Чувство за вина след изневяра...

• 22 733
  • 951
  •   1
Отговори
# 330
Майка съм на син.
Но описаното от Емили е реалността. Много голям процент от изнасилвания и блудства остават скрити, защото са следствие на неправилен избор на жената за мъж. Бил той приятел или гадже, ситуация в която се е оказала. Това обикновено е във възрастта 16-20г.

# 331
EmilyPiers, имах роднина, която я бяха причакали в подлез, застава един човек пред нея, един зад нея и с някакви груби думи и казват сваляй пръстените от ръцете. Не я бяха пипнали, само я бяха разтреперили, жената се бе помолила само брачната халка да ѝ оставят, спомен от починалия ѝ съпруг, ония казват сваляй, сваляй, ми беше я дала, какво да прави, после сума ти време бе като болна. Човек в шок не действа адекватно като героиня зад комп.

Съгласен съм, че половата предубеденост към обвинение тип моята дума срещу твоята е нож с две остриета, факт е, че много невинни мъже са изгорели заради клевети от жени. От което, случаи като описания не стават по-пренебрежими. Аз не обсъждам моралната страна на формалния закон, а ходовете за действие след такава ситуация, тъй като дори конкретната да не е истина, утре друга ще е. Не могат да го съдят за изнасилване естествено, което не значи, че ако авторката беше по-отворена той щеше пак да си ходи все едно нищо не е било, ако трябва и след извънсъдебни мерки. Не става Мегз да има едни права, а Дара888 други. В случая тотално и умишлено игнорирам потенциалните жертви на съвременната свръх чувствителност към подобни посегателства и гледам само ползата от тая чувствителност, белким един път и полза да има. Иначе хич не си падам по изопачения феминацизъм, изгледал съм всичко на mgtow движението дори и без пандемия. Уви, злоупотребите от златотърсачки не компенсират гадории като конкретната.

/Цели, които си поставяте за 2021:
- да не споря с юристки
-
-/

# 332
А, защо? В спора се ражда истината Wink Нищо лично, Вяско, чела съм ти постовете, с много от тях съм съгласна, просто в този случай виждаме нещата от "различни камбанарии" Simple Smile

# 333
  • София
Само че, Мегз се определя като жертва, а Дара не. Единият насилник, другия прост гадняр. Права еднакви, различни възприятия.
Дори убийствата са с различна тежест и присъда.

# 334
Ако Дара хипотетично искаше да вдигне шум около тази история, нямаше да има значение как се определя сама. Случката не е субективна фантазия, а реално събитие.

# 335
Ако Дара хипотетично искаше да вдигне шум около тази история, нямаше да има значение как се определя сама. Случката не е субективна фантазия, а реално събитие.
Ама като "вдигне шум", ще каже ли и за телефонния секс? Simple Smile

# 336
Изнасилване не е само да те хванат и да те опънат с шутове и бой. Има много нюанси. Сега ще стане грозно, но само за това се сещам като примери. Случай на изнасилвано системно от баща си момиче. Просто я е качвал в стаята, казвал й е "само за малко, тати да се отпусне" и момичето правило каквото му кажат. Не я е заплашвал, не я е бил. Много възрастни, не само деца реагират така в подобни ситуации. Няма правилна реакция когато те е страх, има грешна постъпка на човек, който те натиска да правиш нещо, което не искаш. Също така много често при изнасилване тялото реагира с възбуда, защото просто така е устроено и това добавя още вина на жертвата. Абе, темата е много сложна, не знам как успявате да генерализирате по тоя начин.

# 337
Изнасилване не е само да те хванат и да те опънат с шутове и бой. Има много нюанси. Сега ще стане грозно, но само за това се сещам като примери. Случай на изнасилвано системно от баща си момиче. Просто я е качвал в стаята, казвал й е "само за малко, тати да се отпусне" и момичето правило каквото му кажат. Не я е заплашвал, не я е бил. Много възрастни, не само деца реагират така в подобни ситуации. Няма правилна реакция когато те е страх, има грешна постъпка на човек, който те натиска да правиш нещо, което не искаш. Също така много често при изнасилване тялото реагира с възбуда, защото просто така е устроено и това добавя още вина на жертвата. Абе, темата е много сложна, не знам как успявате да генерализирате по тоя начин.
За полов контакт с ненавършило 14 години лице (дете), се носи наказателна отговорност НЕЗАВИСИМО, че няма принуда. Ако има и принуда (сила или заплашване) към такова лице, наказанието е по-тежко.

# 338
  • София
Случката обективно се приема като глупост, ти субективно си викай - жертва си.

Искаш ли да станеш моя жертва? Laughing

# 339
Ама като "вдигне шум", ще каже ли и за телефонния секс? Simple Smile

И за реален секс да каже, ако вдигне шум ще го изядат такъв. Дори у нас.
Макар, че като не е известна е по-трудно.

# 340
  • София
Не, няма.

# 341
Искаш ли да станеш моя жертва? Laughing
Имам свидетели!

# 342
  • София
Имаш дръжки.

# 343
Вяско, не ме разбра. Питам, ако авторката вдигне шум за случката в гората, дали ще бъде докрай откровена, да си каже и за телефонния секс със същия мъж преди това?

# 344
Вяско, не ме разбра. Питам, ако авторката вдигне шум за случката в гората, дали ще бъде докрай откровена, да си каже и за телефонния секс със същия мъж преди това?

100 процента - Да

Общи условия

Активация на акаунт