Отговори
# 240
За много години и от мен! Бъдете здрави!
Ние хапваме само кърма, но много малко ми наддава според мен, след 9дни става на месец, а е качил само 310грама :/ струва ми се адски малко и започвам сериозно да се притеснявам Sad
Ние излизаме като е хубаво времето и си поспива, ММ още е у дома, та двамата успяваме да смогнем с почистване, готвене, бебето и кучето.. Днес ме остави да поспя два часа и беше взел беб при него, доста добре ми дойде, а пък последните две нощи го храни с кърма от бутилка, за да ми се събере сън..
Виктор удря хепи ауър около 10 вечерта, та до два.. Малко е тегава работата, ще видим утре като ММ трябва да легне раничко 🤣

# 241
Парадигма чувствам се по същия начин Sad Не забременях нормално, не родих нормално и не мога да нахраня детето си нормално. Прочетох статията на Бедра и отговарям на доста от нещата. Но няма да се отказвам! Стимулирам, пия лактил, цедя, слагам го на гърда постоянно ,така че колкото толкова. Важното е , че все пак им даваме някакво количество кърма. 😊

# 242
Аз също не смятам да се отказвам, просто болката от запушването ме накара да се чувствам много безпомощна. Лактила аз го приключих, сега започнах някава хомеопатия. Като изпадна в такаво състояние само си мисля, че съм голяма късметлийка, че живея сега, защото ако се бях родила  30 години по-рано вероятно въобще нямаше да имам щастието да бъда мама. Blue Heart
Парадигма чувствам се по същия начин Sad Не забременях нормално, не родих нормално и не мога да нахраня детето си нормално. Прочетох статията на Бедра и отговарям на доста от нещата. Но няма да се отказвам! Стимулирам, пия лактил, цедя, слагам го на гърда постоянно ,така че колкото толкова. Важното е , че все пак им даваме някакво количество кърма. 😊

# 243
  • Sofia
И Тео има дни, в които будува по 6-7 часа накуп. Вчера беше такъв и нищо не го успокоява, само люляне и разхождане. Странното е, че не съм съсипана и преуморена. Мисля си, че явно е до нагласа..хич не се впечатлявам вече от такива дни. А през нощта съвсем не спа - има един здрав сън от 18 до 21 часа, който хич не ме устройва, ама то не е по поръчка 😁 чакам с нетърпение периода със сутрешен и следобеден сън - любимият ми 😅

# 244
Жанинче, като чета постовете ти, не спирам да мисля: ами другите четири сладурчета? Кой се грижи за тях? Как успяваш, помощ имаш ли?!?

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 00:24 от HappyRSmile

# 245
Днес бебка е на 9 дни и имаме скок в растежа мисля, доста будува, по-гладна е и спи по-неспокойно. Направо си е превъзбудена.
Момичета, когато кърмите, ако усетите някъде втвърдяване на гърдата сменяйте позицията, в която държите бебето като насочите брадичката му към втвърдената част на гърдата, за да може да “изсмуче” точно този канал. Аз не мога да си представям да нямам помпа, докато се регулира количествето кърма си трябва по малко цедене, колкото за облекчение. За бебечетата, които имат проблем със захапването на зърното препоръчвам ви да си вземете едни силиконови протектози за зърна. Това е велико нещо! Малката се храни само така, слагам протектора и от раз започва да суче, няма ядосване и въртене.
За компрес - казаха ми, че налагане на гърдите с извара много облекчавало, но не съм пробвала.
А мамите, които не кърмят - нищо не е на всяка цена! Давате безкрайна любов на децата си и няма никакво значение как сте забременяли, родили и как ги храните! Важното е бебчовците да са обичани и ще пораснат без значение дали с АМ или кърма, не се отчайвайте!

# 246
90% от тези, които чета се отчайват от липса на кърма, а аз се очайвам от излишното количество, което препълна гърдите ми до болка. Вече няколко нощи моето момиче не се буди между 24 ч. и 6 ч. Това води до препълнане на гърдите ми. Денем пак се препълват. Мисля, че това беше причината преди 3 дни да вдигна 39 гр. температура. Стремя се малко да цедя. Имах нощ, в която се събудих не от плача на бебето, а от болка в гърдите. Трабваше да изцедя 200 мл. кърма и тогава тя се събуди. След като се нахрани, почувствах страхотно облекчение. Помярвайте, другата крайност също не е дъбре. 😰
Днес направихме една чудна разходка на слънце. Беше страхотно.
Дано има повече слънчеви дни и да излизаме навън. Мрачното време ме депресира много.

# 247
Хелинор, ти наистина трябва да се стремиш да намаляш количеството...

И аз днес в крайна сметка си казах, майната му, важното е аз да съм здрава и добре, за да мога да го гледам, а не психически и физически рухнала от непрестанно кърмене и друсане и реших да си му давам да си дояжда с АМ. Така или иначе захранвам рано със сокове и пюрета, сега да го дължа гладен, а аз недоспала , не ми харесва. Важното е да са ни здрави.... Имам кърма но не му стига, та ще си дояжда и това е, каквото такова. А то е такова щастие като се наяде, душичка....

Ето сега сколасах да легна....нещо още организацията ми куца.
А като нямаш спокойствието, времето да се наядеш и да пиеш чай, аз и на трети ден го видях чак, как да има вповече кърма.... Каквото е.

А днес наистина не спа, с изключение на две придремвания по 10-15 мин , в които да сложа прането в пералнята,  или тавата във фурната и това беше. А като изпие АМ и се отрязва веднага.
Та и с ММ така решихме като реве и е видимо гладен ще яде и АМ.

Аз като имах тук там бучки на напипване твърди и болезнени ги разкарах с масаж, докато суче и ги масажирам.

Хепи, като са повече децата се гледат сами , хихи Wink

Парадигма, незнам какво си чела и гледала, ще го видя сега, ама я по-ведро....най- важното е бебче, че е в прегръдките ни. Колко хора се борят за това с години, а някои и нямат този шанс.... как ще ги храним трябва най- малко да ни тормози. Само да сме здрави всички....

Хубава вечер и поспалива да е....

Скоро ще ни изместят в родени, тук вече няма предполагам чакащи. Има ли преносващи мами от Декември?

# 248
paradigma, elinaИ аз се чувствам по същия начин. Забременях лесно нормално, но нито родих така, нито кърмя. Първо не кърмих заради антибиотиците, а сега когато трябва да почна мляко почти никакво - за 40-50 минути от двете гърди изцеждам с ел. помпа максимум 50 мл. (Често и по-малко). И аз пия лактил, чай на хип, сминдух, цедя на 3 часа с изключение на нощната пауза на бебка, но ефект -0. От днес давам и на малката да суче, но доста трудно се получава. Гъдите ми са страшно спихнали и ги усещам празни. Sad Вчера се чух с баща ми, който ми каза, че за толкова малко мляко няма смисъл изобщо да си губя времето, да се обадя на лекарката и да искам лекарство за спиране на кърмата. Много криво ми стана и някак си ме стресира още повече.
Иначе и Далия има паузи без сън, една следобедно-вечерните часове и една от 12-2/3 часа нощем. От сряда ММ почва работа, какво ще прави нз.
А колкото до изолацията - и аз изперквам. Ние също не плануваме скоро да си ходим в родния град, още никой от родата не е виждал малката. Днес приятели ни се обадиха и се разходихме заедно в Панчарево заедно с тях и с бебка. Отрази ми се много добре. Определено липсата на социални контакти ме депресира. Преди много пътувахме, канехме гости у дома, ходехме на гости.. липсва ми стария ни живот.

# 249
Изгубен как даваш добавка? И аз днес казах на ММ, че явно не му стига и мисля поне вечерните да даваме ам.. Но ако искам да додам след кърмене как преценяваш колко да направиш?

# 250
Нашата девойка е само на кърма. Заспива след втората  гърда. Предполагам и стига. Протекторите за гърди са уникални. Имаме два комплекта на Авент( мекички са), малката обича да ги маха. Купихме теглилка но показа че е свалила. Доста спи и яде през 4-5 часа. Не можем да регулираме акото. Има малко след в него , не знам дали да се притеснявам? Също много обича да хълца , явно трябва да се помъчим повече с оригването.
А относно роднините , не знам къде да се скрия. Свекито настройва  ММ срещу мен,  защото нямало да й давам да вижда детето( за което си има причини). Сега се е тръшнала и само мрънка, вместо да остави сина си да се радва на момента,  тя пак около нея си. Свекъра и той ... Не е истина колко егоистични хора има , и то по отношение на децата си.

# 251
Добро утро, момичета! Аз още не съм се отчела, преносвам. Нямам контракции и бебето не е слезнало изцяло. Утре съм на преглед, като всеки ден си ходя на тонове.
Вече нямам търпение и аз да се присъединя към вашите вълнения Simple Smile Чета ви и се старая да не изпускам важните неща, но като му дойде времето, ще питам и аз Simple Smile))
Успех на всички с кърменето! Важно е и вие и бебчетата да сте спокойни ❤💙

# 252
Изгубен как даваш добавка? И аз днес казах на ММ, че явно не му стига и мисля поне вечерните да даваме ам.. Но ако искам да додам след кърмене как преценяваш колко да направиш?
Когато са ми били пълни и двете гърди и ги е изпразнил и задреме , не давам, но когато яде и пак реве и виждам че няма, правя 60мл и ги изпива. Преди не ги изпиваше и оставаше винаги по 20, 30 мл, които хвърлям.  Просто сам спира да яде от шишето,  а сега вече го изпива. Явно си е увеличил дажбата вече. Постепенно  ще почна да правя по 90мл, ако ги изпива добре, ако остава малко го хвърлям и така....

# 253
Ние направихме една доза сега и изяде 20мл.. Другото го метнах, но ще видим как ще го караме за напред 🤷‍♀️

# 254
Момичета извинявам се,че рядко пиша. Нямам много време с 3 деца  и без помощ само от ММ.
Прикачвам ви едно видео за естествената бебешка хигиена(видях го в друга група),когато на бебето му е трудно да се изходи или изпръцка. Вече го пробвах два пъти. Бебо първия път само се изпишка,но втория се изака без проблем.https://youtu.be/KRk3AwevmaQ

Общи условия

Активация на акаунт