Изръсил се за скъп подарък, който ми е излишен

• 13 371
  • 350
  •   1
Отговори
# 195
Попринцип обичам дрехи и гримове и като излизаме насам натам (като не сме в извънредно 😒) се глася, но не се парфюмирам, затова си е мислил, че ще се радвам да имам още един избор. И не съм от работа вкъщи с черпака, както пишеше по-горе. Може би така съм прозвучала. Ама като имам много свободно време и почти през ден правя нещо. Като работя, един път в седмицата готвя. НО въпреки всичко смятам, че трябва да се подреждат приоритетите като не стигат парите и първо да се купи за вкъщи каквото е необходимо. Защото мога 2-3 месеца да съм без парфюм например, но ще ми е по-неприятно да съм без печка, бойлер, кола и т.н. Ако имаме повече пари може и двете, но когато трябва да се избере едно от двете, уреди за дома или козметика смятам, че парите трябва да се употребяват разумно.

# 196
Ние не знаем той дали се пъчи с цената на парфюма, или тя просто е проверила. Тя каза, че е струвал 150 лв.
Обича я този мъж, дайте да го пребием с камъни!

# 197
Ние не знаем той дали се пъчи с цената на парфюма, или тя просто е проверила. Тя каза, че е струвал 150 лв.
Обича я този мъж, дайте да го пребием с камъни!
Не се е пъчил, аз настоях да знам и той каза.

# 198
Бяхме няколко двойки гаджета в една компания преди.. 100 години. След Нова година всеки коментира получените подаръци - кой доволен, кой - не толкова....Едната двойка си бяха подарили автомобилни гуми и кристален сервиз чаши. Ами всеки питал другия какво иска. Много ни бяха странни. И досега, след 26 години брак, все рационални неща си подаряват.

# 199
  • Down south
Зачетох темата, но още на трета страница става твърде драматична.
Този злощастен парфюм, струващ 200 лв. не може ли да бъде върнат в магазина, ако ли не, препродаден за близка сума.
Горният човечец, опитал се да  изненада приятелката си.

# 200
Авторке, пробва ли парфюма?
Пробвах го, не е много тежък и натрапващ, мисля че бих могла да свикна с него, ако почна да го ползвам.

Две неща обаче ме удивиха -
1. Аз си го представях някой заблуден 21-22годишен, а той е зрял мъж на 28г. без финансова култура и без подход и уважение към жената до него.
2. Ти си на 20 години и живеете заедно от 2 години, т.е. веднага след гимназията си се нанесла при мъж с  8 години по-възрастен от теб, което по-принцип е значителна разлика, а когато едва си навършила пълнолетие изглежда доста съмнително. И въпреки всичко ти като цяло имаш по-зряло отношение към живота от него.

Ще пишеш ли, когато спестяванията ти свършат? Прави каквото искаш, живота си е твой, но е смешно как уж сте поговорили и сте се разбрали, а той те е изманипулирал да се примириш с подаръка. Аз реших, че като е разбрал, че не е подходящ, сте взели решение някак да възстановите сумата и или да използвате цялата за нужните неща, или с някаква част от нея, ако толкова държи на подарък, да ти купи нещо, което искаш.
Сериозно ли?

# 201
Аз бих приела подаръка, но бих го попитала за касовата бележка и ако е възможно да го върна. Бих си купила с парите нов бойлер на драго сърце, въпреки, че примерно аз обожавам парфюми. Но на гол тумбак-чифте пищови  не съм почитателка. Скъпи неща се купуват, когато на човек му е широко около врата, а не всичко около него да се разпада.

# 202
Знаем ли разликата между беден и евтин?

# 203
Готвенето ще те съпровожда през целия живот, докато скъп, качествен парфюм надали ще получаваш на всеки празник.
Бойлер и печка ще си купите, това са базови уреди и не може без тях. А парфюмът е разкош и глезотия, на която всяка жена трябва да умее да се наслади. Мен един хубав парфюм може да ме изстреля в облаците и да ми създаде настроение за цял ден. Докато готвенето е скучно и прозаично. Парфюми имам няколко, а печката ми е втора употреба. Въпрос на приоритети Grinning Колкото остарявам, толкова повече мисля за г.за си ( в смисъл,че си угаждам и се глезя)и  се чувствам прекрасно

# 204
  • София
Готвенето ще те съпровожда през целия живот, докато скъп, качествен парфюм надали ще получаваш на всеки празник.
Бойлер и печка ще си купите, това са базови уреди и не може без тях. А парфюмът е разкош и глезотия, на която всяка жена трябва да умее да се наслади. Мен един хубав парфюм може да ме изстреля в облаците и да ми създаде настроение за цял ден. Докато готвенето е скучно и прозаично. Парфюми имам няколко, а печката ми е втора употреба. Въпрос на приоритети Grinning Колкото остарявам, толкова повече мисля за г.за си ( в смисъл,че си угаждам и се глезя)и  се чувствам прекрасно
Вярно е въпрос на приоритети. На 20 е нормално да нямаш пари за глезотии. На 30 би било добре да не приемаш парфюм за лукс.

# 205
Защо? На  30, и на 60 , парфюмът е лукс, не необходимост като печката и бойлера.

# 206
Баш това значи... Не знам къде ги намирате тези мъже, които ви четат мислите .
winni, сподели тайната. Твоят вълшебен, перфектен мъж къде го намери?

Не е нужно да чете мисли, просто да действително да те чува, когато му говориш, както и като забележи нещо необичайно, в случая това, че авторката има само един парфюм, да пита за причината.

# 207
  • Варна
Не знам защо продължаваме да чоплим тоя случай. Разбраха се хората, дано е първото и последно такова недоразумение.

# 208
  • София
Не знам защо продължаваме да чоплим тоя случай. Разбраха се хората, дано е първото и последно такова недоразумение.
Съмнявам се да е последно, ако е, то ще е скука. Сега им е времето да са по-буйни и страстни Simple Smile. Припомних си какви скандали сме имали за глупости, ама после пак се обичахме:-). Сега сме се напуснали и е скука Simple Smile. Като в английски сериал - скъпи, би ли бил така добър да ми подадеш пешкира. Да любов моя, веднага 🤣.
Подаръците са ни малък проблем. Нищо като предмет, парфюм, дреха не ни е в графата глезене.  Сега трябва повече изобретателност. Пътуване, нещо, което сме забелязали, че другият е харесал, колекционерски предмети, хоби джаджи.

# 209
И аз се включвам в предложенията за размяна Grinning
Получих четка за зъби за 200 лева Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт