Отговори
# 105
Аз няма да разказвам за родилните си преживявания, защото ги усещам като песен пред сегашните ми емоции...май ме удари следродилната депресия хора...чувствам се парцал.. Бебо е добре, но е мъка с храненето и успокояването....вместо като останалите бебета тук да яде и заспи, той се кокори и криви после каквото и да правя...дундуркам, гушкам, гледам да оригвам..постоянно пълни памперса, не е като да не се наяжда...възможно ли е колики да са отсега, 4 дена?! Трябва уж да яде на 2 часа, но с него се храним на доста по-често и лошото е, че не спи...не мога и аз да си взема грам сън така...😭 забравих да кажа, че е на антибиотиче и ще остана с него малко повече от нужното...много се депресирам тук...разочарована съм и от акушерките в болницата, не обясняват достатъчно и добре...вечер им го оставям, защото е ад😪😪

# 106
Здравейте , дами- мами!
Включвам се от нищото с една обява за подаряване.
Моят съпруг ,милият той, вчера е купил 800гр кутия АМ Аптамил Адванс 1, а ние даваме Аптамил Комфорт.
Отворена е кутията и са ползвани 3 лъжички от нея (докато я видях). Ако има някое бебенце, което хапва такова мляко, много ще се радвам да я изпратя/дам . От Варна съм, но бих я пратила и по куриер. Сума си е, а след 3 седмици трябва да хвърля, ако не се пласира , което е грозно, на фона на толкова глад. Ако има желаещи , нека ми пише на лично .
Бъдете здрави, усмихнати и търпеливи. Пожелавам ви здрави и послушни бебчета Hug
П.С. : Извинявам се за спама Flowers Rose

# 107
  • Варна
За раната от секцио: от 17ти е и ще ме махат конеца утре на 29ти, но раната е съвсем спокойна. Не я мажа или пръскам с нищо, въпреки че този пък разреза ми е около 20 см. Предните две секциота бяха към 9см. Нямам обяснение какво е наложило такъв голям отвор. Имам синини под шева, а кожата на корема наистина е  чувствителна и леко болезнена.
Относно лохиите: На някой да му спират внезаптно за ден и да тръгват пак? Така вече 2 дни спряха рязко до абсолютно суха превпъзка и после пак обилно кървене.
За оригването: тупам ги по памперса леко и главата им е на ушенцето ми 😁 да не би да не чуя.
Да споделя нещо ново, с което се сблъсках. Когато ми донесоха бебчето на 3тия ден, за първи път видях на бебе да се бели кожата и имаше рани на сгъвките от сухота на кожата. Пробвахме много олиота, но при нас траен резултат даде само зехтина! Разбрах, че било нормално ама да й гледаш цялата в кожи... и да чакаш да отмине..
Капките за колики не задълбочават ли проблема с изхождането?

# 108
gpanova и аз се чудих за лохиите,защото и аз съм така от седмица.Забелязах,че става така когато се движа повече и имам по-голяма физическа активност почва да тече по обилно и отново с кръв.Презз останалото време текат само води и по малко..Значи е нормално и аз си мислих,че само аз съм така..

# 109
И аз съм така с лохиите- ту спират, ту тръгват, а вече мина месец. Белегът от секциото и при мен е голям и подут. Кожата над и под него е все още болезнена, а на места като изтръпнала. Менуж по метода Щарк щяха да ме оперират, но белегът ми е към 20см и възстановяването не бих го описала като бързо.
От два дни Самуил е с хрема, едвам диша милият. Баща му беше болен , зарази и мен и сега и малчо е на ред. Слагам физиологичен разтвор и махам секрета с аспиратор. Педиатърката даде и едни други капки хомеопатични. Така се мъчи душичката Sad
А тозинтекст го видях в нета и го качвам за всички мами, които си мислят, че не могат да насмогнат на задълженията. Ами не можем! И това е ок, защото имаме най-прекрасната привилегия в момента- да се грижим и обичаме тези малки същества ❤️

# 110
Габи всички бебета реват и не искат да заспят.  Всички сме недоспали. Разликата е само че при мамите с първо дете това е шок, защото от телевизията и от курсове и от книги  и от приятели им е насадена представата за едно спокойно бебе, което като се разреве трябва да направиш един какво си и веднага ще заспи. Ние с второ или повече деца си знаем че каквото и да правим спане няма да има. ....и за това го приемаме по-спокойно.
Силве да не слагаш лепенка на шева и за това да е влажен. Трябва мястото да не се запарва за да заздравее бързо.
Кити няма нищо специално за слинга.....буфаш го вътре и готово.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 14:04 от skrubi

# 111
Gabi St Напълно те разбирам и както е казала и Скруби преди мен, нииикой не ти казва какво е в началото. Нито една майка не ми каза с какви емоции ще се сблъскам. Аз като един супер активен и деен човек изживях страшен стрес първите няколко дни вкъщи и съм благодарна единствено на ММ, който все още е неотлъчно до нас. Позволих много дразнители да нахлуят в личното ми пространство, отделно бях супер стресирана от операцията, престоя в болницата и в крайна сметка кърмата ми вече никаква я няма. Обвиненията които чух от някои педиатри бяха нищо пред вината която изпитвах и все още изпитвам. Преди седмица бях на преглед при АГ, защото имах страхотни болки в едната гърда и бях с темперетура, на края на прегледа той ме покани да поговорим...явно много ми е личало че не се чувствам добре. Каза ми да премахна всички дразнещи елементи и ако с ММ можем да се справяме сами да го направим без да разчитаме на който и да било.
Бих те посъветвала когато си вкъщи да звъннеш на консултант по кърменето, който да те консултира кое и как се прави. Дали действаш правилно и т.н.
Всичко ще е наред и много бързо ще влезете в релси. С всеки изминал ден ще се чувстваш все по-добре и психически, и физически.

# 112
Момичета, някоя сблъсквала ли се е с бебешко акне? На Виктор много се изостри изведнъж.. Червен е, защото си пипа лицето и тръгва да се дере, а пъпките са гнойни връхчета и много неприятни.. Вчера нямаше толкова по челото днес са избили още Sad направо ми се реве като го гледам..

# 113
На мен лохиите ми спряха във вторник на 9ти ден след секциото. Вчера както си седях права обаче ми потече кръв силно, все едно се напиках и от тогава нищо - само една капка на превръзката. Иначе като цяло кървенето при мен беше много слабо през цялото време, дори се притесних, но АГ ме прегледан- нямам задържана кръв.

# 114
Деси и ние имаме акне. Миналата седмица бе много обострено - червени пъпки и някои с бели връхчета. Оказа се че акнето е на хормонална основа, от хормони  на майката които предава с кърмата. Обаче аз от миналата сряда спрях всичко със захар и какао и мога да ти кажа че червенина и бели връхчета няма, а само едни безцветни ситни пъпки. Също забелязах че ако ям салам, луканка и прочие пак се зачервяват.

# 115
Деси, при нас са същите, като е възможно и да са от претопляне - педиатърката беше лаконична - "чисти се кожата, може да е и от топлото". Каза, че ще минат от само себе си за няколко дни, но препоръча ако искам да мажа с Джинджира Алба за бебета. Повечето минаха вече, останаха безцветни и ситни, но се зачервяват отново на страната, на която е спал.

# 116
Момичетата, които правят промивка със смрадлика - как процедирате? Какво количество от билката и в колко вода? През тензух ли прецеждате? Колко често?

# 117
  • София
Ава, то си пише на кутията.
По спомен, цялото количество във вряща вода за 20 мин, охлаждаш на стайна температура за 2 ч. и прецеждаш.
Аз си го сипах в шише от минерална вода, направих дупки на капачката и се поливах веднъж на ден. Без да изплаквам след това.
Имай предвид, че ако не я държиш в хладилник, отварата бързо се разваля. Flowers Hibiscus

# 118
Много благодаря, rave! ❤️

# 119
Благодаря за отговорите, явно и аз ще спра захарта..

Общи условия

Активация на акаунт