Време е всеки ЮЛСКИ сладур да направи своя есенен шопинг тур!

• 10 690
  • 276
  •   2
Отговори
# 255
  • София
Майките юлките, За срещата за сега сме фиксирали Петък, 18.00ч. в Патетата  Hug Ще направим резервация без консумация, надяваме се и работещите мами да се включат за този час, а младежите и девойките да са свежо наспали се следобяд, че планираме да ги уморим порядъчно, за да спят после цялата нощ......та поне до 11.00 сутринта  Crazy за кеф на мамите им  Wink
Който има намерение да дойде да пише, че правиме списък  Heart Eyes

тъй като се разбрахме аз да звънна в патета да резервирам да ви кажа че няма да е в ПЕТЪК, защото няма свободен час. За сега единственото между 16-18ч. е в понеделник 23.10.

Понеделник - понеделник, а аз тъпо и упорито продължавам да питам къде всъщност се намират "патетата"? Тnx за отговора!  Hug

# 256
# 257
  • София

Брей, че то до нас! За когато и да се разберете - там сме, стига да не ни мине нещо котка път, пу-пу. Не съм се "похвалила", но миналата седмица Ади беше с ОВИ и 40 градуса, та затова плюя като беззъба баба.  Heart Eyes

# 258
Сия, какво е ОВИ? Как свалихте Т?

# 259
  • в шоки-land

остра вирусна инфекция  Confused

# 260
  • София
Асе, що не свиркаш, че Сияната ще дефилира? Хванах вчера предаването, но хвърлях само по едно око. Ако знаех, щях да гледам по-внимателно  Wink

# 261
  • София

остра вирусна инфекция  Confused

Аха. А иначе като видях, че на Ади ректалната температура е 40.09, т. е. "чистата" е 39.6 (нали се вадят 5 десети" й дадох 7 ml Panadol. Обикновено и давам все още по 5, защото не съм сигурна, че е минала 10 kg (ще ни мерят живот и здраве на 24). Намокрих и едни чорапки на чешмата и й ги обух. Оставих я по памучна блузка. Звъннах и на татито на мобилния да купи детски Nurofen и течен аналгин, че работният му ден точно беше приключил. За щастие в нашия вход е частният кабинет на д-р Иван Тодор (известния доц. УНГ от ИСУЛ), та хайде в асансьора и от там право при него. Опашката ме пусна да мина отпред, човекът й "бръкна" в носа, ушите и гърлото с неговите си джаджи и заключи: "ОВИ", което на мен ми беше достатъчно. Същата диагноза и постави и нейната педиатърка преди 10-ина дена, само че с въпросителна, когато я отложи от имунизация "полиомелит" заради леко зачервено гърло. Каза, че инкубационният период би трябвало да е максимум 1 седмица и даже бяхме записали нов час за имунизация, но като звъннах сутринта в понеделник да й кажа, че Ади е вдигнала 37.7 и й тече носа, тя каза, че е възможно и чак тогава да тръгва. Честно казано, малко се поуспокоих, че нямаме примерно гнойна ангина, възпаление на ухото или нещо подобно. Успях и да го попитам какво е по-добре - течен аналгин или Nurofen. Той ми каза, че предпочита първото. Иначе от други лекари знам, че ако нищо не помага за сваляне на температура или е много висока (над 39.5) се дава по 1 капка течен аналгин на килограм тегло. Над 40 градуса започва разграждане на белтъците и в случая се избира по-малкото зло, т. е. доказано токсичният за малки деца аналгин. Таткото като си дойде, Ади беше свалила температурата, но тъй като при толкова висока такава не можех да рискувам да вдигне пак през нощта, трябваше дай дам нещо преди лягане. Тъй като вече беше приела 4 дози парацетамол за 24 часа, я "захраних" волю-неволю с Nurofen. Това е Ibuprofen - НПВС, в една група с аулина и аспирина. Ако някой е страдал като мене от мигрена и дисменорея, предполагам също е попрочел нещо за обезболяващите. Стана малко дългичко, дано малчовците да не дигат толкова висока температура повече (макар да знам, че не е възможно  Praynig), но дано информацията да ви е била полезна!

# 262
амей, мерси. Много лошо, навсякъде наоколо само вируси върлуват Close

Асе забравих да ти кажа, че Дари започна да спи добре след като минахме на адапте. Изведнъж спря да се буди, иначе бяхме като вас. Не изключвам обаче да е и от зъбки  Rolling Eyes

# 263
Мимка, ние не можем да минем на адапте, а и честно, дори да не беше с АБКМ пак нямаше да дам Wink Вечеря стабилно и суче на заспиване, така че хич не е от глад. Просто сънят й е на цикли и на около два часа става много чувствителна и дори аз или баща й да се обърнем в леглото тя е вече будна Sad На всичко отгоре нещо пак обостри алергията и си мисля, че е пилето от кухнята newsm78 Не знам вече. НО се успокоявам, че е период и ще отмине... само да знаех кога Rolling Eyes

# 264
Ами тогава искрено се надявам периода да е вече към края си и да почне да спи по-спокойно Hug Целувки на малката Сиянка Heart Eyes

# 265
Асинка съчувствам ти за тези безброй събуждания нощно време. Макар и за кратко - това не е спане, и след няколко поредни такива нощи със сигурност неможе да си пълноценен човек. От край време аз съм си поспаланка и това ми беше най-големия кошмар с недоспиването от когато се роди Емчо. Сега не смея дори и да се оплача от детенце, защото си спи по цяла нощ - по 11-12ч., в най-лошия случай спи 10 часа, а през деня не по-малко от 2 - дори и 3 часа.

Емчо последните 2-3 нощи спи неспокойно - не се буди, но не спира да се върти и да се удря в решетките  и в таблите на креватчето главата, краката си ги изкарва през решетките и при всеки удър аз ставам да видя какво става. Той проплаква за секунда, после пак си заспива и така. Снощи излизахме и като се прибрахме пак беше така - на всеки 30сек. си сменяше позата. По едно време се събуди и като се развесели и започнаха с баща му една игра, изпълни си целият репертоар от животински изпълнения - кучето, магарето, кое как прави и т.н. смях 1 час, след което го сложих в креватчето и той се укроти, не заспа веднага, но си стоеше мирно и по някое време е заспал - та сутринта да 10ч.
А да ви се оплача вчера сутринта как се пребих в нас - имаме едни стълби от кухнята към спалнята и както бях направила млякото на Емчо и го нося, се подхлъзнах на ръба на едната стълба и по гъз взех 3-4 стъпала на бързо, и при падането се подпрях на ръката си, и в същия момент ръката ми изтръпна и не си я усещах, и реших че ми е счупена. А така всичко ме заболя, че 5 мин не можах да стана. Влизам в стаята и Емчо като ме видя с шишето започна да мрънка за него, а аз немога да го повдигна от креватчето, за да го взема да го нахараня - Ужас. Цял ден ръката ме боля, но ходих при братовчед ми да я види (той е лекар) и каза категорично че не е счупена. И снощи като започна да подува  стана на тупан, не мога да си свия пръстите толкова се поду. Нито мога да преобуя детето, нито да го облеча - добре че се падна събота и неделя, та имаше кой да ми помага с него, че иначе щяхме да си ходиме по пижама и непреобувани по цял ден, докато някой не дойде да ми помогне. Сега гледам че вече започва да спада по малко а и не ме боли толкова. А по тези стълби всеки ден като ги качвам и слизам по тях по 100 пъти, и то с детето си мисля кога ли ще се пребием заедно, добре, чене бях с него тогава.

Хайде и аз се наоплаках. Тук обаче усещам че тозифорум ни служи като кошче за душевни отпадъци, но странното е, че се чувствам по-добре когато споделя тук какво ми се е случило.
Лека нощ.

# 266
Краси, иди все пак да ти щракнат ръката на едно рентгенче Wink Ако не друго, то поне ще ти спретнат стегната превръзка и ще ти кажат колко време да я пазиш. За механични увреди лекарското съсловие няма равно Grinning Поне това що-годе могат да го правят Mr. Green

# 267
  • welcome to the Jungle
Сия, надявам се, че Ади вече е добре! Милите и двете - какво сте преживели! Благодаря ти, че си го описала толкова обстоятелствено. Твоят опит и този пост ще са ми изключително важни за напред! Hug Hug Hug Но най-важното е - да сте здрави!!!
  bouquet  bouquet

Краси, аз пък напук на Асето  - ще ти кажа да не ходиш на ренген, защото счупеното боли по неповторим начин. ако ти беше счупена ръката  - просто нямаше да сбъркаш, че е счупена. Болката е непоносимо силна, счупеното се подува, образуват се кръвоизливи и т.н. А облъчването с гама-частици от някой стар ренген не е никак безобидно нещо.Гама частиците си остават за цял живот в теб и водят до разни изменения. Та според мен, кроти си се. И бързо да ти мине натъртеното!!!
А ще пишеш ли скоро за Слънчото?

# 268
Привет на всички  Hug
Положението с Патета е следното - в понеделник от 16-18ч., във вторник пак има същия час и от 18-20ч. което вече е доста късно.
Та записах ПОНЕДЕЛНИК - 23.10 от 16,00 до 18,00 ч.Искат обаче да се отиде на място да се капарира и да се каже бройката на децата, ако са под 10 щели да пускат и външни посетители.
Нека още днес някой който би могъл да отиде до Патета - да каже.
 Hug Heart Eyes

# 269
ДА СЕ ПРЕБРОИМ ЗА СРЕЩАТА - 23.10.2006 ПОНЕДЕЛНИК от 16.00 - 18.00 ч.в ПАТЕТАТА

Давайте да се преброим, за да може някой от нас да капарира Патета за понеделник и мисля все ще успеем да съберем поне 10 младежи  Mr. Green Освен това имам 3ти сезон на сериал да пиша и ми трябвате за материал  Mr. Green ЕТО ТУК, за да ви погъделичкам, снимките от втория сезон на сериала Двама мъже край дамата  Laughing  Четете снимка по снимка без да превъртате подгонени от любопитството за финала на любовната драма !!!! Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт