Чувство за вина след изневяра...

• 22 773
  • 951
  •   1
Отговори
# 315
И последно - ако тя опише сексуален тормоз, но не може да го различи като такъв, то това правили го по-малко тормоз?
Вяско, говориш като хамерикански адвокат

# 316
Мен не ме интересува чак толкова дали е вярна историята, дали точно така е станало. Приемете го като хипотетична ситуация. Дори и всичко да е пързалка, това не значи, че такава ситуация е невъзможна на друго място по друго време. Съответно са ми интересни ответните реакции, защото са показателни за светогледите на околните, без значение дали поводът е истински или задача от учебник.

Чудесно, и аз всеки път подхождам по този начин.

Заплашил я е с агресивно поведение.
Оттук нататък няма такова нещо като доброволно качила се в колата. Ако я вземе на мушка с пистолет и каже влизай в колата, тя пак сама ще се качи. Уплахата е следствие на преценка за риск. Дали с пистолет или без, агресията му е била видяна като риск, после следва подчинението.
В крайна сметка действал ли е той сексуално пряко волята ѝ? И ако е, какво е това, щом не е насилие?

Не ме интересува с какво я е заплавал, а дали е имал възможност да я осъществи - тя е избягала от колата - мястото, където е има затворена натясно с него и където той  би могъл веднага да я изнасили. Но после тя сама се е върнала и е правила каквото й казва - казването не е принуда, не пише да е упражнявал насилие. Всъщност не пише и че я е заплашил с насилие в който и да било момент - казал й е да се върне в колата, а не, че ако не се върне в колата, ще я пребие. Ако заплашиш някого с пистолет е съвсем различно, как не  може да разбереш. Добре, ще опитам да обясня по друг начин. Ти отиваш на каса в супермаркет, както си си, без да имаш оръжие или да създаваш илюзията, че имаш - и казваш на касиера да ти даде парите в брой, които са налични в касата. Е,   смяташ ли, че този човек е принуден и че ако той в тази ситуация ти даде парите от касата, ще е същото, като да си насочил пистолет към него?

# 317
  • София
Момичето не се определя като насилена или заставена, като допуснала глупост и барабар с принципите и за изневяра - Ей ти тема.
Кое не е ясно?

Ноу хау-то ми е срещу пари Laughing

# 318
# 319
Едва ли, нали все пак се разбираме.
Просто така виждам причинно следствените връзки.

# 320
  • Далечният изток
Момичето не се определя като насилена или заставена, като допуснала глупост и барабар с принципите и за изневяра - Ей ти тема.
Кое не е ясно?

Ноу хау-то ми е срещу пари Laughing

Ноу хау? Моля? Че ти най-много злоба изля в тази тема.....

# 321
Сещам се един виц /относим към аргументите на Вяско/
Дело за изнасилване на чистачка...Съдът разпитва жертвата:
-Разкажете как се случи?
-Ами г-н Съдия, аз докато си миех и той така изотзад и ме изнасили!
Съдът:
-Е добре де, а вие не се ли дръпнахте, не викахте ли, не направихте ли нещо?
-Ама г-н Съдия, как да стъпя на митото...
Това в работата беше лафът на годината, защото постоянно мият и дезинфекцират и като се видехме с колежките, /защото вече не се виждаме, ходим по един на работа/ - Лафът беше: Ох, ама как сега да стъпя на митото...

# 322
Winni, не е много точна аналогията между касиер на публично място, където всеки може да се намеси и изолация в гората, където точно с два скока ще я настигне и после евентуално ще е двойно по-гневен и брутален. Много вероятно е това да е фактора, който я е пречупил към подчинение. Да не го ядоса още. Връзва се с преструвките после. Един вид всичко ще направя сега, само да отмине момента. Не мисля, че от уюта на клавиатурите можем да се филмираме какво бихме направили в ситуация, която мозъка ни прецени като критична. Ако и  според страничен наблюдател да изглежда като фасулска работа.

