Отговори
# 75
Розичка, честито, адашка ми е ❤️
Мами, утре ни изписват от болницата. Тук й давам от коластрата ми и после я дохранвам от адаптираното мляко. След като ще сме в къщи, как да я храня? Трябва ли да купувам адаптирано мляко за дохранване ?

# 76
  • Sofia
Лори, препоръката е да стои 10-15 Мин и после му даваш добавката.

# 77
Форевър, аз заръчах да вземат ам да имаме у дома, като се прибрахме първите два дни дадох по 30мл по веднъж да дохраня, но не ги изпи и реших, че ще съм упорита и ще се кърмим на поискване. Сега хапва когато му е кеф. Момичета, да не казвам голяма дума ама снощи отпра 4:30 сън... Сега пак близо 4.. Чак се чудя какво става хахах
Нали до 20тия ден трябва да е станал килограмите, които е роден.. Нас ни изписаха 3,520, а днес го теглих сутринта 3,700.. Та малко се чудя, днес му е 17ти ден

# 78
Деси, това с килограмите май много зависи и от бебето и от храненето. Деян се роди 4кг, след 7 дни ни изписаха 4.02кг. В родилното смъкна само 100тина грама. Докторката като видя как си наддава каза да не му давам АМ, само да си го кърмя. Та ние не сме взимали за вкъщи АМ, кърмя на поискване и останах без зърна, че той още не си е направил никакъв режим и постоянно иска да суче.

# 79
Честита радост Розичка..💐
И аз тъкмо влизам да ви питам за кг..Изписаха ни 3190кг...Вече е на 22 дни и тежи 3800кг (качил е 610гр) .Миналата седмица го притеглих и пак тежеше толкова..!! Не е качил нищо за седмица..! Защо може да е това задържане на теглото..??

# 80
LoryYa, ако искаш да стимулираш лактацията, трябва да кърмиш от двете гърди на едно кърмене - кърмиш от едната, пуска, изправяш да се оригне и разсъни и предлагаш втората.

# 81
Как ги държите бебчовците да се оригнат? Както и да го подмятам Деян, не всеки път иска да се оригне. А някой път повръща, та по добре да оригне.

Давате ли вода на бебоците, които са само на кърма?

# 82
На рамото го държа или изправен между гърдите ми,но дори и да се оригне пак повръща..

# 83
Малечка давам вода м/у храненията ако е буден естествено. Оставям го да пие колкото иска. Обикновенно това в около 10мл и повече не иска. Водата задължително чиста без захар и всякакви дивотии.
Нашият също понякога много трудно орига или пък орига по 2 пъти след хранене Grinning в болницата казаха че не е задължително, стига да го подържа 10тина мин прав.

# 84
  • София
И аз не всеки път чувам оригване, но гледам да я държа изправена в ръце или подпряна на рамото ми за 10 мин. Броените пъти, в които е повърнала досега, все са били, когато не съм изчакала достатъчно.
Вода не давам.

# 85
Аз вода започнах да давам в МД, защото беше на АМ, сега като е само на кърма давам по веднъж на ден и то като се сетя.. Мисля, че си хапва добре кърма и не ми се иска да му пълня пупата. Чистя му езика и бузите с марличка с преварена вода.
Гледах лекция на Елена Василева, която каза, че на рано се затиска хранопровода и за оригване да седи изправен хванат с едната ръка между крачетата отпред, а с другата се държат гърдичките и седи опрян в теб. При нас върши работа и то доста, за разлика от другите варианти.

# 86
"оригване да седи изправен хванат с едната ръка между крачетата отпред, а с другата се държат гърдичките и седи опрян в теб."
И аз така правя и има ефект Heart
Въпрос към родилите мами: имате ли още отекли крака, защото моите са още подути...

# 87
Гърдите са ми меки и топли, гледам да ги масажирам и да пробвам да изкарам нещо ( само капки) имаме няколко хубави засмуквания, но тепърва ще се учим. Само чакам болката да отмине, честно казано това секцио ме измъчи, и нямам търпение да си тръгна.

# 88
  • София
Неродилите, Танче, Анн - как сте?

Аз снощи имах доста контракции и болки тип менструални, но нищо много силно и си заспах. Днес обаче ми падна тапата или част поне, имам и контракции, но не болезнени още... АГ каза, че ще е скоро значи и да се обаждам като заболи. Мисля, че ще е довечера, пак по нощите, или утре най - късно, но може и да се филмирам 😊 Скоро ще е!

Родилите - колко време след падане на тапата родихте? Кафеникаво ли беше оцветяването??

# 89
Форевър, моите крака се оправиха на 3-4ти ден.
Мамите, които са родили естествено- имахте ли болки при уриниране? Шевовете от епизиотомията вече не ме болят чааак толкова, но като пишкам ме боли по отпред и ми е трудно да пишкам. Имам и вътрешни и външни шевове. Да не направя някоя инфекция се притеснявам, не знам нормално ли е да ме боли толкова време, вече 10 дни.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 16:44 от Малечка90

Общи условия

Активация на акаунт