Чувство за вина след изневяра...

• 22 728
  • 951
  •   1
Отговори
# 345
Разбрах те и отговарям, че не би имало значение, ако останалото е истина.
Дали ще си каже си зависи от съвестта ѝ, дали го съди за пари и всякакви други неща, които не знам за нея.
Тц, юристки!

# 346
Изнасилване не е само да те хванат и да те опънат с шутове и бой. Има много нюанси. Сега ще стане грозно, но само за това се сещам като примери. Случай на изнасилвано системно от баща си момиче. Просто я е качвал в стаята, казвал й е "само за малко, тати да се отпусне" и момичето правило каквото му кажат. Не я е заплашвал, не я е бил. Много възрастни, не само деца реагират така в подобни ситуации. Няма правилна реакция когато те е страх, има грешна постъпка на човек, който те натиска да правиш нещо, което не искаш. Също така много често при изнасилване тялото реагира с възбуда, защото просто така е устроено и това добавя още вина на жертвата. Абе, темата е много сложна, не знам как успявате да генерализирате по тоя начин.
За полов контакт с ненавършило 14 години лице (дете), се носи наказателна отговорност НЕЗАВИСИМО, че няма принуда. Ако има и принуда (сила или заплашване) към такова лице, наказанието е по-тежко.
Това се опитвам да обясня, че принуда е имало, макар и не по буквалния агресивен начин. И момичето е било послушно не защото е искало това да се случва.

# 347
Странна тема е тази. Обаче аз по-скоро вярвам на авторката.
Случвало ми се е преди години, като бях към 18. Закачам се с мой съученик, шегички, намеци, но нищо друго. На екскурзия сме, през нощта е. Аз съм си легнала; чука се на вратата, отварям - той. Влиза и се пъхва при мен в леглото, да си говорим. Училищна екскурзия, в крайна сметка, легнала си бях, защото нея вечер нямаше събиране в никоя стая, но идеята да си имам гост ми хареса. Шеги и закачки, както винаги. Е, да, ама не. Човекът искаше секс. Ама не намери. Както си бях по нощничка, а той вече го беше извадил, казах, че не искам. Момчето стана и си тръгна.
Та е без значение,  че сме си говорили мръстойки преди това, както и че на следващия ден продължихме.

Пак преди време, но по-скоро. Може би съм била на 23. Излизам с един, виждаме се, горе долу си допадаме. Решава да ме изненада и ме води на почивка. Там решава, че иска да ме л.же. Да, ама аз тогава не обичах, притеснявах се и ми беше некомфортно. Не се съобрази с желанието ми и го направи все пак. И после ме пита един такъв, доволен "Е, все пак ти хареса, нали? "  - "Дори и да ми е харесало, казах Не, а ти не го чу". Не го броя за насилие, не съм се почувствала насилена, но скоро след това спрях да се виждам с него, защото не ми хареса, че не уважава желанията ми.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 03:10 от Анонимен

# 348
  • София
Я, същите тези, дето тук я направиха за пет стотинки, изведнъж смениха плочата, а тя взе да им е благодарна! Ето, това е... Те я оплюха от главата до петите, а тя мазохистично им благодари! Ми, продължавай, авторке, в същия дух и това ще получаваш! Ти така ли му благодари накрая на онзи в колата? Не усещаш ли, че проявяваш същото поведение - първо те правят на нищо, после ти си благодарна като ти кажта две думи, които искаш да чуеш? Така беше, нали? И докога така ще я караш? До следващата случка с някой друг в някоя друга кола или след купон? Време е да преосмислиш сериозно поведението си, защото в момента мислиш като 14-годишна.

Проблемът понякога е дали жертвата осъзнава какво се е случило. Понякога минават години, преди да осъзнае нещата, най-често се случва някакво друго събитие, което намества пъзела. А често и отричат, че са жартви, защото така е малко по-лесно да се живее. Затова са доста сложни нещата кое е в тяхна полза.

