Чувство за вина след изневяра...

• 22 690
  • 951
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Не, сред някои жени битува мнението, че слова като морал и чест не са архаични думи. И когато срещу теб стои мъж, даже двама, които залъгваш и мажеш целенасочено, с умисъл и методично - ми, не се обяснявай за вродената доброта и любовта към старите хора и животните, а си оправи бакиите.

Иначе, абсолютно всяка жена има право на свободна воля и тя да бъде зачитана, безапелационно.
Разликата е, че поради горните, думите олекват, ти олекваш пред себе си и не- то ти не носи цялата категоричност. Викаш си, че не е редно да го играеш това хоро, ма повел си се някак.....

Уважавайте себе си, преди да изисквате уважение от другите.

Андариел, може да си авторитарстваш пред чаветата или мъж, ако си завъдила. Тук си обирай емоциите.

# 361
Ето заради това мислене написах, че сексът не е договор. Няма продължително изпълнение. Не става върпос за бъдещи права и задължения. Пък даже и да е бил реален (какъвто в случая с телефона не е бил), пак никой не носи задължение да предоставя такъв. Ето, точно това мислене кара жените да се съгласят, дори когато не искат.
Добре де, нали Авторката вече отговори, че не е била насилвана ? Въртим едно и също ли ?
Ако правиш секс по телефона и пича те запише, иди после обяснявай, че те е изнасилил, без да те е пипнал с пръст. Просто няма да мине. Пък ти се изкарай и девствена. Както казах вече, mindil си по държание, не по бройка.
П.С.
Има жени, за които секса = насилие (и без никога да са били насилвани)
Аз пък това видях в тази тема. И това е истински жалкото !

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 11:07 от buttercake

# 362
  • Далечният изток
Два, три разумни гласа. Горджъс, Босилка и със сигурност пропускам някой.
Честита Коледа и бъдете по-смирени! 
Въпросът с насилието е сериозен и определено не е за всяка уста/клавиатура - лъжица.

Ама уточни кои гласове - първоначалните до 20 стр., или от 21 стр. нататък, защото пък там гласът се обърна на 180 градуса?!
Въпросът с насилието изобщо нямаше работа в тази тема...

# 363
Уини, на теория всички са по-умни от останалите и много добре знаят как биха постъпили, как правилно са постъпили и изобщо как другите, които не са постъпили така са безкрайно тъпи. Да, глупостта ходи по хората, да заради глупостта си хората постоянно си патят. Глупостта и най вече неопитността не са порок.

Значи да лъжа и да оставя някой да си живее в свой измислен свят, така ли? И после да направи същата глупост.

А има и нещо, което съм писала и друг път - в нашата култура е срамно жените да отказват. От малки са възпитавани, че не трябва да отказват, защото ако отказват, значи са егоисти, не мислят за другите, най вече за мъжете не мислят.

Това са пълни глупости и дори да са валидни за някое родопско село, не знам как в съвременния свят някой може да не е разбрал, че има и друг живот. В много случаи жените, които ожалваш, са си направили сметка, че искат някой да ги издържа и това между краката им е разменна монета.

Ето заради това мислене написах, че сексът не е договор. Няма продължително изпълнение. Не става върпос за бъдещи права и задължения. Пък даже и да е бил реален (какъвто в случая с телефона не е бил), пак никой не носи задължение да предоставя такъв. Ето, точно това мислене кара жените да се съгласят, дори когато не искат.

И ти ще вярваш на всяка, която казва, че вс мислите си не е искала и ще обявиш мъжа за изнасилвач? Ами верно да въвеждаме вече договори, макар че и тогава пак могат да мрънкат за принуда, вече се случва в западния свят с брачни договори.

# 364
Аз така си представям нещата. Задявки, игрички, флирт, телефонен секс, пърхане с клепки и влажни погледи (нали каза, че са колеги, явно са имали чест контакт). Господинът е бил дълго време нагряван и наострян. И в един момент е очаквал естественото развитие – сексуален контакт. И хоп тръгват нещо по служба, както казва тя, продължават любовните закачки. Мъжът като мъж бързо взема решение и решава да изконсумира дългата подгрявка. Госпожицата обръща плочата и от игрички, смях и задявки, изведнъж я хваща чувството за вина, изплашва се като опира ножа до кокала. Почва да мяка объркано "не, не". Мъжът вече ѝ е набрал, качил адреналина. Ама не ли е да ли е това не, не се разбира предвид цялата любовно-закачлива предистория. От цялото време, в което му е давала нишани (не нишаМи, както някой беше написал), предразполагала го е изведнъж мъжът получава отказ. Тотална фрустрация. Следва наранено его и реакция на гняв, обида, която той проявява с думите "качвай се в колата". Възбуден, гневен мъж, който са отхвърлили и явно неспособен да отработи фрустрацията от отхвърлената мъжественост, решава поне една @вирка да му извърти куклата щом го е правила на глупак толкова време. Ядосан ѝ е. И тук е моментът, в който нашата авторка вместо да прояви и продължи заявката за своето "НЕ" (да избяга, продължи да му говори или дори да му се разкрещи), решава, взема решение да го "награди" като се преструва, че ѝ е хубаво. Вероятно в нея объркването се е засилило още повече – хем смята, че изневерява на годеника, хем се чувства глупаво, че е подхлъзнала и този господин, но не иска да стига докрай.

И ето ти – чувства се глупаво, без да знае пиле ли е, пате ли е.

Стига сте приказвали глупости. който не може да чете с разбиране и да следи, да не говори кой какво обръщал. Твърдях още отначало, че жената НЕ Е жертва, а е тъпа. Тя го потвърди сама. Казах ѝ да си прости и да кара напред. Никой няма да я убие, че е сглупила.

# 365
Аз пък си мисля, че като е чула "Качвай се в колата!" направо се е подмокрила. Та оттам и вината.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 11:27 от buttercake

# 366
  • София
Ами, Аидче, улисани да остойностявате инакомислещите в темата, тотално забравихте авторката. Да я чукнеш по рамото и да ѝ кажеш - чакай бе, никой не е умрял, ще мине, ще забравиш, всичко ще бъде наред, вдигай ушите и продължавай.
Вие търсехте под вола теле.
Мен ме ми пречи да я храня за проявената глупост, но не ми пречи и да изпитвам емпатия към нея.

Е, кат горната. До вчера жертва, жертва, какви жени сте?! ма кат не обра благодарностите и почна - слабохарактерна, вечната жертва ще е, цял живот така, бла, бла.
Ма, дръж един курс, бе, госпожа.

Аплаузи няма, има объркано момиче, което има нужда да чуе - всичко ще бъде наред.

# 367
  • София
Едното не отменя другото.

А и през основна част от времето не писах за нея, а само я взех за основа, за да обърна внимание на някои неща, които се срещат често. Сто пъти написах, че не става въпрос конкретно за описания случай.

Все още смятам, че историята нещо не наред, има доста неща, които са преиначени, скрити или направо си лъже. А ако не лъже, тогава тя ще си продължи по същия начин. Виждаш как реагира за пореден път и вече с голямо приближение можеш да предвидиш как ще реагира нататък. Отрича и така ще си отрича и ще се забърква в още неприятности. На хората с мислене на пубери не можеш нищо да им кажеш, просто те ще си чупят главите безброй пъти. Не можеш да спасиш човека от самия него, колкото и да изпитваш емпатия - той просто не иска да чуе, а продължава да проявява мислене, каквото тя показа в момента - оплюха я цяла тема доста хора, тя се появи и й казаха две положителни думи, и тя тутакси забрави как я плюха и благодари.

# 368
Бракът е договор, с права и задължения. Широко посочени в закона и морално подкрепени. Договор, който юоже да бъде прекратен. Никой не е длъжен да обича някого. Любовта не е договор. И да, хубаво е хората да си казват нещата в прав текст. Не да си търсим извинения, защо искаме или не искаме нещо. Лъжата е грозно нещо.

# 369
Никой не те кара да лъжеш. Някои неща е по-добре да не бъдат споделяни никога. Няма как истината, която наранява да е добра. Това е жестокост.

# 370
  • София
Я, същите тези, дето тук я направиха за пет стотинки, изведнъж смениха плочата, а тя взе да им е благодарна! Ето, това е... Те я оплюха от главата до петите, а тя мазохистично им благодари! Ми, продължавай, авторке, в същия дух и това ще получаваш! Ти така ли му благодари накрая на онзи в колата? Не усещаш ли, че проявяваш същото поведение - първо те правят на нищо, после ти си благодарна като ти кажта две думи, които искаш да чуеш? Така беше, нали? И докога така ще я караш? До следващата случка с някой друг в някоя друга кола или след купон? Време е да преосмислиш сериозно поведението си, защото в момента мислиш като 14-годишна.

Проблемът понякога е дали жертвата осъзнава какво се е случило. Понякога минават години, преди да осъзнае нещата, най-често се случва някакво друго събитие, което намества пъзела. А често и отричат, че са жартви, защото така е малко по-лесно да се живее. Затова са доста сложни нещата кое е в тяхна полза.

Кейк, а защо момчето се е съгласило на споразумение, щом не е имало нищо? Така той наполовина е признал вина, а тя все пак го е изнудила за сто лева.
А, така- охулИ я сега, задето не ти благодари на теб, която непрекъснато я караше да се чувства жертва, а на тези, които й се накараха и й показаха каква е нейната вина и отговорност, за да й е обица на ухото.

Не те знам какво работиш, но тежкО им на хората, които идват при теб за подкрепа, а ти им внушаваш как са пълни дебили, които не осъзнават какво им се било случило, че и не искат да се чувстват жертви!

И не, не е "малко по- лесно да се живее", ако не се изживяваш като жертва, а е много по- нормално и като състояние, и като начин на живот.

Явно, ти е трудно да го разбереш.

# 371
  • София
Абсурт, вече написах, че с теб няма какво да си кажем. Няма смисъл да се обръщаш към мен. Написах ти го още преди ен страници. Съвсем учтиво при това. Комуникацията ми с теб приключи.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 13:16 от Andariel

# 372
Май темата премина вече в скубане на коси и вадене на зъби. Коледа е  все пак.....
А и отдавна е за ключ.

# 373
  • София
А, не и за мен- несъгласието ми е на принципна основа, но съфорумката го приема лично и тъй като има проблем с осмислянето на писано слово, иска да избегне контакта.

# 374
  • София
Без да съм изчела цялата тема, независимо какво се е случвало преди това и как сте се "подгрявали", каже ли единият "не", нещата трябва да спрат. Авторката може и да е тъпа и сама да се е вкарала в трапа с глупавото си поведение, но това не изключва да е и жертва. Изключително плашещо е да си изправена срещу мъж, който е решил със сила да вземе това, което е сметнал, че му се полага. И не винаги можеш да избегнеш такива ситуации, колкото и умно и обрано да действаш, защото те зависят от това какво другият си е решил. А не всеки има физическите и ментални ресурси да реагира по най-адекватния начин, което не оневинява другата страна. Не знам дали неговото поведение може да бъде подведено под отговорност, но определено е осъдително.

А историята дали е истинска и дали е представена истинно е друга тема. Но такива неща се случват наистина, на истински хора.

Общи условия

Активация на акаунт