Empties... или СВЪРШЕНО е с теб - тема 6

• 127 292
  • 723
  •   1
Отговори
# 660
  • София / Баня

Две маски - желтъковата ми хареса, на Велнея не. Платното ми дойде твърде малко за лицето, дупките не на място.  Платното е доста напоено, но точно тази няма да повторя. Ще пробвам другата от серията.
Apricot Facial Patches - 24 бр. пачове с хиалурон за гневната бръчка. Бяха мостра от коледния календар на Дъглъс. Все още си имам гневните бръчки, но пък и не бях редовна, не ги слагах всяка вечер. Харесваше ми сутрин като го махна как изпъната изглеждаше кожата, сякъш бръчките са заличени. Обаче след първите мимики си се появяваха обратно. Мисля, че ефекта се дължеше по скоро на пластира който цяла нощ е изпъвал кожата. Незнам как биха се отразили при по- продължителна употреба.

Esthederm EAU Cellulaire Клетъчен крем 50 мл - Намерих крем който да ми харесва почти колкото и този на Barbara Sturm. И е на доста по поносима цена. Лека текстура, разнася се лесно и попива бързо. Ползвах и сутрин и вечер. Добра основа за грим. На моята нормална кожа дава страхотна хидратация и сутрин си харесвах кожата. В момента отворих друг комплект купен за проба, но със сигурност ще се върна към този.
Hyaluronic Acid hydrating ampoules 6 бр. Дават добра хидратация. По указание се ползва половин ампула сутрин и половин вечер, т.е. за 6 поредни дни, с препоръка за курс по 6 дни в три месеца. Мисля да си взема за още два месеца. Доста добра хидратация, но много лепкава консистенция. Ползвах за лице, шия и деколте, но на мен май половин ампула ми беше много на едно полагане. Попиват сравнително бързо, но сякъш правеха лек кир ефект със крема. Тествах в период на хоумофис и незнам как биха се държали и със последващ грим. Струва ми се , че няма да се разбират.
Catrice Plumping Lip Liner цвят 060 Cheers to Life - много си харесвам този молив. Вече е подновен.
Два околоочни крема от коледния календар на Дъглъс
Biotulin Eye Matrix 7,5 ml Околоочен крем с подхранващо масло от конопено семе и биотулин
Би трябвало да намалява подпухването и финните линии. Хареса ми. Понася се добре от чувствителните ми очи. Много лека текстура, лесно се разнася и попива бързо, доста икономичен. Ползвах сутрин и се разбираше добре с коректора ми. Добре овлажнява и попълва кожата. Но не е и нищо особено. Ни бих го търсила целенасочено.
ANNAYAKE Ultratime lifting anti-wrinkle eye contour care 7 ml Хубав крем, малко по - плътен, но попива лесно и сякъш позаглажда финните линии. Ползвах вечер паралелно с горния. За цената му обаче имах повече очаквания.

# 661
  • на последния етаж
- многократно съм хвалила този молив за вежди. За мен е любим и незаменим. Вече подновен. 😀

# 662

Адаптиращ се фон дьо тен Кройтерхоф

Не е точно фон дьо тен, по-скоро ББ крем. На първо четене цветът е много различен, но като се сложи на лицето, не изглежда зле. Не е особено покривен. Това, което ми хареса много е, че придава изключителен кадифен, матов завършек. Икономичен е и цената е ниска. Това, което не ми хареса и поради тази причина - няма да купя отново, супер силен и натрапчив аромат на евтин парфюм.

# 663

Тоалетна вода Nike -купена в много тежък за обонянието ми период (след ковид, в начална бременност). Сладка и евтина миризма, нямам намерение да я използвам повече.
Душ гелове Арома, Дав и Алверде - всички са избирани по миризмата отново, всички ми понасят добре. Бих ги подновила.
Physicians formula серум с витамин С - отдавна му се канех, а сега се радвам, че изобщо успях да го приключа. Доста добър състав, въпреки че ниацинамид е на 3-4 място, а витамин С в средата. Бързо попива, не прави кир ефект, не запушва пори, но оставя силиконов филм, използвах го само вечер. Ефект нулев, нито озаряване, нито избелване на петънца, просто някакъв серум, който не мога да опиша.
Стик Дав - за последен път в живота си купувам стик. Винаги съм била доволна от Дав, но мразя мазното усещане после.под душа.
Дневен крем L'Oreal Revitalift laser renew - най-любимия ми дрогериен крем, особено за студените месеци. Топи се по лицето, не омазнява, нямам сухи участъци с него и има реален anti age ефект при мен.
Червило Maybelline - разделям се с него почти ново, защото се размазва гадно около контура на устните и като започне да изчезва, стои като боя на устните. Дълги години ползвам тази серия, но вече се чудя дали не е сменена формулата на тези червила.
Скраб Балея - не ги харесвам особено, защото след измиване, оставя мазен слой на лицето. Иначе е много приятен за употреба.
Vichy Liftactive - това е мостра за много суха кожа, май правеше кир ефект заедно с фдт, но за много суха кожа е малко слаб. Все пак бих опитала и другите от серията.

# 664
  • София
Скрит текст:
- многократно съм хвалила този молив за вежди. За мен е любим и незаменим. Вече подновен. 😀
И на мен много ми харесва. Ще подновявам скоро

# 665
И аз го полВзвам, също и един на Есенс.От този на Катрис май няма черен, нали?

# 666

Малко празни опаковки и от мен.

Сапун на Балеа с кокос и лотус-много приятен и евтин. Изсушава колкото всеки друг, особено след като си мия ръцете мноооооого често през деня (след всяка смяна на памперс, след нанасяне на продукти в допълнение към нормалните бройки миене).

Душ олио на Юсерин-мирише гадно, но е доста добро. Имам запаси от него, беше на промоция та ще продължавам да ползвам. Почиства и грим, но не идеално като само за 1 стъпка. Не замества лосион за тяло.

Олиото еликсир на Керастас-винаги го имам налично, дори в запас. Любимото ми е.

Фдт на мейбълин с 50 фактор-това беше адски сполучлива покупка миналата година или дори края на 2020. Страшно лек е, но прави много естествен и същевременно гладък финиш. Ползвах го като не ми се слагаше дабъл уеър на ЕЛ с гъба, може да се нанесе като крем за 5 секунди по цялото лице. Само че оставя петна по дрехите, което при скъпите фдтни го няма. Затова и ми трябваше цяла вечност да го изхабя, никога не бих го носила на работа примерно, само в лежерното време, когато не си струва да си хабя скъпите гримове. Не причинява пъпки, но аз и нямам такъв проблем.

Юсерин нощен хиалурон филър-този крем беше огромно разочарование в края на бременността ми, когато явно кожата ми е била много суха. Сега, особено запечатан с някое масло отгоре, е супер. Ароматът е леко натрапчив, но се свиква. Дори се замислям да си го взема пак, което е супер смешо предвид това колко го мразех до преди няколко месеца.

# 667
Разписвам се с малко слънцезащитни продукти, които изхабихме през изминалата седмица в Египет на 34-36 градуса и около 7 часа на ден активно излагане на слънце.

Започвам със спрея на Биодерма -  не ми допадна особено като текстура и размазване. Да, опази ни от изгаряне, което е и основната му функция, но се разнася по-трудно, остравя лек бял филм и някак си кожата стои суха след него, дори и след мокрене във вода. Беше добра находка с кода на Лили за 50%, на редовна цена не бих го купила.

Спрей за лица и тяло на Каротен - любим семеен продукт. Този на снимката конкретно е запас от миналата година от Гърция, но и си го взимам тук като намеря големите разфасовки от 300мл. Не мога да коментирам състави на продуктите, но по спомени в този имаше октокрилен. Въпреки това, на нас ни е фаворит. Лесно се рамазва, попива добре, цената му не е толкова висока за 300мл. Мъжът ми и детето правят добър тен без да изгарят (аз съм с друг тип кожа и не хващам тен). За слънчеви почивки основно на него разчитам.

Спрейчето на Нукс - божествен аромат, любим за мен и характерен за едноименното масло за тяло на марката, добра консистенция, лесно попива и оставя лек маслен филм, но много приятен, както и много деликатен блестящ финиш. Стахотен продукт, отново от промоцията в Лили на 50%. С удоволствие бих го ползвала пак, но редованата му цена за 150мл не ми допада хич и бих избрала по-бюджетен вариант Wink

Спрей за скалп на Калипсо - специално търсех такъв продукт миналата година и сега успяхме да го измажем с детето. Запасила съм се с още една опаковка за това лято, много е икономичен. Ползваме го, когато сме без шапки и косите ни се разделят на път примерно когато са мокри - там много  ни горят главиците Trollface, затова търсех такъв продукт. Купих го след търсене в мрежата, от някакъв неизвестен БГ сайт. Прозрачен и немазен спрей.

Последното е едно кремче за лице на някаква корейска марка Bature SPF47+++ - взех го преди време от Емаг и бях забравила за него. Не беше никак лошо кремчето - оставяше мноого лек бял филм след нанасяне, без мирис, усещах кожата си леко мазна след това, но после попваше (със суха кожа съм). Не съм се пигментирала, така че смея да твърдя, че си е свършил работата.

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 15:55 от Elyon Brown

# 668
Здравейте! Посъбрах пак празни опаковки, основно от еднократни маски. Нека разкажа:

Колагенова шийт маска Beauty pro - имам я от бюти кутия. Малко тежка и мезнееща дойде за моята смесена кожа. Не бих я повторила.

Скраб за тяло на Саф - никак не ми хареса. Не си падам по ексфолианти със синтетични микрогранули. Мисля, че са неприродосъобрзни и неефкетивни. Този скраб не беше достатъчно ексфолиращ за кожата на тялото. Погледнах състава: вода, микрогранули и глицерин - нищо особено. Довършвам още 1-2 продукта на Саф и ще сам цялостно мнение за марката. Този скраб не бих го взела пак.

Маска за коса Banana hair food Garnier - в някакъв блог бяха хвалили изчистения състав и чудотворното дейстие на тази маска. За моята дебела и суха коса не останах във възторг. Миришеше приятно на банан, но за да има ефект трябваше да престоява доста време върху косата. По-скоро не бих взела пак.

Мини рол он парфюм Gucci Bloom - беше подарък в комплект със същия пълноразмерен парфюм. Доста удачно спрямо разни лосиони, душ гелове и тн. Парфюмът го изпръсках отдавна а това рол-онче беше останало в една чанта и сега си го измазах самостоятелно. Този далеч не е любимия ми парфюм, но майка ми го хареса и наскоро купих за подарък за нея.

Дневен крем за лице Avant - не ми се описват всички действия и съставки на крема, затова оставям снимка. Авант винаги са много обстоятелствени, но каквото и да си говорим са едни нечудодейни кремчета с шеа. Ако някой се интересува от гликоловата киселина - в пренебрежимо количество е. Този крем конкретно има един мегафин блясък от миката, който аз трябваше да прикривам с пудра, защото не обичам “озаряващи” ефекти върху лицето. Иначе ми допадна, като цяло харесва и марката, основно, защото не се отразява зле на акнеичната ми кожа и хидратира добре. Този конкретно не бих го повторила заради блясъка на миката.

Лавандулова вода Ина - много ми хареса. Аромът не е от най-прекрасните, заради липсата на изкуствен ароматизатор. Иначе се отразява добре за пъпки и мазна кожа. Лееееко изсушава и мисля да я ползвам повече през лятото.

Захарен скраб за лице с витамин Ц Balea - взех го за проба от ДМ. Със смесени чувства съм: ексфолира много хубаво, но оставя един мазен филм на кожата. Може би ще взимам пак, но с това мазнеене при мен ме може да се прилага редовно.

Колагенов серум за устни Eclat skin London - ужас. Мазен, течен, нехидратиращ. В общи линии за нищо не става. Скоро ще покажа един около 10пъти по-евтин серум за устни, който е и 10 пъти по-ефективен.

Скраб за устни с авокадо Essence - много приятен скраб. Ескфолира и хидратира. Мигновено прави устните по-пухкави. За съжаление май е бил лимитирана серия и вече не се предлага. Ако го намеря, бих си взела пак.

Пудра Healthy balance Bourjois - тази пудра по едно време беше спрягана една ли не за най-добрата дрогерийна пудра. Да, ама не. На моето лице седи тебеширено и неестествено. Не бих за взела пак.

Шийт маска за лице с коноп Balea - това е последната от 5-6, с които се бях запасила. Хубава маска, стяга, избистря и успокоява раздразнения. Не съм сигурна дали още ги има в ДМ. Ако да, бих взела.

Мини крем за ръце с невен Alverde - харесва ми това кремче за “из път”. Хидратира и доста суха кожа. Ще го подновя.

Скраб за лице с кафява захар и чия Balea - същата работа като другия скраб: ексфолира добре, но оставя мазен филм на кожата. С измивен гел след това е ок за мен.

# 669
За скрабът на Сафф и аз подкрепям.Единственото му хубаво са блестящите частички по кожата след ползване.

# 670
  • София
Скрит текст:
И на мен много ми харесва. Ще подновявам скоро
Хммм, защо бях останала с впечатление, че го има в ДМ и останах разочарована вчера. Къде да търся стелаж на Catrice, че е на свършване моливът ми?

# 671
В Ремедиум ги имаше доскоро.

# 672
  • на последния етаж
В Ремедиум и Лили има. В някои от ДМ веригата също. Wink

# 673
За скрабът на Сафф и аз подкрепям.Единственото му хубаво са блестящите частички по кожата след ползване.

Един минус и от мен за този продукт. Тези уж 100 % биopазгpaдими "сфери" (според сайта им) така и не се разграждаха под душа и реших да не рискувам повече и да си докарам главоболия с пречиствателната Wink
Има толква прекрасни захарни ексфолианти и то са смешни пари. Един такъв продукт, който приключвам в момента е този Пилинг за тяло с екстракт от маракуя и кафява захар
Взех го от makeup за 4лв и нещо, 200мл. - страхотен е, понякога и на лицето го ползвам, ухае божствено Simple Smile

# 674
  • София
Има толква прекрасни захарни ексфолианти и то са смешни пари.
Препоръчай ми, моля, но от физически магазин. Ползвам Сапунена работилница, но станаха по-сухи спрямо преди и искам да сменя.
Тези от ДМ само в еднократни опаковки ли са?

Общи условия

Активация на акаунт