# 323
  • София
Ти да, аз не. Лошо ли е това - не е. Хората сме шарени.

AIDA_N, са кво, съня ти ли взех Laughing

Дидо, за теб пробоно.

# 324
  • Далечният изток

AIDA_N, са кво, съня ти ли взех Laughing

Не, просто ме дразнят лицемерите и не мога да премълча...

# 325
  • София
Като ме наричаш злобарка и лицемерка, как точно това те кара да се чувстваш? Значима?
За мен нямаш абсолютно никакво значение, да те успокоя.
Генерирай нещо ползотворно, вземи разговорен речник, па научи значението на думите.
Мога да помогна и аз, ма разбра за ноу хау- то ми Laughing

# 326
По казуса на авторката.
Изневярата е във флирта, желанието и случилото се като виртуален секс .
Описаното в гората за мен лично е насилие..
Не е тръгнала с него на разходка, а по служебен ангажимент. Отделно самата тя каза, че е ставала жертва на сексуално насилие, а това е достатъчно да отключи реакция тип жертва. ( да се подчини без съпротивление)
Извън казуса , защото много от вас са на мнение, че щом е правила виртуален секс и е флиртувала , значи е дала зелена светлина.
Да разбирам,че ако флиртувам с мъж, правя виртуален секс..даже си мечтая за реален и излезем след време на разходка в природата ако му скимне,че иска свирка или секс, а аз не искам..и кажа Не, мнението ми няма значение шом съм дала знак, че го харесвам то трябва да се случи, когато той желае ли?
Грешната преценка за мъж,  не оневинява поведението му.
 Изнасилването ако не е било брутално или от непознат мъж(е) е трудно да се докаже.Сред познатите ми жени, които са го изживели нито една не е потърсила помощ или полиция.Всички в онзи момент са се самообвинявали.

# 327
Васко, задачата ти по учебник, ако влезе в съда, от нея ще остане само един спукан балон. Изнасилването и блудството са т.нар. "двуактни престъпления". Състоят се от, условно казано, две действия - насилие, разбирай груба сила, или заплашване - реално непосредствено застрашаване с такива действия, от които могат да настъпят тежки последици, и всички тези неща, заедно или поотделно, трябва да предхождат половия акт или да го съпровождат (не и да са извършени след него). В един наказателен процес всичко това, с най-големи подробности, се разглежда и анализира "под лупа". И така трябва да бъде, защото наказанията, предвидени за този род престъпления, са тежки и не може човек да бъде изпратен за години в затвора, ако е невинен. От друга страна, такива престъпления не се извършват пред свидетели, така че думите на изнасилената трябва да бъдат подкрепени от солидни доказателства - обикновено това са медицински експертизи, огледи на мястото, където е станало престъплението, експертизи на веществени доказателства, открити на местопрестъплението. Ти къде тук, в описания случай от авторката, видя агресия, сила, заплахи, които да са извършени, ама реално извършени (друго не се брои) от мъжа? Ами хубаво, казвате, ако се случело на дъщеря, сестра, майка. А ако такова нещо, като това, описано от авторката, се случи с вашия син, брат, баща? И той бъде обвинен за тежко престъпление, ама при условията, описани от авторката, която, жената, сама си каза, че не е имало насилие? Тук изобщо не говорим за истинско сексуално насилие. Ако бяхме прочели за такова, щяхме да реагираме с пълна нетърпимост към насилника.

# 328
Мъжът ми току-що ми разказа за реален случай, дело за изнасилване. Жена подава сигнал, че е изнасилена, задържат момчето. Започва се разследване. Момчето твърди, че му е искала 100 лв, но не и ги е дал. Тя не успява да обясни защо си е свалила блузата и стояла по сутиен. Нямало следи от насилие. Накрая се споразумяли извън съда, (момчето и бил платил парите и таз оттеглила жалбата)

# 329
Емили, браво!

Общи условия

Активация на акаунт