Образователен Говорилник_тема 11_празнична_:)

• 23 522
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
  • в страната на чудесата
На рутгер брегман, малко ляв за вкуса ми, но много приятна книга:

# 91
  • София
Мерси, Лейка!

# 92
  • София
Бърди, мерси за инфото Simple Smile Приятелка с дете от вашето училище го очакваше. Тя е от твоята порода Simple Smile
Лейка- много хубава книга, аз обожавам да чета и за това и не съм много по темата за филмите. Сега (Уви) препрочитам Хари Потър на глас най-вече Grinning Не е лошо, ама не ми е същото, като да хлопна вратата и да не ме интересува нищо (а и това съм правила и аз )

# 93
  • софия
Покрай коментара на Стивън Фрай за книгата се сетих за едно интервю с него, което гледах преди време. Много силно беше. Та, освен, че идва от Лейка книгата и вече ми е интересна трябва да призная, че и неговия "прочит" ми стана любопитен. 

Аз напоследък не мога да си събера ума в спокойствие и да чета Sad
Събрала съм няколко купчинки книги, няколко от тях отварям, започвам и ...... толкова.  20-30 стр. най-много да мина.

Нищо де, няма да е все така Simple Smile

# 94
  • София
Тук съм си, чета ви и си гледам сериалчето. Жалко, че 5-ти сезон свърши на най-интересното. И тамън тези взеха, че се взеха най-накрая - не като в бг сапунките още в 10-ти епизод на първи сезон - и дойде Ковид Unamused Битието уби романтиката, както се казва.

# 95
Освен на филми, тези дни съм се отдала на готвене-позволих си покрай празниците да си ям каквото ми душа иска.
През деня в пинтерест освен идеи за обзавеждане,започнах да следя и рецептите и да се надъхвам.
Та се събуждам всяка сутрин с усмивка,че е дошло ред на някое от произведенията ми Simple Smile За днес ще повторя хляба с люти чушки и чедър,който направих преди седмица Simple Smile

# 96
  • София
Аз люто се изложих снощи с приготвяне на телешки език по рецепта от готвач.бг Sad. "Успях"  да произведа  истиснка подметка, та се наложи 2 часа дозадушаване на фурна, за да бъде докаран до годност.

Аш, останалите 8 серии от 5 сезон били снимани вече (края на септември-октомври-ноември), в момента били в пост-продукция. Чакаме ги всеки момент следващите два месеца, проверявай Simple Smile.

# 97
Аз люто се изложих снощи с приготвяне на телешки език по рецепта от готвач.бг Sad. "Успях"  да произведа  истиснка подметка, та се наложи 2 часа дозадушаване на фурна, за да бъде докаран до годност.

Да не си го сварила барабар с цялата сол? Телешкият език се слага в студена вода и се вари в тенджера под налягане с малко сол /това поне готвач ми го е казвал/. Най-важното е да не се преварява. Ако го вариш в обикновена тенджера е около 2 часа, а в такава под налягане - 50 минути.
Другият варирант е да е бил езика на дядото на някое теле. Важното е, че си го докарала до годност за ядене.

# 98
  • Пловдив/София
С темата за готвене ме загубихте, но се замислих за споделеното за ОТ...
Добре де, какво пречи родители като чуят за удължената “ваканция” да си удължат почивките по хотели, или преместят за януари за по-спокойно? Няма как да се спасиш, ако са решили да не се пазят. А и 14 дена си е доста. Една седмиця забавяне щеше да е достатъчна.
Странно ми е и щях определено да съм от бесните майки Simple Smile но се радвам, че Бърди е доволна и си пасват с визията на училището.

# 99
  • София
И в студена вода, и с малко сол. Явно 60 минити обикновено варене е било малко. Вече ще знам. Не съм фен на готвенето, ама никак.

По нов мнение ОТ постъпват много разумно. Бих много се радвала да постнат правното основание за решението им, за да го ползвам пред нашето училище, които умират от страх да не направят нещо повече /над МОН. И пак да питам юристите в тази тема: кой и как е отменил чл.415 ал1 от КТ за учителите?

# 100
  • София
Добре де, какво пречи родители като чуят за удължената “ваканция” да си удължат почивките по хотели, или преместят за януари за по-спокойно?

Всъщност нищо, не се бях замислила даже за това Simple Smile Но все пак сега е ваканция и почивни дни и отпуски, не е като в редовното време за учене и работене. Тоест, ако сега сме на ски, може да сме си на ски по цял ден. След това като трябва да сме на работа и училище, дори дистанционно, кога ще се пързаляме, вечер освен.
На нас не ни удължават ваканцията, децата като са в учебно време, си учат по цял ден, нищо, че е от вкъщи.

# 101
Телешки език варя в тенджера под налягане за около 35 минути,не слагам сол. Като изстине обелвам и нарязвам на колелца. Когато на някой му се дояде,задушавам в масло с подправки. Държа в хладилника нарязаният език до 48 часа. Аз не обичам,но в нас се харесва,Та се налага да угаждам и на тях.
Дописвам се и публично се изфуквам (да не се гледа от гладни или режимни хора):

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 11:44 от Goldeva

# 102
  • Пловдив/София
Добре де, какво пречи родители като чуят за удължената “ваканция” да си удължат почивките по хотели, или преместят за януари за по-спокойно?

Всъщност нищо, не се бях замислила даже за това Simple Smile Но все пак сега е ваканция и почивни дни и отпуски, не е като в редовното време за учене и работене. Тоест, ако сега сме на ски, може да сме си на ски по цял ден. След това като трябва да сме на работа и училище, дори дистанционно, кога ще се пързаляме, вечер освен.
На нас не ни удължават ваканцията, децата като са в учебно време, си учат по цял ден, нищо, че е от вкъщи.
Е как точно се следи това, не ми казвай, че пишат отсъствия?!
При нас нали онлайн обучението е пародия и спрях изобщо да се съобразявам с него. Правя упражненията сутрин аз, после ходим на разходка, следобед понякога на тренировка. Нищо общо с учебен ден. Но Мм е работил от хотел и вила, за няколко дни си е ок.
Според мен много по-логично е да оставят опция за оналйн обучение за Х седмици, желещите ще сформират един клас=един учител по основните предмети, който също това би избрал. Win win. А не да се налага насила над поне половоната родители.
Знам, че не е “моя кауза”, понеже не сме в ОТ, но се възмущавам само при мисълта да ни оставят насилствено онлайн...

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 13:58 от Пипи2013

# 103
Пипи, не проверяват ли кой е онлайн?
При нас пишат отсъствия да. Даже и едно закъснение има дъщеря ми, но това е по-скоро особеност на учителката. При малките не знам как е, но не вярвам ежедневно някой да не влиза и да не обърнат внимание.
И аз като Бърди не си представям как ще стане карането на ски, след като цял ден са на училище. По обяд има час пауза и в някои дни свободен час заради рисуване, музика при големите, но малките мисля, че карат абсолютно всичко по програма.

# 104
  • Пловдив/София
Дъждец, при нас не е задължително. Но със сигурност шях да скоча при “онлайн отсъствие”. Що за глупост, може да имам болен роднина, бебе, необходимост да изляза, не мога да вися насила вкъщи да логвам 6 годишен от час в час и да ми пишат “отсъствия”, ако не успея.
При нас дори не знам дали забелязват кой е онлайн, няма индивидуално отношение към децата. Който вика, вика, който мълчи, за него си е.

Общи условия

Активация на акаунт