Изръсил се за скъп подарък, който ми е излишен

• 13 304
  • 350
  •   1
Отговори
# 90
Забравих да уточня също и, че нямам алергия но просто повечето аромати не ми харесват, обичам да ми мирише на чистичко и на сапун или дезодорант, но като се напръскам с парфюм, докато изветрее малко чак ми става лошо. 😣

# 91
Как мразя дезодорант.
Важното е, че сте се разбрали, супер.
Като се пръскаш с парфюм, пръсни във въздуха и мини през облака. Няма да е концентриран ароматът.

# 92
И какво излезе? Че няма драма. Момичето не е алергично, а не е случвало на хубав, лек парфюм. Притеснява се за финансовото състояние, а не, че са без пари, а той купува парфюми. Поговорили са го и всичко е ок.

# 93
Хубаво е ,че си се извинила,на никой не му е приятно да му се намусят за подарък.На всеки му се случвало,но сме длъжни да си слошим дежурната усмивка и в подходящото време да обясним това и това.Не веднага с теслата.
Хубаво е,че няма драма.Дано някой ден се забавляваш със случката Hug
От хубав парфюм и поставен на точните места няма как да ти стане лошо.След души и малко зад ушите + на китките.
Pure Poison е приятен парфюм.За мен е мек,свеж и успокояващ.За по-топло време.Пробвай го през пролетта.

# 94
  • USA
Ако спестявам за подарък да зарадвам любим човек и той ми направи скандал...бих се обидила....
За да купиш скъп подарък си се лишил от нещо, пестил си/освен ако банковата ти сметка не е с число и много нули отзад.../....бих се замислила дали с такъв човек бих градила бъдещето си.....който не оценява нещата, който си направил за него...тъпо е.....може и най-глупавия подарък да е но важен е жеста...ако ще дни тъпи чорапи с коледни еленчета да са.....важното е, че се е сетил, решил е да направи нещо да те усмихне....
Животът и отношенията с любимия са прости, ние сме тези който търсим проблеми и не ценим какво имаме....

# 95
Въобще не е важно какъв е парфюмът. Важно е неумението на авторката да оцени един жест. На мястото на приятеля й може би щях да се разделя с нея. Една дребна случка, която показва толкова много.

# 96
  • София
Ооо, я стига. Неумение, не знам какво още. Жената е притеснена и е реагирала емоционално.
Наранила го е, извинила се е. Голямо чудо. Ще го преживеят.

# 97
Подаръка като идея е  нещо, което трябва да е изненада и да те зарадва.Малко, голямо, ненужно..Някой е мислил и положил старание.
Друг е въпроса, че в този презадоволен свят рядко улучваш правилния.
А удоволствието е ,когато видиш радостта и блясъка в очите, когато подариш. А то не иска много, когато цениш човека до себе си.

# 98
Авторке , не се дръж още отсега като отегчена домакиня след 30 години брак. Трудностите са си трудности, но един парфюм по-малко няма да ги разреши, а и точно в трудни моменти човек има нужда да се поглези и да се почувства като "нормален" човек.
Отиди в парфюмните теми и кажи на пристрастените мацки, че един парфюм за Коледа е разточителство Simple Smile
Бай дъ уей, ти спомена,  че имаш един парфюм, значи опорната точка, че не ползваш, отпада.
Откъде пък да знае човекът. Може някой ла летува само на Царево, но не бих си помислил, че не харесва Бора-Бора , а бих предположил, че не може да си го позволи.
Приятелят ти е искал да се почувстваш като самоуверените дами, оставящи шлейф след себе си, пък ти не можеш да се откъснеш от битовизмите.
Оставям настана колко грозно си реагирала, но вземи наистина прескочи до парфюмните теми, така и така имаш повече свободно време. Нещата, които ще научиш там за една съвременна жена са не по-маловажни от правенето на мусака. (Казва ти го мъж с по-скоро консервативни и патриархални разбирания.)
От парфюм до парфюм има разлика колкото от салата Витамина до пържен бекон. Така че обобщения дали не обичаш (или ти вредят)  парфюмите (или храната). Но не това е съществено.
Първите минути на Коледа ни завариха вкъщи членовете на  семейството, плюс още един-двама кандидат членове (обичат се младите, сигурно ще се вземат) и един приятел, вече пораснал ерген. Започна се раздаването на подаръците - от висок клас телефон, през парфюми, до така презрените чорапи със закачливи мотиви... Всеки подарък беше посрещнат с аплодименти и искрена радост от присъстващите и получателя. Жестове на внимание, подготвени с голямо желание и оценени подобаващо. Предполагам такава е била атмосферата в повечето български семейства. Такава атмосфера - непрагматична.

# 99
  • София
Авторке , не се дръж още отсега като отегчена домакиня след 30 години брак. Трудностите са си трудности, но един парфюм по-малко няма да ги разреши, а и точно в трудни моменти човек има нужда да се поглези и да се почувства като "нормален" човек.
Отиди в парфюмните теми и кажи на пристрастените мацки, че един парфюм за Коледа е разточителство Simple Smile
Бай дъ уей, ти спомена,  че имаш един парфюм, значи опорната точка, че не ползваш, отпада.
Откъде пък да знае човекът. Може някой ла летува само на Царево, но не бих си помислил, че не харесва Бора-Бора , а бих предположил, че не може да си го позволи.
Приятелят ти е искал да се почувстваш като самоуверените дами, оставящи шлейф след себе си, пък ти не можеш да се откъснеш от битовизмите.
Оставям настана колко грозно си реагирала, но вземи наистина прескочи до парфюмните теми, така и така имаш повече свободно време. Нещата, които ще научиш там за една съвременна жена са не по-маловажни от правенето на мусака. (Казва ти го мъж с по-скоро консервативни и патриархални разбирания.)
От парфюм до парфюм има разлика колкото от салата Витамина до пържен бекон. Така че обобщения дали не обичаш (или ти вредят)  парфюмите (или храната). Но не това е съществено.
Първите минути на Коледа ни завариха вкъщи членовете на  семейството, плюс още един-двама кандидат членове (обичат се младите, сигурно ще се вземат) и един приятел, вече пораснал ерген. Започна се раздаването на подаръците - от висок клас телефон, през парфюми, до така презрените чорапи със закачливи мотиви... Всеки подарък беше посрещнат с аплодименти и искрена радост от присъстващите и получателя. Жестове на внимание, подготвени с голямо желание и оценени подобаващо. Предполагам такава е била атмосферата в повечето български семейства. Такава атмосфера - непрагматична.

Телефони, парфюми...и това в съчетание с небрежно непрагматично. Да, става, когато не си безработен на квартира и имаш 20 кинта до заплата. И аз се кефя на на диамантените си обици, ама ако трябва да ги готвя до другия месец, хич няма да са ми приятни.

# 100
Радвам се, че нещата между авторката и приятеля й са се разрешили, обаче се удивих от повечето коментари.
1. Как може да оправдавате излишни харчове по време на много тежко финансово премеждие? Мен това би ме накарало да се замисля сериозно за това дали искам да продължавам връзка с финансово безотговорен човек. Нуждите се покриват преди луксовете. Ама какво ли пиша аз, нали по нашите ширини бързите кредити са много популярни, много от тях заради глупости като тази.
2. Подаръкът е, за да зарадва получателят, а не подаряващият да си начеше егото, като покаже колко пари може да даде, колко е умен той, като подари книга, която може да не се хареса на получателя, и т.н. Ако някой очаква да се преструвам, че нещо ми харесва, за да не му накърня егото и защото иначе ще се нацупи, отношенията ни няма да продължат дълго. Ако действително искаш да зарадваш някого, ти ще се опиташ да избереш това, което той харесва, а не каквото предполагаш, че би трябвало да харесва. Аз от години се боря (убеждавам, аргументирам се) и най-накрая постигам успех със семейството си - да си казваме поне ориентировъчно кой какво иска, какво му трябва и т.н., не само за да не даваме пари за ненужни неща, но и за да можем наистина да се зарадваме едни други. На мен лично не ми е нужно някой дори да ми казва, че подареното не му харесва - личи си по погледа, дори да е придружен с усмивка и любезни думи и мен ме боли много повече в такива случаи, отколкото когато някой ми каже в прав текст, дори и да е груб. Много хора също държат да е изненада, но все не се сещат, че неприятната изненада те кара да се чувстваш много по-зле, отколкото приятната изненада те кара да се чувстваш добре.
3. Като се правите, че харесвате нещо, което всъщност не харесвате, вие от една страна насърчавате подобни грешки в бъдеще, съответно в един момент ще сте заринати с неща, които не ползвате и не ви харесват, но няма да са ви подарили почти нищо от нещата, които бихте желали. От друга заблуждавате партьора си за личността си и му създавате една имагинерна и грешна представа за себе си.

# 101
То до тук каква ли не я изкараха - на вечна издръжка от мъж/ете в живота ѝ; не-жена, защото не си купувала задължително хубави и скъпи вещи, скучна домакиня... Е, няма угодия...
Да, всеки иска да се поглези, но авторката изреди толкова важни проблеми от последните месеци, че не виждам място за заяждане и набиване на канчета. Съвсем нормални са ѝ реакциите. Празници ще има винаги. Парфюмите ще ги има по магазините и сайтовете и след Коледа. Първо приоритетите и тогава всичко останало.
Един разумен човек, който си прави сметка на парите, защото ги счита за общи,  а не само негови, ти е много по-ценен като партньор от облечен и парфюмиран по последна мода със скъпа техника, който обаче при непредвидени разходи ще кърши ръце безпопомощно.

# 102

Телефони, парфюми...и това в съчетание с небрежно непрагматично. Да, става, когато не си безработен на квартира и имаш 20 кинта до заплата. И аз се кефя на на диамантените си обици, ама ако трябва да ги готвя до другия месец, хич няма да са ми приятни.
Удобно прекъсваш изброяването преди чорапите. А и телефонът е в единствено число. Все дребни детайли, които променят смисъла и изместват акцента.
В нашия случай при толково широк диапазон като стойност на подаръците, при "добро" желание всеки можеше да се нацупи и да развали празника  на останалите.
Иначе, при сдал багажа стар Раховец и едно цвете на празник е неразумен разход и подарилият го прахосник трябва да се бие с китката по главата.

# 103
  • Варна
Абе как ще казвате "Ще му мине", " Ще го преодолеят", той й прави жест, тя реагира като неблагодарна скандалджилка. Това оставя горчиви спомени.
Да вдигнете скандал по-важно ли е от усмивката на партньора Ви ?
Може да сте огорчени, но повече се огорчава партньора, чието мило държание е посрещнато с кавга.

# 104
  • София
Разбира се, че ще му мине, както и на нея, особено ако го обсъдят, когато емоциите не са н а първа линия. Те са млади и едва в началото на съвместен живот.
Ако искат да са заедно ще трябва да минават през подобни моменти. Момчето е искало да я зарадва, но не се е получило, защото не са говорили.
Прословутия разказ на о'Хенри, който разплаква доста хора е прекрасен, но всъщност представя двама без опит, които правят неподходящ жест, който е романтичен, красив, показващ любов, номако бяха поговорили щяха да постигнат повече заедно.

Общи условия

Активация на акаунт