Кейк, а защо момчето се е съгласило на споразумение, щом не е имало нищо? Така той наполовина е признал вина, а тя все пак го е изнудила за сто лева.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 09:12 от Andariel

# 349
Я, същите тези, дето тук я направиха за пет стотинки, изведнъж смениха плочата, а тя взе да им е благодарна! Ето, това е... Те я оплюха от главата до петите, а тя мазохистично им благодари! Ми, продължавай, авторке, в същия дух и това ще получаваш! Ти така ли му благодари накрая на онзи в колата? Не усещаш ли, че проявяваш същото поведение - първо те правят на нищо, после ти си благодарна като ти кажта две думи, които искаш да чуеш? Така беше, нали? И докога така ще я караш? До следващата случка с някой друг в някоя друга кола или след купон? Време е да преосмислиш сериозно поведението си, защото в момента мислиш като 14-годишна.

Проблемът понякога е дали жертвата осъзнава какво се е случило. Понякога минават години, преди да осъзнае нещата, най-често се случва някакво друго събитие, което намества пъзела. А често и отричат, че са жартви, защото така е малко по-лесно да се живее. Затова са доста сложни нещата кое е в тяхна полза.

Кейк, а защо момчето се е съгласило на споразумение, щом не е имало нищо? Така той наполовина е признал вина, а тя все пак го е изнудила за сто лева.
Ей Андариел, сън не спа, че не стана на твойта ! Нито е насилвана, още пък по-малко някой я е правил на 5 ст. Аз поне се надявам, че тя ще си извади 2 поуки от преживяното: да не отправя секс намеци, ако не е готова после да ги изпълни и да не разказва на родата как е поела (вината) с отвращение. Ненормална история с елементи на чист ексхибиционизъм( не знам как се нарича желанието да разказваш какви мърсотии си правила, без да те питат. Възможно е да се възбуждаш от това. Но си е перверзно)
А за казването пък на годеника- гнусно и гадно. Презирам такива хора. За мен са страхливци.

Не си прочела правилно какво съм написала.
Момчето от случката никога не е крил, че са правили секс.....(просто е отказал да даде 100 лв, когато му ги е поискала след това)

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 09:50 от buttercake

# 350
  • София
Какво на мойта? Хич не държа да става на мойта, защото аз нямам никакво емоционално отношение към авторката. Авторката никакви поуки няма да си извади и благодарностите й към всички, които я оплюха в темата го показва. Тя цял живот ще си е такава. Ще има още такива задявки, ще има още такива колеги, за нея това ще стане нормално. Дори няма да вика повече, че не иска. Ще си намери някой смотан мъж да се омъжи за него, ще му роди две деца и ще кръшка през останалото време. Хората са такива, каквито са. Рядко си вземат поука.

Така де, той е имал контакт, после е отказал пари, т.е. тя го изнудва за пари. А ако са имали уговорка да й даде сто лева, това вече на друго намирисва.

# 351
Winni, не е много точна аналогията между касиер на публично място, където всеки може да се намеси и изолация в гората, където точно с два скока ще я настигне и после евентуално ще е двойно по-гневен и брутален. Много вероятно е това да е фактора, който я е пречупил към подчинение. Да не го ядоса още. Връзва се с преструвките после. Един вид всичко ще направя сега, само да отмине момента. Не мисля, че от уюта на клавиатурите можем да се филмираме какво бихме направили в ситуация, която мозъка ни прецени като критична. Ако и  според страничен наблюдател да изглежда като фасулска работа.

