Изръсил се за скъп подарък, който ми е излишен

• 13 356
  • 350
  •   1
Отговори
# 165
Просто си твърде млада. На 20, две години живеете заедно, кахърите се за печки и бойлери. Надявам се скоро да преодолеете трудностите.

И след 2 години той още е неориентиран какво да й подари.
Защо не пробваш няколко седмици да живееш без печка и бойлер и нагледно да демонстрира как човек не трябва "да се кахъри" за такива неща?
Не ме мисли мен. Не съм обект на темата.

Но даваш съвети. Или ти си на принципа прави каквото ти кажа, не каквото аз правя. Или по-скоро като Мария Антоанета - съветваш ги като нямат хляб да ядат пасти.

# 166
Авторке, пробва ли парфюма?
Пробвах го, не е много тежък и натрапващ, мисля че бих могла да свикна с него, ако почна да го ползвам.

# 167
Съвети? Къде видя да давам такива. На мнение съм, че на 18-20 е рано за съжителства, въртене около печката и прочие. Вече написах, че самото заглавие на темата говори не малко за отношението на авторката. Рано са се заровили в битовизни, но се надявам да преодолеят трудностите.
Успех и на теб през новата година!

# 168
Пробвах го, не е много тежък и натрапващ, мисля че бих могла да свикна с него, ако почна да го ползвам.
Ами пръскай се. Нищо чудно да се пристрастиш. Отпусни си душичката.
Сега е ясно, че ви е трудно, но ако сте сплотени и това ще мине. Здравата връзка между двама души е по-важна от манджата.

# 169
Сега е ясно, че ви е трудно, но ако сте сплотени и това ще мине. Здравата връзка между двама души е по-важна от манджата.
Права си. Разбира се, че е по-важна от манджата, не бих допуснала да се караме за манджи и се извиних, той го прие. ☺️ Но си обичам печката и манджите. Като се изнесох от майка ми една година живеех на сандвичи и глупости и ми писна, сега да не видя такива. Ядяло ми се е супа и по заведенията са ми казвали, че всичко от обедното е свършило, а аз не мога сама да си сготвя. Затова се научих сама и ми е приятно, той не ми мрънка за манджите, но на мен ми е кеф да си имам домашна и вкусна храна. Да не говорим, че съм работила по много заведения и масово хигиената и готвачките са покъртителни, да не казвам къде си бъркат и после опипват храната без да се мият. 😆 Да не говорим, че излиза много по- на сметка да се готви понякога.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 14:06 от Кристина А. 659708

# 170

Две неща обаче ме удивиха -
1. Аз си го представях някой заблуден 21-22годишен, а той е зрял мъж на 28г. без финансова култура и без подход и уважение към жената до него.
2. Ти си на 20 години и живеете заедно от 2 години, т.е. веднага след гимназията си се нанесла при мъж с  8 години по-възрастен от теб, което по-принцип е значителна разлика, а когато едва си навършила пълнолетие изглежда доста съмнително. И въпреки всичко ти като цяло имаш по-зряло отношение към живота от него.

Ще пишеш ли, когато спестяванията ти свършат? Прави каквото искаш, живота си е твой, но е смешно как уж сте поговорили и сте се разбрали, а той те е изманипулирал да се примириш с подаръка. Аз реших, че като е разбрал, че не е подходящ, сте взели решение някак да възстановите сумата и или да използвате цялата за нужните неща, или с някаква част от нея, ако толкова държи на подарък, да ти купи нещо, което искаш.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 14:08 от winni_

# 171
  • София
Скрит текст:
Права си. Разбира се, че е по-важна от манджата, не бих допуснала да се караме за манджи и се извиних, той го прие. ☺️ Но си обичам печката и манджите.
Скрит текст:
Като се изнесох от майка ми една година живеех на сандвичи и глупости и ми писна, сега да не видя такива. Ядяло ми се е супа и по заведенията са ми казвали, че всичко от обедното е свършило, а аз не мога сама да си сготвя. Затова се научих сама и ми е приятно, той не ми мрънка за манджите, но на мен ми е кеф да си имам домашна и вкусна храна. Да не говорим, че съм работила по много заведения и масово хигиената и готвачките са покъртителни, да не казвам къде си бъркат и после опипват храната без да се мият. 😆 Да не говорим, че излиза много по- на сметка да се готви понякога.
Oт цялата работа мога да ти кажа, че просто не сте един за друг, не гледате в една посока, но си още малка за да го разбереш. Не е виновен нито единия, нито другия, просто сте прекалено различни, с коренно различни възприятия за живота. На теб сега ти харесва да се првиш на царицата на черпака, понеже ти било писнало от сандвичи, заживяла си с мъж още в почти детска възрат и си мислиш, че като живееш с мъж и готвиш всеки ден вече си голяма. Е, някой ден може да озсъзнаеш, че в живота има и по-смислени неща от това да переш нечии чорапи и да въртиш черпака ежедневно. А може и това си остане смисъла на живота ти, има и такива хора. Приятелят ти е на 28 и явно е осъзнал някои неща, за които ти още си малка.

# 172
Права си. Разбира се, че е по-важна от манджата, не бих допуснала да се караме за манджи и се извиних, той го прие. ☺️ Но си обичам печката и манджите. Като се изнесох от майка ми една година живеех на сандвичи и глупости и ми писна, сега да не видя такива. Ядяло ми се е супа и по заведенията са ми казвали, че всичко от обедното е свършило, а аз не мога сама да си сготвя. Затова се научих сама и ми е приятно, той не ми мрънка за манджите, но на мен ми е кеф да си имам домашна и вкусна храна. Да не говорим, че съм работила по много заведения и масово хигиената и готвачките са покъртителни, да не казвам къде си бъркат и после опипват храната без да се мият. 😆 Да не говорим, че излиза много по- на сметка да се готви понякога.
Вземи си едно газово котлонче за временно ползване и си свари супа или каквото искаш.
Фактът, че приятелят ти е можел да мине без да ти купи подарък и можел да изхарчи тези при за себе си, но е избрал да ги даде за теб говори много. Мъжете не винаги са практични и особено съобразителни. С времето ще се напаснете. Не слушай киселите лели, които подтикват към скандали и разправии за глупости. Едва ли са толкова остри със собствените си съпрузи, ако имат такива.

# 173
Приятелят ти е на 28 и явно е осъзнал някои неща, за които ти още си малка.

Можеш ли да ме светнеш какво е осъзнал? Защото той харчи пари за глупости, когато тя се притеснява, че ще ще й вършат спестявания, трябват им елементарни електрически уреди, тя не знае колко още няма да има работа, неговите финаси също са под въпрос. Това си е точно инфантилно поведение, а тя, понеже е млада и вероятно това й е първата връзка, не иска да го отблъсне, се примирява.

# 174
Пробвай парфюма.Нищо няма да загубиш.Ако ти хареса - ОК.Същото е и ако не ти хареса.
Явно е искал да те зарадва.Преди следващия повод просто му кажи какво ще те направи щастлива.Вероятно повечето мъже ще си отдъхнат ако не им се налага да проявяват творчество при избор на подарък.
Щом обичаш да готвиш го насочи подходящата готварска крига,ножове и подобни.

# 175
Две неща се виждат с просто око в първия постинг на авторката.
Едното, че очевидно не са се опознали още добре, защото иначе той не би се решил да купи парфюм на човек, който не обича парфюми.
А и той погрешно е решил, че със скъп подарък ще й повдигне духа, докато всъщност е предизвикал вулкан от лошо настроение.

И второто нещо, което се разбира веднага, че макар да не се познават чак толкова издълбоко, тя вече гледа на неговите пари като на общи пари, защото казва, че е по-добре да бяха отишли във фонд "печка".

На мен ми се е случвало моето гадже да ми подари крайно неподходящ подарък, и това е едно от най-милите неща, които изобщо е правил за мен. Отшъл нашият (тогава около 20 годишен) да ми купува "нещо", спрял се при козметиката и разсъдил така: лак не може, защото не знае какъв цвят харесвам. И ми беше купил червило!!! Цветът се оказа абсолютно сюрреалистичен. А той чак тогава се сети, че те и червилата са на цветове. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Но ми се е случвало и другото, да сме толкова закъсали финансово, че да избухна съвсем неоправдано, просто защото няма пари... И точно затова мога да разбера колко лошо се чувства човек и колко може да е несправедлив, когато наистина, ама съвсем реално е притиснат до стената.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 14:58 от Uncommon

# 176
И второто нещо, което се разбира веднага, че макар да не се познават чак толкова издълбоко, тя вече гледа на неговите пари като на общи пари, защото казва, че е по-добре да бяха отишли във фонд "печка".

Доколкото разбирам, те имат общ бюджет и тя, докато е безработна, плаща с пари от спестяванията си. Не виждам да е очаквала той да й купи печка, а заедно да я купят за общия им дом.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 15:10 от winni_

# 177
  • София
Приятелят ти е на 28 и явно е осъзнал някои неща, за които ти още си малка.

Можеш ли да ме светнеш какво е осъзнал? Защото той харчи пари за глупости, когато тя се притеснява, че ще ще й вършат спестявания, трябват им елементарни електрически уреди, тя не знае колко още няма да има работа, неговите финаси също са под въпрос. Това си е точно инфантилно поведение, а тя, понеже е млада и вероятно това й е първата връзка, не иска да го отблъсне, се примирява.
Коледа е! Битовизмите са си битовизми, те си текат цял живот. Уреди могат да си вземат на изплащате, а някои дори са с 0% лихва. С тия 150лв. печка няма да си купи. Не всичко е пари и манджи, ама тя явно предпочита да живее в коловоза: работа - хранителния магазин - черпака вкъщи. Мъжът обаче е решил да я развесели и да й повдигне духа, с нещо, което да я накаа да се почувства жена, а не чистачка или готвачка. Разбрахме, че е точно парфюм, защото тя имала само един и човека искал да си има втори да ги сменя, а и е трябвало да е нещо набързо купено в обедната почивка, съобразно времето й и наличните магазини около работното му място.

# 178
Коледа е! Битовизмите са си битовизми, те си текат цял живот. Уреди могат да си вземат на изплащате, а някои дори са с 0% лихва. С тия 150лв. печка няма да си купи. Не всичко е пари и манджи, ама тя явно предпочита да живее в коловоза: работа - хранителния магазин - черпака вкъщи. Мъжът обаче е решил да я развесели и да й повдигне духа, с нещо, което да я накаа да се почувства жена, а не чистачка или готвачка. Разбрахме, че е точно парфюм, защото тя имала само един и човека искал да си има втори да ги сменя, а и е трябвало да е нещо набързо купено в обедната почивка, съобразно времето й и наличните магазини около работното му място.

Животът продължава и след празниците, не можем да се правим, че реалността не съществува, това само влошава нещата.
Мъжът е нарушил уговорка, не се е съобразил нито с желанията и вкусовете й, нито с финансовото им положение.
Не мисля, че е искал толкова да я зарадва, а като се охарчи за скъп подарък, тя един вида да е длъжна да му е благодарна.
Някои жени се чувстват прекрасно точно в кухнята и там проявяват творчестчо, вместо да са просто консуматори на стоки.
След 2 години заедно той да не знае, че тя има само 1 парфюм, защото по-принцип не обича такива и от повечето я боли глава, говори много зле за него.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 19:04 от winni_

# 179
Едва ли я боли глава от качествени парфюми, а той е купил такъв.
Авторката е само на 20, подаръкът е подарен вече. Спрете да пишете грозни неща за мъжа и то на Коледа.

Общи условия

Активация на акаунт