Образователен Говорилник_тема 11_празнична_:)

• 23 816
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
Е Междузвездни войни кой пък няма да е гледал. В класическия ред, с баща си Simple Smile с незаснетите сцени... Simple Smile
А всички сезони стар трек?!

Leika_moja,

Скрит текст:
Ако си почитател на "Междузвездни войни" и Star Trek, силно ти препоръчвам "The Mandalorian" и "Star Trek: Picard", ако не си попадала на тях.

# 241
  • Отвъд алеята зад шкафа
И "Експанзията".

# 242
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Един голям офтопик на темата, но ... виждам още един "луд", като мен, по Dr.Who Simple Smile Специални поздрави Simple Smile

Скрит текст:

# 243
Един голям офтопик на темата, но ... виждам още един "луд", като мен, по Dr.Who Simple Smile Специални поздрави Simple Smile

Скрит текст:

И моят пост е офтопик, но няма как да не благодаря. Страхотни са Simple Smile

Скрит текст:
И в тази връзка,  днес чакам субтитрите за епизода, който излезе вчера.

# 244
Честита Нова Година и от мен! Flowers Hibiscus
Момичета и момчета, да е здрава, щастлива, доходна и справедлива. Heart
Добре дошъл, Мецан! Маймун такъв!

Обещания:
-Да продължавам да не обръщам внимание на хората с духовна импотентност.
-Да не говоря и да не действам в изблик на гняв.
Пожелания:
-Повече пътувания, ако ситуацията е подходяща за такива
-Да преборим ковид и да си върнем нормалния живот

В личен план 2020 беше най-ужасната година в живота ми.
Скрит текст:
СБОГУВАНЕ
(с 2020-та)
Не искам да те помня. Обещавам
(на себе си), че ще останеш прах.
Оттук нататък само ми остава
да констатирам, че те преживях.
Написа по дланта ми сто урока.
Разплаква ме. Съсипа ме почти.
Остави белег раната дълбока.
Изправих се. По-силна от преди!
Отне ми много. Но остави в мен
едно зрънце, което да покълва –
Надеждата, че в утрешния ден
мечтите си красиви аз ще сбъдна!
Не искам да те помня! Нямам време
да стъпвам по парченца огледало.
Това, което няма да ми вземеш
е Вярата (в сърцето оцеляло).
Часовникът със дързост отброява
остатъка от теб... И ставаш прах.
Оттук нататък просто ми остава
да констатирам, че те преживях!

# 245
  • софия
❤❤❤
Ех, Фран!

Хубави цели имаш. И аз се опитвам да не говоря при гняв, получава ми се понякога. А понякога въпреки, че ми се получава се чудя дали пък не трябва да избухна.... Знам, че не и че просто е по-лесно...Уж стискам и се уча...

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 20:22 от Амели

# 246
  • София
Фран, радвам се, че пишеш и тук при нас! Специално виртуално бонбонче за теб:

# 247
  • в страната на чудесата
Понякога избухването помага...
Simple Smile
И без друго идват конформистки времена Simple Smile, та да се избухва ще е още по-трудно Simple Smile

# 248
Аш, благодаря. Предимно съм тук, в тази тема, но не пиша често. А последните два месеца при вас е много уютно.🙂
Темите, които следя са малко. В наборната не влизам, дискутират се неща, които не ме вълнуват. Единствено темата за ЧУ следя с интерес, но нямам опит с други училища, освен с пчмг, но пък и училището рядко се коментира. Много им се радвам и съм много доволна. Наистина страхотни учители, ръководство и организация на всичко. Надминаха очакванията ми.

# 249
Фран, всички те обичаме много, но аз със сигурност, наистина нека гадната 2020 остане в миналото и да гледаме я бъдещето!

Благодарен съм на Господ, точно за мен 2020 не беше лоша, не се удавихме в Несебър, а бяхме на косъм, но сме живи и здрави, благодаря на Господ че детето взе бронзов медал от Япония, майната им на състезанията тук, и правилно никой от вас не ги зачита, ама не по математика, а по рисуване братче взе бронзов медал,
. Обичам ви , братче всичко друго няма значение

# 250
  • София
По повод новата и старата година.  Преди малко слушам новините на една от телевизиите, по едно време тишина, поглеждам към екрана и на него  картинка "ден първи от 2020". Направо ми се изцъклиха очите, стресирах се от самата мисъл, че ПАК започва 2020! Почти с облекчение въздъхнах, когато промениха последната цифра.  Не зная каква ще е 21-ва, но със сигурност не искам 20-та да се завърти наново.

# 251
  • София
Понякога избухването помага...
Мислиш ли Disappointed

Тази сутрин ми беше първото напрягане за учебната 2021 г.:

3 раници и 6 торби с учебници, помагала, екипи по физическо и двъчки. Раниците тежат и сутринта до последно пренареждахме, чудейки се къде е по-добре да тежи - на гърба, или на китките.

Отиваме към училището с колата, защото не става за пеша с толкова багаж. Багажникът на колата се препълни. Пристигаме по-рано и въпреки това трудно се спира около училището.

Едно от децата (това, което е под 20 кг) не може дори да се изкачи по стълбите на училището с този товар на гърба и в ръцете си.

Е толкова ли не можаха да организират от предната вечер желаещите родители да доставят багажа. Хич на никой не прави впечатление значи Imp

Вди-и-ишвам, издишвам, вди-и-ишвам, издишвам ...

# 252
  • София
Аш, ококорих се.. не е ли имало кой да помага на децата? Не знам как е било с моето, ама с толкова папки няма шанс да ги вдигне, то аз трудно вдигам всички, а тренирам.

# 253
  • София
Аз разделям нещата, пренася на части /в началото на учебната година също е така/ - това, което може да остане за следващия ден - остава. Само с раница тръгна, не че не тежеше горе-долу колкото него. Joy
Не е особено доволен, той си харесва дистанционното - предимно заради близо час повече спане сутрин и ходенето по чорапи цял ден. Simple Smile

# 254
О, Аш. Аз бих се радвала на подобен екшън.
А то...от леглото до компютъра тази сутрин, няма и три метра разстояние.

Аз нямам проблем с ДО. Седми клас не ми е важен, сутрин не ставам, не шофирам и т.н., но детето си иска училището, учителите и съучениците.
Дано се свърши тази мъка по-скоро. Разчитам, че учителите ще са едни от първите, които ще се васкинират. Е, поне тези, които имат желание и най-вече тези, които пищяха, че децата ги разболяват и заради тях умират./Да, това е моето мнение, грубичко е, но така мисля./

Учител и хоум офис са две взаимноизключващи се неща.
Знам, че много хора са на друго мнение, но аз пък да си кажа моето. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт