А не всеки има физическите и ментални ресурси да реагира по най-адекватния начин, което не оневинява другата страна. Не знам дали неговото поведение може да бъде подведено под отговорност, но определено е осъдително.

А историята дали е истинска и дали е представена истинно е друга тема. Но такива неща се случват наистина, на истински хора.

Айде пак - тя доброволно е отишла в колата, доброволно е правила свирка и се е държала, сякаш й харесва, пък после мъжа виновен. Никаква сила няма намесена, тя първо е успяла да излезе от колата. Според мен просто се е правила на недостъпна. Той е казал да се връща в колата. Никаква заплаха не е описана. Ако аз ти кажа да се гръмнеш и ти вземеш, че ме послушаш, аз ли ще съм виновна?

# 376
  • София
Зависи, може да те подведат за подбудителство. Затова по-добре не опитвай, че някой като нищо може да се гръмне. Луди всякакви.

# 377
Зависи, може да те подведат за подбудителство. Затова по-добре не опитвай, че някой като нищо може да се гръмне. Луди всякакви.

Едно е ако знаеш, че някой е лабилен, депресиран и т.н., друго да го кажеш на някой, който те е засякъл на кръстовище, приемерно. Колегата от тази история как да знае, че 30-годишна жена се нуждае от настойник и трябва да й четеш мислите. То и онази, която с смс-и беше молила състудента си да я изч*ка и в псоледствие, когато разбрала, че той не иска връзка, решила, че е изнасилване, успя да съсипе живота на момчето, но това е безумно за всеки здравомислеш, зрял човек и не е посоката, която трябва да поема правосъдието.

# 378
  • София
Айде пак - тя доброволно е отишла в колата, доброволно е правила свирка и се е държала, сякаш й харесва, пък после мъжа виновен. Никаква сила няма намесена, тя първо е успяла да излезе от колата. Според мен просто се е правила на недостъпна. Той е казал да се връща в колата. Никаква заплаха не е описана. Ако аз ти кажа да се гръмнеш и ти вземеш, че ме послушаш, аз ли ще съм виновна?

Той дали е виновен и тя дали е жертва, са две напълно различни неща. Ако тя не е съумяла да изкомуникира правилно желанията си, тогава не можем да виним мъжа, че й е прекрачил границите. Което не значи обаче, че за нея изживяването не е било травмиращо и нежелано.

От друга страна, ако той е продължил да настоява и да натиска за нещо, което му е било ясно отказано, в даден момент нейните действия губят смисъл, понеже няма кой да ги зачете така или иначе. Попрочети случаи на изнасилени жени и ще видиш, че е често срещано в даден момент да се предадат, да спрат да оказват съпротива и т.н. Понякога, защото си мислят, че така ще намалят собствената си травма, понякога, защото си мислят, че така ще си спестят по-тежко насилие.

Нещата нито са черно бели, нито са толкова прости.

# 379
  • София
И както винаги стигаме до правото на по-силния. Не на по-комуникативния, не на по-правия, а на по -силния. Много голяма заблуда е, че може да бъде променено решението на по-силния, ако той вече твърдо е решил нещо и по никакъв начин не му дреме за другия или за последствията.

# 380
И както винаги стигаме до правото на по-силния. Не на по-комуникативния, не на по-правия, а на по -силния. Много голяма заблуда е, че може да бъде променено решението на по-силния, ако той вече твърдо е решил нещо и по никакъв начин не му дреме за другия или за последствията.

Ама ти наистина си като радио.
Голяма комуникативност от страна на авторката - нишани, телефонен секс, а после как така той очаквал истински секс. И стига с тая сила - тя е успяла да излезе от колата, можела е да избяга, но сама, спокойно, по нейните собствени думи, се е върнала и поне се е правила, че й харесва. С неговия пенис в устата й тя определено е разполагала с надмощие, но сама е решила да не се възползва. Кой има проблеми с комуникацията - според мен тя, не той. Мисля, че тя наистина се е надявала на връзка, а на него свирката не му е харесала, изгубил е интерес и не са стигнали до друго - и сега маймунката увисна от първия клон, протягайки се към втория.

# 381
  • София
Oще ли оплаквате горката беззащитна "повяваща", дето пали фитила на колегата си и после се прави на разсеяна в стил МАКАКТАКА?

# 382
  • София
Уини, може ли да не се държиш грубо? Също и стига с цинизмите, все пак това е публичен форум. Благодаря.
Изобщо не говоря за авторката.

# 383
  • София
Уини, обясни колко съпротива трябва да окаже една жена за да може да бъдат определени действията върху нея като сексуално насилие? Трябва да се сбие с мъжа, да му отхапе пениса, да рискува да бъде убита? Предполагам и не трябва да се заговаря с него много много, и обезателно никога да не остава насаме с мъж? И винаги да е облечена прилично, по възможност цялата покрита, за да не си помисли той, че му се предлага? Точно като в определени държави, в които насилието над жени не съществува, понеже порядките не позволяват с нищо да бъде провокирано желание у мъжа?

Няма абсолютно никакво значение какво са си говорели преди това, в момента в който тя е казала "не", той е трябвало да спре. Ако една жена ти е навита, като спреш, сама ще си поиска.

А авторката дали е жертва за оплакване няма как да кажем ние тук, защото получаваме много ограничена информация само от едната страна, но има достатъчно много реални такива случаи. И разбира се, когато им се подиграваме им и им обясняваме как сами са си го предизвикали, после няма какво да се чудим, че не реагират адекватно на терен. Авторката не беше ли писала, че на 9 годишна възраст е станала жертва на сексуално насилие? Предполагам, че и тогава пак е палила фитили.

# 384
"Няма абсолютно никакво значение какво са си говорели преди това, в момента в който тя е казала "не", той е трябвало да спре. Ако една жена ти е навита, като спреш, сама ще си поиска."

Принципно е така, проблема обаче е, че тя е била навита. Тя го е искала, флиртувала с него, пъшкала му по телефона, но е поставила граница спрямо нейните разбирания за изневяра. В случая дали без физически контакт или само главичката, само орален или друго, няма значение. Той е пристъпил тази граница, терзанията на авторката са, че е изневерила, а не че е била насилена. За това пишем вече 30 страници, че тук насилие няма, не и в този смисъл, който се придава от някои потребителки.

# 385
Уини, може ли да не се държиш грубо? Също и стига с цинизмите, все пак това е публичен форум. Благодаря.
Изобщо не говоря за авторката.

Т.е. да не наричаме нещата с истинските им имена? Какво не ти хареса с поста ми - сравнението с маймунка или описанието на ситуацията, в която тя е имала възможност да му причини неописуема болка?

добавено:
Лъвица, очаквам физическа съпротива. Когато трябва да се докаже съпротива, се търсят следи от такава и по него, и по нея. Облекното няма общо в случая. Още не сме намерили начин да проверим какво точно си е мислила и доколко той е знаел какво й е наум. Или очакваш само думата на една жена да е достатъчна, за да бъде обявен един мъж за изнасилвач.

# 386
  • София
Лъвица, всичко това сме го обсъдили поне по 3 пъти дотук, а ти пак завърташ латерната отначало.
Защо не си направиш труда да прочетеш някоя и друга страница?

И все пак, тема за изнасилване няма- прочети заглавието.

# 387
  • София
Има жени, които цял живот ядат боя, до болница стигат, но за тях нещата са като в руската поговорка - "бьот, значит любит". (бие ме, значи ме обича). Че и много хора около тях смятат, че какво толкова като я биел, възпитателно я бие.

Уини, кои неща, описаните от теб хипотетични интимни сцени ли? По този вулгарен начин?

# 388
  • София
Айде пак отново.....
Малко уважение към списващите, моля.

Самата авторка каза, че не се чувства насилена или притисната, а просто глупава.

# 389
Има жени, които цял живот ядат боя, до болница стигат, но за тях нещата са като в руската поговорка - "бьот, значит любит". (бие ме, значи ме обича). Че и много хора около тях смятат, че какво толкова като я биел, възпитателно я бие.

Уини, кои неща, описаните от теб хипотетични интимни сцени ли? По този вулгарен начин?

Кое му е вулгарното? Нали тя сама написа какво е направила. И какво вулгарно има в думата пенис, това си е научно наименование?

Общи условия

Активация на акаунт