Кой в какво да се намеси, какви лъвски скокове бълнуваш? С какво я е заплашил -- с нищо, дори думи не е използвал. Как може да сравняваш субективните изживявания на тази жена със заплаха със смъртоносно оръжие.  Като толкова лесно я подчиняват, тази жена не може да отговаря за себе си и трябва да е под запрещение, а не да изкарвате нейните дефицити като типични за всички жени! Сама спокойно е отишла в колата, а е можела да бяга от нея, можела е да се обади в полицията, ако той я зареже тя все може да тръгне пеша по пътя, по който са дошли, и да спре някоя кола и да помоли за помощ, или да опита да се ориентира към мястото, закъдето всъщност са били тръгнали. Пречупването, което описваш, е само в главата ти - тя е била доста активна в тяхната връзка/афера, както искаш го наречи - правила е намеци, после са правили телефонен секс и за капак напълно доброволно му е направила свирка -- ако беше вкарала в действие зъбите си, той после от болката нямаше да може да я спре да излезе от колага и да я гони. Замисляш ли се, че може би проблемът й е, че не е последвал и друг секс, освен оралния, нито в колата, нито после. Може той просто да е изгубил интерес, а тя да е очаквала да имат връзка и като се е оказало, че няма да има такава, се е присетила, че е сгодена.

Аз лично съм мислила за всякакви лоши неща, които могат да ми се случат, и съм проверявала каква е най-добрата реакция, не очаквам все някой друг да ме спасява. Не правя също така к*рвенски номера, за да не си предизвиквам късмета, защото можеше наистина да бъде изнасилена.

За последен път се опитвам да провокирам здравия разум в теб. Добре, ти как би реагирал, ако някаква твоя приятелка ти разкаже тази история за твой приятел или дори само познат? Би ли го сметнал за изнасилвач, само заради нейните думи, че "се е правила, че й харесва", докато съвсем спокойно и доброволно е правила свирка, сама се е върнала с колата, преди това са правили телефонен секс и т.н.

Аман от рицари, които зорлем си търсят принцеси за спасяване!

# 352
  • София
Уини, на практика е съвсем възможно. Съвкупността от "декор" и поведение правят сцената доста въздействаща. Човек винаги разбира кога на другия не му пука и нищо няма да помогне. По погледа се познава. Понякога не е нужно дори дума да има.

# 353
Уини, на практика е съвсем възможно. Съвкупността от "декор" и поведение правят сцената доста въздействаща. Човек винаги разбира кога на другия не му пука и нищо няма да помогне. По погледа се познава. Понякога не е нужно дори дума да има.

За пореден път - авторката като е тъпа и слабохарактерна, да си намери настойник, който да се грижи за нея. Историята с грабежа, която описа Вяско, не може да се сравнява, защото са били двама, които са я обградили.
А 18 годишната, която кани мъж в леглото си, пък после се учудва, че той иска секс, вече ни взима съвсем за малоумни - ами според мен каквото и да пишеш тук, според мен си се изгаврила с него, искала си да задоволиш суетата си, като си поиграеш с него. Също ми е много интересно как другия ти е првил принудилно орален секс.

# 354
Какво на мойта? Хич не държа да става на мойта, защото аз нямам никакво емоционално отношение към авторката. Авторката никакви поуки няма да си извади и благодарностите й към всички, които я оплюха в темата го показва. Тя цял живот ще си е такава. Ще има още такива задявки, ще има още такива колеги, за нея това ще стане нормално. Дори няма да вика повече, че не иска. Ще си намери някой смотан мъж да се омъжи за него, ще му роди две деца и ще кръшка през останалото време. Хората са такива, каквито са. Рядко си вземат поука.

Така де, той е имал контакт, после е отказал пари, т.е. тя го изнудва за пари. А ако са имали уговорка да й даде сто лева, това вече на друго намирисва.

Така де, така де, ама пак не си разбрала написаното за момчето,100-те лв и обвинението в изнасилване. Обаче, аз повече няма да се хабя да обяснявам.

# 355
  • София
Уини, на теория всички са по-умни от останалите и много добре знаят как биха постъпили, как правилно са постъпили и изобщо как другите, които не са постъпили така са безкрайно тъпи. Да, глупостта ходи по хората, да заради глупостта си хората постоянно си патят. Глупостта и най вече неопитността не са порок.
А има и нещо, което съм писала и друг път - в нашата култура е срамно жените да отказват. От малки са възпитавани, че не трябва да отказват, защото ако отказват, значи са егоисти, не мислят за другите, най вече за мъжете не мислят. Някой по-назад писа как се старае да не му липсва интимност на мъжа, дори когато не й се иска всеки път, но го прави. И много жени цял живот така не смеят да откажат нищо на никого, защото иначе изглеждат лоши. А най-хубавото, на което едно момиче (че и за момчетата важи) може да бъде научено е да отказва неща, които не иска да прави, да не се поддава на емоционално изнудване. Повечето момичета не смеят да откажат, защото не са научени, че имат пълно право да откажат нещо, което смятат за неуместно, в своя вреда или просто не искат.

