Бързи здравословни въпроси и отговори – 28

• 30 705
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Сина ми като малък беше паднал и на челото му се появи огромна цицина колкото половин орех. Крем с арника много му помогна.
И аз съм чувала за арника. Тя още седи с марля, но ще я сменя няколко дни. Може би трябва да се изчака с мазането като има рана върху хематома.  Лекарят я "успокоил", че може и температура да се вдигне, ако раната се възпали и тогава трябвало и антибиотик да й изпишел, ако това се случило.

# 136
  • Бургас
Арниката може да се взима и вътрешно като хомеопатично лекарство. Има го като гранулки на боарон. Ако е хематом май е по-добре вътрешно. Иначе аз редовно държа такъв крем в къщи да мажа синините на сина ми като се удари.

# 137
Арниката може да се взима и вътрешно като хомеопатично лекарство. Има го като гранулки на боарон. Ако е хематом май е по-добре вътрешно. Иначе аз редовно държа такъв крем в къщи да мажа синините на сина ми като се удари.
Не знаех, че има Арника на гранули. В описанието в интернет пише "може да предотврати образуването на подкожни кръвоизливи или да ускори разнасянето им, ако вече са започ­нали да се образуват такива." Вече се образуваха такива около очите, дано не е късно да се започне приема часове след  инцидента.

# 138
  • Бургас
Все пак се консултирайте с лекар, че вашия случай е по-специфичен.

# 139
  • Mediterraneo
Арника има на гранули, да. Мазане върху рана общо- взето с нищо. Компреси с реванол освен, той помага и за разнасянето на отока и синините.

# 140
Арника има на гранули, да. Мазане върху рана общо- взето с нищо. Компреси с реванол освен, той помага и за разнасянето на отока и синините.
Благодаря. А да попитам нещо за отока на носа и лилаво-сините кръгове около очите в следствие на хематома? Едното око леко се позатвори в следствие на подуването.

# 141
  • Sofia
Леко начукани прясни зелеви листа може да слагате.

# 142
А при полипи в матката дали са ок?
Не зная за полипите дали действат.
Рейши се водят адаптоген. Проверете си и вие, за да не ви подведя. Аз имам опит с кистите и хормоните.

# 143
  • Mediterraneo
Благодаря. А да попитам нещо за отока на носа и лилаво-сините кръгове около очите в следствие на хематома? Едното око леко се позатвори в следствие на подуването.
И там може да налагаш компреси, и да мажеш арника, ако няма рани. Ама тегаво ще е, те се разнасят бавно, сега има сто цвята да променят. Надявам се поне болката да отшуми бързо, ще си ходи посинена известно време.

# 144
И там може да налагаш компреси, и да мажеш арника, ако няма рани. Ама тегаво ще е, те се разнасят бавно, сега има сто цвята да променят. Надявам се поне болката да отшуми бързо, ще си ходи посинена известно време.
Кофти е да. То това с подутия нос и около очите е лош ефект от хематома на челото. С очила ще ходи, но поне да се ускори процеса на възстановяване. Арника взех гранули за смучене, Лиотон за носа и под очите. Дано помогне. Допълнително като мине хематома мисля да й взема и Арника за мазане.

# 145
  • под тепетата
У нас покрай внука крема с арника е от постоянните асортименти. Добър съвет са дали и за гранулките. Дано бързо се възстанови жената!

# 146
Майка ми падна по подобен начин.
С нищо не се маза, разнесоха се синините за 5-6 дни.
Не е нещо страшно, въпреки неприятния външен вид.

# 147
Много благодаря на всички. Ще пробваме с взетите неща, дано има по-бърз ефект. Днес през определено време слага лед, но според мен повече няма какво да помогне леда. То уплахата беше по-страшна и първоначалната болка. Слава богу главоболието отшумява. Момент не внимание и бързане и резултатът е "прекрасен".  Извадил е късмет, че няма нищо счупено.

# 148
Таня_рали, би ли споделила кои гъби Рейши си ползвала и обяснила с твои думи какво е адаптоген. Благодаря!

# 149
И аз се интересувам от гъбите. Преди не смеех да приемам адаптогени, защото могат да намалят естрогените (при мен такъв беше проблема), но сега май минавам в другата крайност и ми трябва точно нещо за регулиране на хормоните.
Относно жената с хематом на челото - мога да споделя, че преди време майка ми си беше ударила точно челото и имаше синина, която не изглеждаше чак толкова зле, въпреки това й бяха казали, че трябва да пие Сомазина за по-пълно възстановяване.

Общи условия

Активация на акаунт