Време е всеки ЮЛСКИ сладур да направи своя есенен шопинг тур!

• 10 712
  • 276
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Калоян стои, върши си нещата там, но ако аз го сложа. Най-интересното е, че на втория ден след като почнахме да го слагаме на 2 пъти отиде и донесе гърнето и се изпишка...и дотам.

Последна редакция: пт, 06 окт 2006, 23:46 от Lana

# 181
Малеее Светле ти ме разби. Ми Дени си спи с мен и даже през нощта само да стана и ако ме усети става реве и отива да ме намери.
Направо незнам какво ще правя напролет, когато ще трябва да я махна от стаята заради бебето...значи то ще бъде ужас така както разправяш....а аз толкова ентусиазирана, че ще спи с баща си в другата стая...

За гърнето - Деница когато я сложа и й се прави нещо го прави. Също си седи като го намери на него е така с дрехите като на столче. Няма страх от него, но още нищо не включва за какво иде реч, въпреки че всеки път ръкопляскам... А не че и аз съм от много съвестните....най-често ме мързи и си казвам нали си има памперс.. Embarassed

# 182
  • Пловдив
А това за последните две нощи - не сте ли забелязали, че е пълнолуние, а луната оказва много силно влияние на водните зодии - крачетата са чувствителни натури Grinning

Ох, дано наистина това е проблема, че ще луд на  smile3514 Днес на обяд ми направи същия номер, пищи и не иска да легне. Не знам, аз ли нещо съм се изнервила, но много се ядосвам на това пищене. Чувствам, че имам нужда само един ден да не съм с него, да излеза сутринта и да се прибера вечерта. smile3503
За гърнето, преди 2-3 месеца с чиста съвест можех да кажа, че знае какво се прави там, но сега въобще не иска да седне на него. Даже днес го видях, че се напъва, сложих го и започна да изпъва крака и да става. Облякох го  след 5 мин се беше изакал в памперса. Mr. Green
Иначе ние никога не сме спали на спалнята на мама и тате (с изключение на морето). Всеки си има място  Naughty дори когато е бил кисел и съм искала да го взема при нас, той не ще - не му е удобно. Laughing

# 183
За гърнето, преди 2-3 месеца с чиста съвест можех да кажа, че знае какво се прави там, но сега въобще не иска да седне на него. Даже днес го видях, че се напъва, сложих го и започна да изпъва крака и да става. Облякох го  след 5 мин се беше изакал в памперса. Mr. Green

Ние сме абсолютно същата работа  Crazy Само дето Мая като се наака идва при мен и ми казва "ако-ако", пък аз я поглеждам и казвам "ако, ама след дъжд качулка"  hahaha

# 184
Мартин е фен на гърнето. вече даже си казва като има и само пиш, но употребява една и съща дума и за двете дейности. всичко е "аа"  Laughing даже обича да седи на него и да си гирае, щото явно е схванал, че само на него е без пампа и хитрува  Wink
И Мартин не иска да спи при нас на леглото. Обича си неговото креватче и добре, че е сгъваемо, си го мъкнем навсякъде.

# 185
Аз също съм ЗА самостоятелна стая и да си спят самички децата, само обаче ако има възможност за това. НИе живот и здраве на пролет ще му направиме детската стая, та чак тогава ще го отделиме. Но сега го слагам на спалнята при нас само когато е болен и много неспокоен и неможе да заспи, за да ми е наблизо, иначе си спи в неговото креватче.

За гърнето - когато бяхме на море майка ми го беше научила да пишка в него, но след това "немърливата" му майка я мързеше да се занимава през хубавите летни дни да го кани с гърнето, а скитосвахме по улиците и не съм го слагала до днес, когато го сложих след като се събуди на обяд, но дали защото беше студено гърнето започна да плаче и стана, та мисията ни беше неуспешна.

Играчките си ги дава определено за сега поне. Като му кажеш дай това на еди си кой взима и го носи. С неговия приятел си играят и се разменят играчките. Даже точно това си говорехме с моята приятелка, кога ще дойде момента когато ще започнат да се бият и да се карат за играчките, и да идват да ни се оплакват.

Снощи незнам дали от пълнолуние (аз съм скорпион - това воден знак ли беше, или не е) или от прекаленото количество кола което изпих но неможах да заспя 2 часа, направо пощурях. И тъкмо аз заспах към 12ч. и Емчо започна да се върти и да мърдори - ееееееее няма спане за мама.

# 186
Честит рожден ден на Chernooko и на Flea на патерица! И на двете желая много здраве, любов и късмет в живота!

Аз в понеделник вечерта докато обличах малката претърпях злополука. Тя както обикновено не искаше да седи на едно място и в един момент така размаха ръце, че ми бръкна в окото. Резултатът беше, че не можах да спя цяла нощ, на сутринта бях с двойно око и доста силни болки. След посещение при доктор се установи, че с нокъта ми е наранила ретината и от мърсотията ми е инфектирала окото. Та трябва да се мажа с два крема, с единият от които днес приключвам, а другият ще го влача цял месец....Но ефекта беше бърз - както във вторник не можех да гледам, а в сряда ме дразнеше и слънчевата светлина, то от вчера съм доста по-добре и вече мога да се заседявам за известно време пред компютъра.....Така че вниманието ни май не трябва да е само да предпазим мъниците, но и ние да се пазим от тях  Simple Smile

Споделих какво ме мъчише тия дни, пък относно другите неща, които сте коментирали първо ще ги изчета, а после ще пиша и при нас как е ситуацията!

# 187
Дидо си спи сам на кревата от както се е родил. По едно време около 3-6 тия му месец спеше до мен на леглото, за да ми е по-лесно да го храня докато спи в 12:00 и 6:00, не че се е будел за ядене, ами аз ставах да се цедя и му бутах докато спи, нали е злояд, да вкарвам калории. Сега продължавам да го правя по същата причина, в 12:00 преди да си легна му давам АМ докато спи и после - към 6:30 - 8:00 сама се будя за тоалетна и междувременно бутвам още едно шише  АМ. Ако не се събудя, и той не се буди, става към 11.  smile3521 smile3508
Ми не може да има всичко човек, вие колкото трудно се приспивате, ние толкова трудно ядем.
Преди 2 сутрини - срамота - дошла свекърва ми да ни види, тактично към 10:30ч, защото знае какви сме поспалани, а ние още спим... Имах някакви амбиции да ставаме по нормално време в 9:30, но като няма кой да ме събуди и нещо не ми се отдава.
Иначе имаме отделно детска стая, но не ми се мести леглото му там. Вечерно време м/у 9 и 11ч ние гледаме ТВ, а той през това време си играе в леглото (и по някое време забива нос и заспива), ако е в другата стая ще мрънка.
На гърне го слагах преди 2 месеца, защото акаше винаги след събуждане. Улучи само 1 път и тъй като не ми се стои 15 мин да го държа, защото става да си играе, веднъж го сложих до мен на земята в кухнята, той се опита да стане, заби чело в плочките и последва много рев. От тогава се отказах.
Скоро започвам магистратура, следва доста гледане от 2-те му баби, те да го учат, мен хич не ми се занимава с това гърне, а и някак си никаква амбиция не ме гони в това отношение.  Grinning

# 188
Ние още я караме свободно в памперса  Mr. Green, а колкото до егоизма и играчките се сетих за едни детски закони, на които попаднах преди време, сигурно сте ги чели, но реших да ви копна част  Crazy

1. Ако го харесвам, то е мое
2. Ако е в моите ръце, то е мое
3. Ако мога да ти го взема, то е мое
4. Ако допреди малко съм го имал, то е мое
5. Ако то е мое, то никога не може да стане твое.
6. Ако строя нещо, то всички части са мои.
7. Ако изглежда като мое, значи е мое.
8. Ако си мисля, че е мое, значи е мое.
9. Ако то е твое и аз го открадна, значи е мое.
10. Ако …

Mr. Green  Мисля Явор напълно ги следва  Mr. Green

# 189
Ivyana, направо съм втрщена! Никога не съм предполагала, че нещо подобно може да се случи?! Бързо възстановяване   bouquet!
Гърнето при нас вече е история. Дани ходи в тоалетната, на седалка. Ето така http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1317774 . Не казва кога му се пишка и т.н., но не ака в пампата, а чак като го сложа във ВЦ-то. За пишкането ще е по-сложно, но не иска и за секунда да седи на гърне вече. Ще видим в яслата как ще я кара  newsm78 .
Дани си дава играчките - не винаги обаче. Май се стреми да спазва законите, любезно споделени от Съни  hahaha... Лека нощ на всички.

# 190
Сега ме запалихте и си изрових още едно нещо от преди време, което много ми е помагало във възпитанието на батито и май ще си го припомням вече  Mr. Green

Меморандум на едно дете

Не ме разглезвайте. Зная много добре, че не мога да получа всичко, което искам. Аз само ви изпитвам.
Не се страхувайте да сте строги с мен. Аз го предпочитам. Това ще ми позволи да разбера къде ми е мястото.
Не ме насилвайте. Това ще ме научи, че силата е всичко. Аз ще откликна по-лесно, ако ме убеждавате.
Не бъдете непоследователни. Това ме обърква и ме кара да се измъквам по какъвто начин мога.
Не ми обещавайте. Вие може да не сте в състояние да изпълните обещанието си. Това ще ме накара да не ви вярвам.

Не се връзвайте на моите предизвикателства, когато ви кажа или направя нещо, което може да ви разстрои. След това аз ще се опитам да извоювам още по-големи "победи".
Не се разстройвайте много, когато ви кажа "мразя ви". Аз не искам да кажа това, а само да ви накарам да съжалявате за онова, което сте ми сторили.
Не ме карайте да се чувствам по-малък, отколкото съм. Аз ще го компенсирам, като започна да се държа като "важна клечка".
Не вършете неща вместо мен, които мога да свърша сам. Това ще ме накара да се чувствам като бебе и мога да продължа да ви използвам.
Не обръщайте голямо внимание на "лошите ми навици". Това само ще ме насърчи да продължавам.
Не ме критикувайте пред други хора. Аз ще възприема по-добре, ако разговаряте с мен спокойно и насаме.
Не се опитвайте да обсъждате моето поведение в разгара на кавгата. По някои причини слухът ми в този момент е нарушен, а способността ми за контактуване още повече. Правилно е нещата да са такива, каквито се изискват, но е по-добре да поговорим за това по-късно.
Не се опитвайте да ме поучавате. Вие бихте се изненадали колко добре знам какво е добро и какво е лошо.
Не ме карайте да чувствам грешките си като грехове. Аз трябва да се науча да правя грешки, без това да означава, че не съм добър.
Не ме гълчете постоянно. Ако го правите ще се наложи да се правя на глух.
Не искайте обяснение за лошото ми поведение. Понякога не знам защо съм се държал така.
Не поставяйте твърде много на изпитание честността ми. Лесно мога да се изплаша и да ви излъжа.
Не забравяйте, че обичам да експериментирам. По този начин се уча. Моля ви, изтърпявайте ме!
Не ме предпазвайте от последиците. Аз имам нужда от опит.
Не обръщайте голямо внимание на леките ми заболявания. Аз може би ще свикна да се радвам на неразположението си, ако това ми носи повече грижи.
Не избягвайте отговорите на честните ми въпроси. Ако го правите, скоро ще разберете, че съм спрял(а) да ви питам и търся информация от някъде другаде.
Не казвайте, че въпросите ми са "глупави" или "безсмислени". Ако постъпвате така, много скоро ще усетите, че го правя, за да се занимавате с мен.
Никога не се представяйте за идеални и безгрешни. Ще ми бъде трудно да ви следвам.
Не се притеснявайте, че прекарваме малко време заедно. Важното е как го прекарваме.
Не позволявайте страховете ми да предизвикват безспокойството ви. Така ще се страхувам повече. Вдъхнете ми смелост.
Не забравяйте, че не мога да се справя без вашето разбиране и насърчение. Макар и често заслужени, понякога забравяте похвалите и одобрението. Изглежда само гълчането не го забравяте.
Отнасяйте се с мен, както се отнасяте към приятелите си и аз ще бъда също ваш приятел. Запомнете, че е по-лесно да се учите от модел, а не от критик.

И още нещо - аз ви обичам много, моля ви обичайте ме и вие!
Ако въпреки грижите, нещо в поведението на детето Ви изглежда смущаващо, ако вашите чувства на моменти Ви безпокоят, ако нещо не разбирате и имате нужда да го обсъдите и да откриете смисъла му, можете да зададете въпрос или да потърсите консултация.

източник: www.speech-center.hit.bg

Сори че излезе дълго, но пък дано ви хареса  Hug

# 191
Супер е!!!
Аз след 10-на дена си идвам в София и ще съм по-често с вас, така ми е домъчняло... все едно съм се отцепила от някаква задружна общност!
ЧРД на рождениците, болните и наранените да се оправят и т.н. че съм влязла набързо
За спането-Габи спи сама в леглото но в стаята с мен.В Бургас се пада в отделно помещение, но ни разделя 1 врата която държа отворена нощем, а през деня я затварям да не ме чува докато тя си спи отатък.
За акането-в началкото казваше ако и акаше в гърне е продължение на 1 месец, после изведнъж почна да казва  чак като се наака да й сменя пампата.

# 192
Здравете , тъй като от снощи вали непрекъснато, днес следобет не издържахме в къщи и опаковах малката и батко  и на дъжда в локвита- голям купон падна! Joy Ох, дано спре да вали утре Praynig

# 193
  • welcome to the Jungle
аз отивам да купя утре един дъждобран и евентуално едни гумени ботушки ... и до довечера всички локви на квартала ще са преджапани  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 194
За гърнето - Ема я слагаме от 11 и месец там, не си казва когато и се ходи, но винаги ака в гърнето сутрин или на обяд, слагаме я периодично. По някое време почти само там пишкаше, но последните седмици има връщане назад -пишка си в памперса. Гърнето и е една от любимите играчки - ако е оставено в коридора задължително започва да го носи из цялата къща и най-вече стърже по плочките  с него - произвежда невероятен шум Simple Smile
За спането - от раждането си спи в отделна стая , в собствено легло. Когато се налага тичам до съседната стая. Спи с някой от нас само като е болна, както е тия дни - сополи, кашлица... Слава богу рядко се случва.
Навън любимото и занимание е да събира всякакви болкуци от земята и да ги раздава на случайно преминаващите хора.  Подава в ръка камъче, усмихва се и вика "ъ - ъ". Е случва се и да подмами някой, пък после да си го иска обратно Simple Smile Същото прави и с играчките си (до скоро предполагам, докато придобие чуство за собственост ) . Като цяло е кротка, но почна да прави и някой бели. За сега ми е смешно,но да видим занапред ... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт