Отговори
# 90
"оригване да седи изправен хванат с едната ръка между крачетата отпред, а с другата се държат гърдичките и седи опрян в теб."
И аз така правя и има ефект Heart
Въпрос към родилите мами: имате ли още отекли крака, защото моите са още подути...

И моите са още подути, може би малко по-малко вече, но са си отекли все още...
Аз пък вчера сутрин получих като кръвоизлив..лохиите бяха вече отшумяващи, съвсем слаби, изчистващи и изведнъж докато кърмя малката сутринта усетих река Anguished чудо..5-10 мин не спира..чух се с АГ сутринта каза витамин С 1000 мг да пия и ако има нещо да отида...намаля, сега е като цикъл, възможно ли е да е вече цикъла ?!

# 91
Нел, на мен тапата ми падаше на части вечерта преди да ми почнат контракциите, като най-много падна точно като започнаха контракциите в 4 сутринта.

Малечка, аз съм с шевове и ме боли при уриниране, но то от самото седене на тоалетната някак, макар да съм само с вътрешни. Но то зависи къде са, доколкото разбрах. А да ви попитам, кога ще спрат да болят тези шевове, горе-долу колко дни? Че е голяма мъка 😭

# 92
И аз снощи имах контракции с леки менструални болки, но днес съм си супер Simple Smile Чакането продължава. На 29.12 съм на преглед и трябва да се разберем как ще процедираме. 
Неродилите, Танче, Анн - как сте?

Аз снощи имах доста контракции и болки тип менструални, но нищо много силно и си заспах. Днес обаче ми падна тапата или част поне, имам и контракции, но не болезнени още... АГ каза, че ще е скоро значи и да се обаждам като заболи. Мисля, че ще е довечера, пак по нощите, или утре най - късно, но може и да се филмирам 😊 Скоро ще е!

Родилите - колко време след падане на тапата родихте? Кафеникаво ли беше оцветяването??

# 93
  • София
Малечка, аз усещах парене и лека болка при уриниране. Преди няколко дни бях на контролен преглед и казах за това нещо, изписаха ми Уринал Акут за 5 дни.
Ако оплакванията продължат, ми казаха да пусна стерилна урина по-нататък.
Не знам дали има значение къде са шевовете, аз имам само 2 козметични на устните.

# 94
  • София
Малечка, в болницата ми бяха казали задължително поливане с отвара от смрадлика след всяко ходене до тоалетна. Мъжът ми ми донесе още преди да ме изпишат. Сега продължавам да си правя и вкъщи. Имам доста шевове - и вътрешни, и външни и смятам, че много помага.

Форевър, моите крака се оправиха на 3-4ти ден.
Мамите, които са родили естествено- имахте ли болки при уриниране? Шевовете от епизиотомията вече не ме болят чааак толкова, но като пишкам ме боли по отпред и ми е трудно да пишкам. Имам и вътрешни и външни шевове. Да не направя някоя инфекция се притеснявам, не знам нормално ли е да ме боли толкова време, вече 10 дни.

# 95
  • София
А, да.
Забравих за смрадликата.
Аз също го правех доскоро, наистина помага. Hands V

# 96
Поливам със смрадлика и пръскам с цикатридина няколко пъти на ден. Дано да е неразположение от шевовете, даже не знам колко шева имам. Заради празниците още нямам епикриза, а при самото шиене не ми казаха колко има, но май доста направи докторката.

# 97
  • София
Анн, и аз съм на 29-ти, чак в 17ч.! Ако не тръгне дотогава и ние ще го мислим тогава, но днес имам още контракции, още малко тапа падна, ще видим... Хем ме е страх, хем искам да минава вече!

И аз снощи имах контракции с леки менструални болки, но днес съм си супер Simple Smile Чакането продължава. На 29.12 съм на преглед и трябва да се разберем как ще процедираме. 

Аз снощи имах доста контракции и болки тип менструални, но нищо много силно и си заспах. Днес обаче ми падна тапата или част поне, имам и контракции, но не болезнени още... АГ каза, че ще е скоро значи и да се обаждам като заболи. Мисля, че ще е довечера, пак по нощите, или утре най - късно, но може и да се филмирам 😊 Скоро ще е!

Родилите - колко време след падане на тапата родихте? Кафеникаво ли беше оцветяването??

# 98
И аз имам два вътрешни шева и близо седмица ми беше некомфортно и ми щипеше при малка нужда.Влизах по 2-3 пъти на ден в банята и се миех с хладка вода,само това ми помагаше.Водата е лек не напразно са го казали. 👍🤗
Този път не си взех Цикатридина и никой не ми предписа.

# 99
Момичета, докато стигна да пиша и то минали 4 странички.
Skrubi - щом вече се носите в баба слинга и ние ще тестваме =) много благодаря. Има ли нещо по-специално за носенето =) гледах клипчета =)
Оригването ни е мисия НЕвъзможна. Нося го 20 минути, може и 30 на моменти. Сменяме позата - от рамо, опрян на мен с гръб, изправен на ръката и нищо не става. Той просто спи отгоре ми в изброените позиции и трудно се случват нещата с оригването.
От вчера нещо ме наболява единият външен шеф - дори направих няколко промивки с риванол, че ме притесни да не съм "прецакала" нещо, защото вече минаха 12 дни и уж беше отминал. Не знам дали не започват да дърпат конците, а мислех, че сами ще паднат... Утре ще вземем и смрадлика, пръскам и с Цикатридина.

Честита беба Радост - да е жива и здрава, много щастлива, винаги усмихната и лъчезарна да е =)

Смайли - моите крака бяха като на голямо Йети, от коленете надолу еднакво отекли и без грам глезен или кокалчета. Оправиха се преди няколко дни - т.е. сигурно седмица и повече след самото раждане.

# 100
И ние днес се поносихме малко в слинг-шал. Явно започват да го мъчат колики, свива се, пъне се, нито биба приема, нито цица, нито нищо. Гушнах си го в слинга и даже заспа, а аз се възползвах, за да обядвам.

# 101
Момичета при мен нищо няма нито една контракция. Утре съм на преглед и ако всичко е наред и на 29 пак на преглед и ще решаваме какво да правим.

Анн, и аз съм на 29-ти, чак в 17ч.! Ако не тръгне дотогава и ние ще го мислим тогава, но днес имам още контракции, още малко тапа падна, ще видим... Хем ме е страх, хем искам да минава вече!

# 102
Като сме на тема шевове - към родилите с операция - как ви изглежда белега или по-точно разреза от операцията? На мен ми свалиха конците преди 2 седмици, мажа с Цикатридина маз 2 пъти дневно, но самият разрез стои доста червен, като "прясна" рана. За момента не виждам признаци на зарастване (родих на 4.12, така че може би е рано). Аз по принцип съм доста страхлива от рани и кръв, направо ми се подкосяват краката като го погледна 😳😳😳.

nel__, тапата ми падна със започване на родилните контракции, когато вече бяха на около 5 мин. Беше кафеникаво.

# 103
И аз исках да питам родилите секцио мами, някоя от вас има ли болезнена чувствителност на кожата на корема над разреза. При мен кожата на самия разрез е безчувствена, а над него е ужасно чувствителна (в цялата област от разреза до пъпа) та се чудя нормално ли е, най-вече така ли ще остане, защото ми създава дискомфорт.
Силвия, моят разрез стои съвсем леко червен, но не като прясна рана, напълно зарастнал е, така и изглежда. Аз родих на 13.12, махнаха ми два конеца много къси (според мен от вътрешни шевове) на 23.12, въпреки че казаха, че конците са резорбиращи се, а самия разрез отгоре ми е залепен.
Иначе аз при едно ставане от леглото получих ужасна прерязваща болка в операцията, след това в края на разреза се образува подкожен хематом - наду се като огромно топче и посиня. Сега слагам компреси с риванол. АГ каза, че ако не спадне, а расте ще трябва да посетя болницата.

# 104
Аз още съм на превръзка, и не съм видяла какво са сътворили докторите. Ден 3 след операцията,  чувствам се като прегазена,  но с по- приповдигнат дух.
Май ми слезе кърмата, сега чакам малката да я доведат и да се пробваме.
Уфи, мисля че разбрах коя сестра не ти харесва 😀😀, но като цяло са много мили всички. Само на моменти ме издразни,  че не ти дават да плачеш. Все се появява някой ' е сега защо плачеш?"
Не мога да си насмогна на емоциите.
Нел  за раждането във Вита , няма да ти трябва много багаж, даже хич, само чехлите и еднократното бельо съм ползвала.

Общи условия

Активация на акаунт