Кейк, ще се върна пак да прочета случката с момчето.

# 356
Два, три разумни гласа. Горджъс, Босилка и със сигурност пропускам някой.
Честита Коледа и бъдете по-смирени! 
Въпросът с насилието е сериозен и определено не е за всяка уста/клавиатура - лъжица.

# 357
За съжаление от темата се вижда, че сред жените битува мнението, че ако флиртуваш или се закачаш с мъж, си го "просиш" и отваряш вратата на мъжа широко, така че след това си длъжна да спазиш обещанието.
За съжаление авторката мисли по същия начин, което според мен я е накарало да не посмее да откаже.
Не съм съгласна. Това, че флиртуваш, не означава се си съгласен да правиш секс (под каквато и да е форма). Това че си пъшкал по телефона не означава, че искаш да правиш същите неща физически.
В мисленето на авторката има един елемвнт, чувството за вина. Същото, което се изказа в темата, "Като те е страх от мечки, не ходиш в гората". Само че това че си флиртувал, не е сключен договор за секс в бъдеще. Това че даваш аванси или се закачаш също не е договор със задължение за секс. Сексът е така да се каже реална сделка, с получаване на стгласие само за конкретния случай. Няма фючърсни опции.
Авторката е много объркана, даже не вижда къде е проблемът в нейното отношение. А проблемът е, по мое мнение, не че се е съгласила, а че не осъзнава, че вероятно не би се съгласила ако имаше избор. Може и да е вървяла по тънък лед, може и да е допускала, че тръгвайки със служебен ангажимент с колегата може и да се случи нещо, но това не е декларация, че е искала да се случи. Според мен насилие е имало, и то е било над волята й.

# 358
За съжаление от темата се вижда, че сред жените битува мнението, че ако флиртуваш или се закачаш с мъж, си го "просиш" и отваряш вратата на мъжа широко, така че след това си длъжна да спазиш обещанието.
За съжаление авторката мисли по същия начин, което според мен я е накарало да не посмее да откаже.
Не съм съгласна. Това, че флиртуваш, не означава се си съгласен да правиш секс (под каквато и да е форма). Това че си пъшкал по телефона не означава, че искаш да правиш същите неща физически.
В мисленето на авторката има един елемвнт, чувството за вина. Същото, което се изказа в темата, "Като те е страх от мечки, не ходиш в гората". Само че това че си флиртувал, не е сключен договор за секс в бъдеще. Това че даваш аванси или се закачаш също не е договор със задължение за секс. Сексът е така да се каже реална сделка, с получаване на стгласие само за конкретния случай. Няма фючърсни опции.
Авторката е много объркана, даже не вижда къде е проблемът в нейното отношение. А проблемът е, по мое мнение, не че се е съгласила, а че не осъзнава, че вероятно не би се съгласила ако имаше избор. Може и да е вървяла по тънък лед, може и да е допускала, че тръгвайки със служебен ангажимент с колегата може и да се случи нещо, но това не е декларация, че е искала да се случи. Според мен насилие е имало, и то е било над волята й.
Има огромна разлика между флирт и телефонен секс.
Не че не можеш да откажеш, но трудно ще се изкараш изнасилена после. Хеле, пък ако след не, е последвало безропотно съгласие....

# 359
Ето заради това мислене написах, че сексът не е договор. Няма продължително изпълнение. Не става върпос за бъдещи права и задължения. Пък даже и да е бил реален (какъвто в случая с телефона не е бил), пак никой не носи задължение да предоставя такъв. Ето, точно това мислене кара жените да се съгласят, дори когато не искат.

Общи условия

Активация на акаунт