Образователен Говорилник_тема 11_празнична_:)

• 23 828
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
Ох, Анди, сериозно ли? Добре, че беше ти да ми кажеш да питам Grinning Като казвам, че липсва обратна връзка, го казвам от личен дългогодишен опит. Може пък само в нашата градина да е така, не знам.... И папкало е, спинкало е, не го приемам за обратна връзка.

И като си толкова в час с всички твои колеги, може ли да ми кажеш защо учителката в детската градина миналата година ми каза да попълня Не на анкетата за това дали родителите искат камери. Толкова беше нахално, че не можах да повярвам. Хем те питат, хем ти казват какво да напишеш, инструктирани от директор най-вероятно.

# 166
  • София
Чета това, което си написала - че нямало обратна връзка. Затова казвам - питайте и ще ви се отговори. Wink
Това, за което ме питаш те си знаят защо така постъпват, но най-малкото е неетично и непрофесионално. Възможните мотиви всички се сещаме какви могат да бъдат. Лично аз съм по-скоро за това да има камери, най-малкото спестяват неща от типа "той каза - тя каза", но от друга страна има хора, които само чакат да има камери и да започнат да злоупотребяват. Всеки директор си решава. Много често самите родители не искат камери по някакви техни си причини. Както винаги опираме до морал и на персонал, и на родители.

# 167
  • София
Прочетох предновогодишната честитка от МОН. На ума ми идват едни определени думи, но ако ги напиша ще си заслужа дългосрочен бан 🤬😤😡🤬🤯

# 168
  • София
За коя честитка става дума? Дайте линк да се порадваме заедно? Satisfied

# 169
  • в страната на чудесата
Заповед за ДО до края на януари, засега 2021г.

Добре, Титина, разкажи ни в резюме за метода та да видим в кое Анди евентуално греши.

# 170
  • София

Аш, заповядай http://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2020/12/1609400340355document.pdf
Не знам защо мислех, че след като отварят хотелите трябва да дадат шанс и на училищата, но уви. Вече Не вярвам големите да се върнат в училище тази година.

# 171
# 172
  • София
Хмм, до 31.01 значи. Ми то не се ли очакваше поради това, че пандемията е много далеч от “овладяна”. Иначе да - определено има двоен стандарт и това дразни Sad

За студентите чува ли се нещо?

# 173
Аз се притесних, че са се отметнали за малките. Но тях според мен ги връщат, защото реално няма кой да ги гледа. Големите ги оставят на самоотглеждане. Тъпо е да - децата вкъщи, а хотелите отворени. Мои познати много страдат, защото децата им са социално изолирани. И като съвпадне това с пубертета, може и дългосрочно да си окаже влияние. За матури и тем подобни изобщо няма да повдигам въпрос, добре, че частните уроци си вървят.
Ето плюс на държавното училище - по време на карантина, младите лесно могат да продължат социалния си живот и да флиртуват в квартала.

# 174
Абе аз като я чета тази "заповед".... Си мисля как може да се заобиколи

# 175
  • София
Аш, мен ме дразни това, че единствената реална мярка е затварянето на училищата и ограничават единствено децата. И най-лошото е, че няма никаква стратегия, не казват  до кога и какво правят, за да върнат децата в клас. Взеха чисто политическо решение да отворят ДГ и 1-4 клас, за да тушират напрежението и да спрат плащанията на помощи. С това приключиха.  Явно ще чакаме ваксините в края на 2021.
Моята малка е 5 клас и няма никакъв шанс да я оставя сама. Не че няма да се справи, напротив, но това ще значи да организирам паралелно обучение вечер, защото знам че ще опита да “кръшне” с чатене по телефон или ел. игри, ако няма кой да я наглежда.

# 176
Анди, това с флирта беше шега Simple Smile хайде, младежи, весело посрещане на новата година! И да не се целувате в 24:00, пазете дистанция!

# 177
  • в страната на чудесата
Е що да не се целуваме?
Ние няма да сме с други хора.

# 178
  • София
Аш, мен ме дразни това, че единствената реална мярка е затварянето на училищата и ограничават единствено децата. И най-лошото е, че няма никаква стратегия, не казват  до кога и какво правят, за да върнат децата в клас. Взеха чисто политическо решение да отворят ДГ и 1-4 клас, за да тушират напрежението и да спрат плащанията на помощи. С това приключиха.  Явно ще чакаме ваксините в края на 2021.
Напълно съм съгласна с написаното. Иначе за "не казват  до кога и какво правят" - без да съм политик мога да кажа, че мярката ще е най-рано до спадане на броя на починалите - значи най-рано май месец, като се постопли. И не смеят да го кажат, защото изрекат ли го на глас - последствията може да бъдат страшни Sad

# 179
  • София
Що, който си е със своите да се целува, какво сега! Имах покани за празнуване, обаче отказах, защото искам да си следвам стратегията. Предпочитам така. Днес като се наложи да пазарувам ми направи впечатление, че повечето клиенти бяха млади хора, явно се организират. По Коледа бяха основно, да речем, родители и по-възрастни. Вижда се кой кога готви. Wink

Като слушах тази сутрин брифинга как хъката-мъката за празнуването по хотели, как не можели да попречат на хората да се напият, ми стана много жал за по-големите ученици - само те остават на дистанционно, а народът го е ударил на ядене и пиене съвсем безогледно, посрещаме и изпращаме туристи. Не е редно, не е честно и вече и аз искам като ще е така с туризЪма и празнуваниците, блъсканиците в магазини тип джъбмо, то тогава всичко да разпуснат, децата да са на училище и толкова.

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 17:31 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт