Отговори
# 225

Ето ни от днескашната разходка.  За три часа обиколих Младост 3, Младост 4 и Младост 2 в София. Прибрахме се и ревеше като кафява мечка от глад. Лапа лапа и сега спи. Като се събуди отиваме на гости при моите родители.
Боровинка много ретро колела на количката ви....супер са!
Аз съм замразявала кърма само в началото в пликчета на Авент. Замразявах ги легнали,  за да заемат по-малко място. Пазя я за да има ядене докато карам ски Stuck Out Tongue Winking Eye

# 226
Мамчета пъпчето падна преди 5 дни, но днес забелязах че има кръв това нормално ли е или е проблем? Слагам му спирт

# 227
За много години! Да сме здрави и щастливи  всички  през новата година!

Нинка, не трябва да има кръв. Мажи със спирт, ако кърви нека го види лекар....

И ние не отразихме зарята снощи.... но към 12,20 до 2,40 се оглеждаше и не спа.....

Малее, Скруби колко сте облечени.  И шапка и поларено дебело....
 И ние днес излезнахме на първа разходка за мама и него и откарахме 3 часа, но шапката я махнах, то беше лято направо....сменихме един наакан памперс , но бяхме със столчето за кола на количката и е неудобно. Трябва да взема подложка за смяна на памперси навън и зимния кош инсталирахме после......столчето се чудя дали да си седи направо в колата....

Много ми беше нереално  навън след близо 25 дни отпреди раждането не излизала, и сега с количка...още не вярвам, чувствах се сконфузено, а парка преливаше от хора.....и всички те зяпат ....не е за мен в многото народ. Ще обикалям по велоалеите или на гребната като Боровинка  ....

Но как свикнахме вкъщи не е истина. 2 часа се подготвяме да излезем, то детето да смениш, облечеш, нахраниш, количката изкарахме сглобяване, столчето да и инсталираш..ние да се облечем....Поне вече тази първоначална подготовка мина. Ще свикне, ама иска време.
И с кърменето е сложно , освен ако не кърмиш навън....

Най добре да вземе да завали един сняг на чак до април да задържи....
 Wink

# 228
Честита Нова Година и от мен!Пожелавам ви здраве,здраве и пак здраве за вас и всички,който обичате!
Да се отчета взехме везна меря го кога по 50 мл.предимно вечер ,кога 80 мл. сутрин си похапва.За 28 дни е качил 1кг.,доволно 🤗 Друга придобивка е ergo baby  раница носилка,та обикаляме по улиците на Младост 2 .И аз като изгубен бях в културен шок толкова хора в парка видях ...странно ми беше.Кърмих в раницата без да го изваждам и си оригна.
Боровинка много хубава каляска имате!

# 229
Честита Нова Година, мами!
За мен 2020 беше най-хубавата в живота ми с появата на нашия син.
Пожелавам да растат здрави, смели и силни нашите бебоци!!!

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 21:20 от HappyRSmile

# 230
Честита нова година и от мен, момичета! Желая ви една още по-прекрасна 2021 г. - въпреки пандемията, рескрекциите и цялата промяна в ритъма ни на живот, за мен 2020 ще остане в сърцето ми като най-хубавата до момента. ❤️

И ние направихме една дълга разходка от 2 часа, времето беше прекрасно. Обичам снежните зими, но в момента не ми се иска да свършва топлия и слънчев период.

# 231
Честита Нова 2021, момичета! Нека да е много по-добра от предишната, да донесе на вас и семействата ви много здраве, радостни мигове и късмет! 🎄❄🎊🥂🎉
Много ви благодаря за съветите! Вчера взех да пробваме с пуфис и една лекарствена пудричка. Според аптекарката обрива е по-скоро алергичен и е възможно да е от пелените, въпреки че според нея памперс премиум били най-добри. След пелените ще почна да елиминирам и козметиката.

# 232
За много години, мамчета! Да сте живи и здрави и вие и семействата ви. Моята Калина също не се впечатли от гърмежите, но то от дограмата не се и чува много. При мен кърменето не се получи и сме основно на АМ плюс малкото изцедена кърма. На гърда успявам да я сложа един два пъти на ден, но е по-скоро борба да захапе отколкото да има реално сукане. Но каквото такова... Иначе наддава добре. Аз още не мога да вляза в релси. Нямам сили да си вдигна краката едни стълби да кача, а съм с 8 кг по-малко от колкото забременях. Ще посетя АГ-то тия дни да ми пусне изследвания защото от болницата нямам или ако са правили не са ги включили в епикризата. Да видим как е хемоглобина, може той да е причината за тази отпадналост.
От пелените до тук пробвахме памперс премиум, пуфис и литъл ейнджъл от ASDA. С памперс нямахме никакъв проблем, пуфис някак бяха по-големи и имахме 2-3 случая да пропуснат, а литъл ейнджъл са малко по мънички и вероятно няма да стигнем до отваряне на втория пакет. Иначе при тях е най-ясна линията за пълна пелена. На нова година си направихме за спомен гипсова отливка на ръчичката на Калина. Толкова е сладурско... Ще взема още един комплект да ѝ направим и на крачето.

# 233
  • София
Здравейте, ето една статия за сравнение на различни пелени:
https://www.peter.and.bilyana.net/2013/03/14/nay-dobrite-peleni- … sravnitelen-test/

# 234
  • София
Мами,
Чета си ви, но ето и аз да се включа.
Изписаха ни на 24.12 точно за Бъдни вечер и рождения ден на ММ. Голяма емоция беше! Вкъщи двамата бяхме в лек хаос, но успях да направя вечеря, а ММ направи вечеря за Коледа. Голяма комбина сме. Малката беше много кротка  и я оставихме тя да си направи режим за спането и храненето, и точно на 3 часа се буди. На АМ сме, като предлагам гърдите, но е толкова нервна, когато е гладна, че бута и се дере от рев чак до задавяне и едвам, едвам я държа по 10мин на всяка. Започнах да се цедя с ел.помпа, като максимално от двете събирам 30мл... Малката е наддала 300гр за 5дни и педито е доволна. На 12дни сме, а пъпчето още не е паднало, а от два дни много я мъчат колики. Вече няма спане, има само гърчене и рев и спане в нашето легло. Оставим ли я в легълцето й почва страшно дране... Даваме й от три дни омни-биотик панда и еспумизан. Хапва по 60мл АМ и когато имам кърма й я додавам. Давам й и преварена водичка. Днес така се задави, че ми изкара акъла... добре, че с ММ сме гледали видеа за спешна помощ при новородени. Между другото видях, че някои от вас са писали за крем бебе здраве за подсичане - и аз не съм доволна. Сменихме го с бепантет, а олиото за тяло на нивеа го сменихме с мляко на адерма (много й се белеше кожата навсякъде). Иначе два пъти я извеждахме за по 20мин на разходка. Честно да ви кажа така както сме се изолирали от роднини и приятели и смятаме чак на пролет да пътуваме към родния град... не знам как ще ми се отрази психически. Направо ще се побъркам тази зима. 😁

Честито за всички нови бебчета и със закъснение честити празници на всички! Бъдете здрави!

# 235
Днес ми се взе тока....от 10,30 до 18.00 се приспиваме, изяде ме и накрая в 18ч. се наяде с АМ....беше свършила първата кутия АМ та си дочака от тати закупената втора кутия, изпи си дозата и заспа, наакан. Не смея да го събудя да го сменям....това цял ден превиване и реване беше. Накрая си се изпър*я като мъж яко и му олекна. Хахаха

Взехме камера, настроих я, да го гледаме като сме в кухнята, докато спи....Малко като неандерталец докато я разгадая ама се справих...хаха

А сега вече са ми пълни циците, ама не ми се изцежда....

И вече свикна на ръце и в нашето легло, в кошарата спи ако много хубаво е заспал, както сега.

Незнам как ще се организирам, че да излизаме, няма време за нищо, дори да се среша и облека, седя по пижама цял ден. Готвих, прах, проснах и това е за целия ден. Обядвах набързо към 16ч.
Кога време да се облечеш и да излезнеш на разходка, и то да седи всичко несвършено вкъщи.
 Ама се надявам с времето да се напасне, да си оправи режима , и деня като стане по- дълъг да сме навън.....

# 236
Изгубен ти поне си сготвила днеска.Ние ядем от храната останала от нова година 😄 Ударих една прахосмукачка днес,избърсах пода,обрах прахта и проснах Втората пералня все още не съм я проснала има време 😄
Нинка и при моето момче имаше кръв след падане на пъпчето.Мисля,че е нормално докато се затвори напълно.Имале винаги няколко капки на памперса или върху пъпчето и то винаги след като се е напъвал да ака..

# 237
Честита Нова година, момичета! Да е здрава и щастлива, изпълнена с много усмивки и хубави моменти!
Всички бебчета ли се родиха?
Мамчета какво правите при втвърдени гърди. Днес напипах нещо като бучица около ареолата и по-нагоре гърдата ми е твърда.. Какви компреси правите и с какво? Изцеждането ми е болезнено, но опитвам..

# 238
Честита Нова Година, момичета! Пожелавам си на всички да ни предстоят повече споделени моменти с близки и приятели.
Алекс, това което описваш ми звучи като запушен млечен канал. Аз бях така преди няколко дни и беше адска болка. Сега търпи обратно развитие, но трябват компреси - топъл пррди цедене, студен след. Масажи на втвърденото  място. Аз пия и лецитин. Беше кошмар наистина. Вземи мерки рано. Компрес със зеле също ме облекчава.
Аз ви чета от време на време, но не смогвам да пиша. Много се мъча с кърмене и цедене. Вече повече от месец го държа на гърда, след което цедя по 10 пъти на денонощие и не се увеличава това мляко и това е. Наливам се с чайове, тъпча се с овесени ядки, тиква, сладки картофи, жито и т.н. Много ми е изморително и вече се обезсърчавам. Днес попаднах на този блог пост на Хедра и 90% от написаното се отнася за мен.
https://www.google.com/amp/s/xedra.wordpress.com/2016/03/10/igt/amp/
Много криво ми стана. Не можах да забременея нормално, не можах да родя нормално, а сега и не мога да си нахраня детето нормално.

# 239
Изгубен, искаш да кажеш че не е спал от сутринта до вечерта? Ужас! И моя обича да е гушнат и то в мен.....така може да спи непрестанно.  Оставя ли го и се събужда веднага. Еми искат да си усещат топлинката на мама. Времето лети бързо и след време само ще си спомняме с умиление за този момент.
Замислих се колко бързо се развиват децата първата година......еми следващата Коледа ще ходят около елхата.

Общи условия

Активация на акаунт