Отговори
# 255
Ние направихме една доза сега и изяде 20мл.. Другото го метнах, но ще видим как ще го караме за напред 🤷‍♀️
Щом изяжда 20 му разтваряй 30 за да хвърляш по-малко.
Аз давам НАН1 и там в таблицата си е указано за 90мл-3 лъжички,аз давам 60мл с 2 лъжички, може и 30мл с 1 лъжичка и тнт. Смяташ си го.

# 256
Дааа, сега сме направили 60, пък ще видим какво ще хапне от тях. Ние сме с нан комфорт както в болницата.

# 257
Ние вече сме в отбора на коликите.. милата ми Лора днес през деня успя да дремне само за час и чак преди малко най-после заспа.. Само се свива и мъчи милата и толкова ми е жал за нея. Започнахме да даваме БиоАмика и Био Гайа, дано има ефект след нялко дни. И най-вече се надявам да спим през нощта..
Утре татко й ще купи шезлонг и се надявам поне в него да успява да спи през деня въпреки коликите.
Кажете някой трик за облекчаване, че направо ми се плаче да я гледам как се мъчи милата..

# 258
Джена, трик при нас е седене на цица, или на краката ми по корем...

# 259
Ох изгубен и при нас гърдата е ,,лекарство”, ама тя е много лакома и като цяло не заспива на цицата, а суче здраво с малки почивки с унасяне по 2-3 мин, ама дръпна ли я пак търси млякото.  Гледам по 15-20 мин на всяка гърда и после не давам повече, освен ако не е наистина гладна още. И 3 часа да я държа сигурно през цялото време ще цока Grinning а преяждане и колики не е добра комбинация..

# 260
Джена също често й махай памперса и така като са свободни краката по-лесно пръцкат. Също аз Яни го държа легнал по корем върху гърдите ми с присвити крака....ако кърмиш избягвай цитруси и въобще всичко,  което на теб ти предизвиква газове.
Утре Мони тръгва на училище.....поне ще се изморява и няма да е необходимо аз да я забавлявам .

# 261
И нас ни мъчат много. Днес цял ден рев. Седи на цица, като го свие коремчето бута и започва да реве. Слагам го в слинга, поседи там известно време и като тръгна да го вадя край, пак рев. Слагам го върху мен или баща му по корем, ако поседи повече отново рев. Въобще не знам какво да го правя в един момент. Слагахме коланче с черешови костилки, успя да поспи 30 мин с него и пак започна да се свива. Утре отивам да му купя био амика, чая на Хип пие по 20мл от него и с нищо не му помага. Мен ми е токова гадно като ревне, има моменти в които каквото и да правя той не иска да се успокои. Прабабата ме изнервя допълнително и тя, не стига че се чувствам отвратително, ами и тя през 10мин идва да проверява как е, какво прави, яде ли, реве ли, с какво да помогне, което допълнително ме напряга. Цялата съм се схванала от спане то с бебо на спалнята, от препарирането ми в поза да не го смачкам, въздух не мога са си поема от болка отзад под едната плешка.

# 262
  • Sofia
Малечка, все едно аз съм писала твоя пост. Хубавото е, че само след два месеца няма да си спомняме този период Simple Smile при мен най-малкия батко е с температура от снощи е ще го видя дали ще се оправи сам..

# 263
  • София
Ние цяла нощ не сме спали, а ревът на малката просто не спря. Горката направо се гърчеше. Какво ли не правихме, накрая видях ММ как се беше отчаял и просто стоеше и я гледаше безмълвно. В 04:30ч бебка заспа при мен в спалнята и откарахме 4часа сън, хапна и после още 3часа сън. През деня пак плака доста често, но не беше както през нощта. Постоянно съм нащрек, че ако се разплаче отново няма да спре 3часа и направо ми се свива душата. Сега като наближи време за лягане ме е страх какво следва...  Снощи ту аз я люшках, ту баща й, загряхме пелена с ютия и я сложихме на коремчето й, слагах я на гърди, в краката си по корем, масаж на коремчето, на гръбчето... а тя доста гласовита, направо кънтеше апартамента 😁 Днес съседите чукнаха на вратата за да питат нещо и 100пъти ни се извиниха ако са събудили бебето, направо ми стана жал и за тях, че не са спали от нас. 😁😁 Ама такъв е периодът.

# 264
Като почета тук и да си призная се поуспокоявам. Марти от няколко дни будува през деня и от 6ч до 14-15ч е буден и само се носим, иначе плаче. Водя си "записки" кога яде, спи, тествам и вдно приложение, че с ядене през час започвам да забравям кога какво се е случило. 🙄
Миналата седмица бяхме на контролен преглед и се оказа, че не е наддал нищо и сега додавам по 30 мл. на всяко хранене. Но кърменето ни е малка борба - слагам го и цокне 2-3 пъти, дърпа глава, пуска и пак настървено захапва - скоро ми се струва, че ще си откъсне от мен.
Жанинче и мамите с повече деца - направо сте герои, аз с едно и чак вземането на душ ми се вижда трудна работа. По цял ден св гушкаме и само кърменето го успокоява, а с колики това влошава положението. Поне си мисля, че са колики, защото четох, че се пресвиват, а Марти се пъне и разтяга - и съм объркана дали е това. Но както стои и изведнъж започва да плаче, всв едно много го боли.
Момичета, до сега бяхме с памперс премиум, ама няколко ми пропуснаха и съм учудена, ама може аз да не съм ги сложила правилно- при вас случва ли се. Сега съм взела за проба на Пуфис, Асда и Мамиа да видим.
Малчо си повръща често, което още повече ме стресира и стоя постоянно да го наблюдавам, защото въпреки опитите ми да е легнал настрана (сменям след всяко хранене страната) той се върти много и накрая е по гръб с глава натрана.
Правите ли някакви упражнения?

# 265
Ей го моя събуди се в 3 през ноща и още е буден. Иска само да яде, но аз знам че проблема е друг. Оригва се няколко пъти, пръцка, но пак нервничи и търси да цока.....ама ей сега с извинение направи една серия отделяне на газове и гледам веднага се успокои и започва да затваря очи. Е поне сварих яйца за закуска и сега пека  безглутенови царевични солени кексчета.
Кити и моя си обича по гръб с глава настрани.  Връща често,  но не се притеснявам.

# 266
Добро утро мамита, Изгубен когато додаваш АМ виждаш ли разлика в изхождането? Аз веднага забелязах, че стана някак по- ярко жълто и качели по кашаво ала течна извара 🤔 хора, не съм вярвала, че ще се радвам като бебе ака и ще инспектирам всяко ако честно 🤣😅
Ние да не кажа голяма дума ама спим от една седмица добре.. Предната обаче ни съсипа с ММ хаха само дубдуркане и люлеене,но от няколко дни се е закротил и прави палзи по около 3/4часа, което си е злато за мен 😅😅 сега замина на работа ММ, Снощи го приспа към 23:30 и заспа, а малко ме събуди към 3 да яде, та се изнесох в хола да не пречим.. Ще видим как ще я караме с работата 🤷‍♀️отделно имам друго питане - лявата ми гърда е доста по голяма, тежка и пълна. От дясната има мляко защото цедя и си излиза струя, но малкото нещо негодува ксто се храни от нея, нервничи, дърпа се и не мога да разбера къде е драмата?! Малко му пуска ли, не може да го изсуче ли и защо за Бога са различни 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Малко дълго стана ама аз да си разкажа всичко 😅

# 267
Деси, аз съм забелязала, че малчо се мръщи по същият начин и при мен, затова изцеждам малко и става. Явно като е твърда гърдната и не му се получават нещата с яденето 🙄
С моето будуване през нощта успях да му изплета името 🤣 да изгледам всички коледни филми (нощните повторения), сега мисля да превзема Нетфликса 😂

# 268
Ето ме и мен, всички закусихме, защото мама свари макарони. И аз като Скруби като не спим поне ще ядем.

Та накратко. Тази вечер спахме и ядохме през 2 часа. В 21,30 АМ. После в 12, 2и30, и 5,30 цица. И след 5,30 не заспа. Та яде в 6ч. АМ, и още се кокори. Аз да пия кафе в 6ч.не е било скоро, че и закуска направих.

Малечка и мамите, които също не сте спали, пробвайте да дохраните, понякога, ревът е от глад. Ето моят в 5,30 вече нервен, дърпа, ръмжи, и като виждам, че циците са празни, меки, натискам нищо, давам АМ и се кротва. То иначе да седиш да го гледаш как реве цяла нощ от глад, не става. Поне като пробвате и дадете и АМ ще знаете дали реве от глад.
И аз записвах по едно време кога ял,кога срам, но спрях да пиша. Бебе ли да гледам, да пиша ли....часовете на ядене са ясни, въртя се около тях и не го държа гладен, какво да пиша...вместо да го гледам.

Деси, акото е по различно от АМ, и повече, и с частички, ама така е , корема започва  да работи и акото да става по- друго. А иначе хубаво  се изхожда след АМ+ капки Био Амика. Явно си му помагат.
И моите и на всички по принцип едната гърда е по- голяма от другата.

Вече нямам търпение да яде пюренца, каши, попарка и да е по-спокойно вечер спането.....

Жанинче дано минава бързо Т. Че най- е трудно  да са болни....

Та така. Хубав ден.
Днес имам сто задачи в час!

# 269
Клуба на неспящете и ние сме тук! Яде на 2 часа и колики си има,ама в 3 през ноща....е жестоко.Баткото е с вирус с разстройство подарък от свекъра,беше му на гости да го види за Коледа....и бил е болен и да не предупреди...нямам думи.За това Коко никой няма да го види до пролетта.И при мен по-трудно захваща едната гърда,тръда ли е пада борба,изцеждам съвсем малко и захваща.Аз също забелязвам ,че мине ли коликата е гладен и доста често се чудя глад ли е или колика....но плача от глад е по-различен,а от коликата чак въздух не си поема.При баткото имах механизъм стане ли 5 часа настръхвах  и аз ,както някой беше писал ме беше страх да се стъмни до 10 беше чудо.Но с това момченце коликите са в 3 през ноща....не толкова силни,но плаче .....Сега знам,че ще мине и е период,но много ми е тъжно как се мъчи малката душичка.Днес Никола става на 1 месец ,урааа!Времето лети и е надал 1,300 кг. Сериозно цокане пада.А и да докторката каза,че не е хванал вируса от баткото си благодарение на кърменето,та трудно,не трудно,ще продължавам докато има.

Общи условия

Активация на акаунт