Образователен Говорилник_тема 11_празнична_:)

• 23 430
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
Баш в кръчма я хванах короната. От най-добрия ми приятел.
Трима бяхме, с жената. Та пък не я лови, поне този щам.
За информация споменавам, иначе съм пръв на резервациите.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 01:11 от Notaris

# 661
  • в страната на чудесата
Емииии, сутринта шефа казал да ходихме във външни кръчми с печки Simple Smile

# 662
О, Лейка аз оптимистично го давам Simple Smile
Но липсата на инфо за ваксините води до такива безумни доводи, че не е истина Simple Smile И вече тази обстановка ми дотежа. Липсват ми пътуванията и срещите с приятели. Направо до лудост ме докарват Simple Smile
И имам безумна надежда, че всиката тази гняс ще свърши скоро най-вече с ваксината. Че като знам колко здрави хора изтеглиха късата клечка. И като чуя за ваксина разработвана от 2004 , че била излязла бързо....направо ми иде....
Абе като глупостите дето се пишат за училищата Simple Smile
Здрави да сте!

# 663
Основната разлика е, че с тази ваксина подписваш информирано съгласие. Поправете ме ако греша. И другото, което не ме кефи е, че дори да имаш висок брой антитела, подлежиш на ваксинация. С кой друг вирус е така?

# 664
  • София
На мен ми е интересно какво ще каже Чорбанов за ваксината, по която той работи - дали пак ще казва, че не е достатъчно добре изпитана или ще го подмине и ще започне да я рекламира?
Политически има голям отпор явно за спутника, но руснаците и те са достатъчно хитри - намериха си "аденовирус", с който да пробият в ЕС. Ако унгарците могат да се сдобият със спутника, защо и нашите да не могат? Въпросът е принципен, не е дори за това дали и колко е добра или не е добра тази ваксина.

# 665
Основната разлика е, че с тази ваксина подписваш информирано съгласие. Поправете ме ако греша. И другото, което не ме кефи е, че дори да имаш висок брой антитела, подлежиш на ваксинация. С кой друг вирус е така?
Грешиш. За тези с антителата още няма ваксина. Дали изобщо ще стигне до нас не се знае. Не е ясно дали ще има реваксинация или не. Това ще го видим след време.
На всяка ваксина която не е включена във ваксинационният календар подписваш съгласие. Поне при децата.
Както и при всяка операция.

Спутника е на база белтъчна ваксина. При нея страничните ефекти би трябвало да са много повече. А и там работят само с част от вируса. Не успяха да го пуснат с основният за разлика от Пфайзер.

# 666
  • София
Какъв е този дирижабъл?
Индивид, явяващ се ту като мъж, ту като жена. Пише хейт срещу определени училища на база един казус - лъжа (в СС крият за болни учители).

Интересен е и другият потребител с колебанието НУКК-Питагор. Не пише злобно, но затова пък наивно. Пак взета една случка (разбира се не от първа ръка) и направено грандиозно обобщение, нетърпеливо съобщено към целия форум, за да блеснат интелектът и сензацията, а като странична полза - да се оправдае защо детето няма да учи в СС (все едно е важно за четящите родители на деца в СС). Аргументацията пак основана на лъжа, но този път неволно украсена от фантазиите на самия потребител - в СС тровят с панадол болни деца и отказват двустранна комуникация по случая. Родителите са го преглътнали, но тя държи истината да възтържествува. ВТФ? Всички знаем от ден 1 - аз лично го слушам всяка година от 4 години насам, от първа ръка, че лекарства не се дават.

И извинявам се много - това всичкото написано в "информативна" тема.

# 667
  • Отвъд алеята зад шкафа
От днес започва записване при личните лекари, за който желае да се ваксинира.

# 668
Аз ли съм проста или нямам идея за какво иде реч Simple Smile
Ми нали медицинският пероснал е там затова да реагира. Не за всяка болка да се оплаква и обажда на родителя.
Моето го е боляло глава -дали са му Нурофен. Питала го е у дома какво му дават. Детето не е идиот и е казало че му дават Нурофен. Давали са му разни неща за гърло. Беше му паднало кръвното един ден -бяха му дали айрян.
Не ми се бяха обадили в 1 клас когато топка го беше ударила в окото. Било е около 4.30 -5 часа. Сестрата вече я е нямало. Решението е било на учителката. Нали в 5.30 ще го приберем. Поговорих си с нея.

# 669
  • София
На мен пък веднъж ми се обадиха да си го взема с 38.5 по средата на деня и аз носех шишето с нурофена в колата. Това беше отдавна (преди 3 г. сигурно). Като взех детето, викам на сестрата “Що не го почерпихте вие”, а тя горката се стопи от притеснение - “ама то не може, вие не знам си какво съгласие, аз така, аз иначе...”

# 670
И аз като татко Мецан да си кажа, че съм притеснена с ваксината. Много набързо я изработиха, ако и да имат технологичната възможност за това. Не знам дали е така, Лейка може да каже, но каква ще е тази ваксина, която успява да обхване вирус с толкова различни щамове? И не само различни, но непрекъснато изменчиви. Всяка година пускат грипна ваксина за конкретни щамове на грипа - Калифорния, Шанхай и т.н. Няма, или поне аз не знам да има, универсална ваксина за всички видове грипове... И ако за грипния вирус се ваксинираш веднъж в година, защато най-общо казано грип има две месеца в годината, то са този Ковид излиза, че трябва да се ваксинираш два пъти в годината. Защото по сегашни данни ваксината има действие 6 месеца.

Дриймингфлай също отбеляза това, което лично мен ме притеснява с подписването на информираното съгласие и с това, че никой никъде по трасето  не носи отговорност, ако на теб нещо ти се случи.

По отношение на ваксината притесненията са, че не се знае как  ще действа на автоимунните заболявания. Т.е. въпросът не е към момента на поставянето каква реакция ще има, а какви ще са последиците след един определен период на действие. Не е ясно как действа и на онкологично болните, както и какви са вероятностите да предизвика такива онкологични заболявания.

Лично на мен ми е странно как успяха да направят за има - няма 6 месеца ваксината, а да не могат да измислят средства за лечение. Четох едно интервю /ама пусто не мога да се сетя с кого беше вече в целия този калабалък/, че може би не се касае точно за вирус, а по-скоро за някакава бактерия. Защото в страни, в които локдауните са много свирепи и всичко живо и навсякъде носи маски, заразите се развиват с чудовищни темпове. И бе изказано предположение, че може да се касае за анаеробни бактерии, за които такива условия са превъзходни за тяхното развитие. И не случайно се казва непрекъснато да проветряваме /макар че то и при вирусите е така/. Не разбирам, на мен ми звучи логично, но аз съм пълен профан. Лейка може да каже има ли логика в това.

Та, това са ми "радините вълнения" за ваксината.

В контекста на обсъжданото - на мен винаги ми се обаждат /то са били три пъти, де/ да ми кажат, че моя го боли глава и какво да направят докато се дотътрузя до училището. Единият път бяха на ски лагер, но аз съм си придвидлива и му бях сложила "люкарството" и само казах какво и колко да му дадат. Знам за 2 деца, падали и чупили ръце - веднага се вика бърза помощ, родителите се уведомяват и веднага децата се закарват в Пирогов /със съгласието на родителите, които директно отиват там/, заедно с учители, директори. Странно ми е такова училище като СС да допуска такива своеволия - предполагам, че се касае за недоразумение.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 09:53 от Pulitash

# 671
  • София
Ако можеш да си позволиш да платиш регенерон (и си в държава, в която е внесен), лечение има. Няма за обикновените хора.

# 672
  • София
Каквито и притеснения да има относно ваксините, истината е, че в момента живеем абсолютно ненормален живот, децата ни живеят ненормален живот и ако това продължи още дълго или дори не толкова дълго време /а вирусът очевидно не дава знак, че ще изчезне от само себе си/, ще има по-тежки последици в най-различни аспекти - психологически, социални, поведенчески, икономически и т.н. - от каквито и да са хипотетични и евентуални /защото доказани няма/ странични ефекти на ваксината. Единственият шанс да излезем скоро от тази абнормалност е ваксината, няма друг. На този фон, рискът от дребни странични ефекти, като зачервяване или кратко неразположение, или вероятността да е необходимо да се реваксинираме на 6 месеца, ми се виждат съвсем приемливи /чипирането, промяната на ДНК и подобни, оставям на писателите на фантастика/. За мен е въпрос на съпоставяне на рискове - съвсем реалните и доказани рискове от заразяване и неговите последици, ведно с безумния начин на живот, който живеем в момента, съпоставено с предполагаеми, научно и фактологично неподкрепени рискове от самата ваксина. Така разсъждавам аз и затова пред мен дилема не стои /нищо, че съм Везна Joy /

# 673
  • Отвъд алеята зад шкафа
А бе чудя се аз защо мненията на sanaka са едно към едно с моите мисли, а то Везна като мен! Ей, чудесни хора сме Везните Sweat Smile

# 674
  • София
Нали? Умни, красиви, всестранно развити, всичко ни се отдава... Тихи, скромни и набожни. Joy

Общи условия

Активация на акаунт