Бързи здравословни въпроси и отговори – 28

• 30 868
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Санаториумите са болници и си работят.
Преди 2 седмици бяхме във Велинград.

# 466
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Благодаря! Сега ще потърся информация.

# 467
  • Варна
Здравейте! Имам подутина над скулата, под окото, не знам как точно да обясня. Леко съм си параноична и в интернет ми излязоха всякакви неща, не е голяма или нещо подобно, аз си я виждам и каквото и да е, притеснявам се. Дали пък не е от умора, недоспиване и тн. ??Smirk
И евентуално при какъв специалист трябва да отида на преглед? Оф, така като ме хванат лудите и не се търпя, но все пак да попитам.. Triumph

# 468
  • София
Препоръка за невролог в София за ЕМГ?

# 469
Препоръчайте ми , моля, добър  пулмолог в София, за предпочитане да работи със здравна каса, за да може да ме изпрати на скенер, ако се налага. С болки в гърба съм все още,  3 месеца след Ковид. Имах малък перикарден излив на сърцето, пих Медрол, но кардиоложката смята, че болката в гърба не е кардиологичен проблем и ме изпраща на пулмолог. А аз не мога да определя дали от ошипяването на гръбнака ме боли или от дробовете. Не кашлям, нямам температура.

# 470
Имам следния въпрос - на едно място четох, че при пускане на микробиология на вагинален и цервикален секрети, е препоръчително да си се въздържала от уриниране, в продължение на 2 чАса преди това. Така ли е? Също, кога е хубаво да се подмият интимните части - непосредствено преди да се отиде при гинеколога или пак е желателно да има някакво отстояние?

# 471
Да, за урината е добре да е по-пълен мехура.
Иначе може да излезе фалшиво отрицателна за бактерии.

Подмиването - преди да тръгнеш за лекаря.

# 472
DeV, мерси!
За да съм сигурна, че съм се изразила правилно - аз няма да изследвам урина, само вагинален и цервикален секрети. Но прочетох, че не трябва да си уринирала, преди да ти вземат пробата, даже пишеше да се въздържаш поне час-два.

# 473
Не, няма такова нещо.
Аз помислих, че и урина ще пускаш.
За ваг.секрет защо да се стискаш 2 часа?

# 474
Без консултация с лекар няма как да стане, но все пак питам, за да се успокоя малко. Confused

Непрекъснато ми е студено. Облечена съм добре, у дома е топло (под 25 градуса не падат температурите), в офиса е топло, но аз стоя и треперя от студ и това е вече от няколко седмици. Вечер особено и не мога да си обясня на какво се дължи.

# 475
За ваг.секрет защо да се стискаш 2 часа?
Идея си нямам. Прочетох го в една статия, но сега не мога да я намеря. Сигурно са имали предвид, че не е хубаво да уринираш, ако няма как да се подмиеш след това - един вид, да не се опорочи пробата с бактерии от уринирането. Както и да, може би няма да го спазвам. Ще си пишкам до последно и после ще си направя тоалета, непосредствено преди прегледа.

Непрекъснато ми е студено. Облечена съм добре, у дома е топло (под 25 градуса не падат температурите), в офиса е топло, но аз стоя и треперя от студ и това е вече от няколко седмици. Вечер особено и не мога да си обясня на какво се дължи.
Сигурно причините биха могли да бъдат десетки и е трудно да се каже - хипофункция на ЩЖ, липса на витамини, стрес, изкаран Ковид... Какво ли не.

Препоръчайте ми , моля, добър  пулмолог в София, за предпочитане да работи със здравна каса, за да може да ме изпрати на скенер, ако се налага. С болки в гърба съм все още,  3 месеца след Ковид. Имах малък перикарден излив на сърцето, пих Медрол, но кардиоложката смята, че болката в гърба не е кардиологичен проблем и ме изпраща на пулмолог. А аз не мога да определя дали от ошипяването на гръбнака ме боли или от дробовете. Не кашлям, нямам температура.
Попадала съм на много препоръки за тази пулмоложка, но не съм я посещавала лично.

# 476
На мен ми беше необичайно студено след КОВИД.
Но премина.

# 477
Новината: https://bnr.bg/varna/post/101433295/priem

Може ли да се правят операции в ЧАСТНИ БОЛНИЦИ, след като са забранени плановите операции? Няма да коментирам абсурдността на това решение.

# 478
На мен ми беше необичайно студено след КОВИД.
Но премина.
Възможно е, но не съм боледувала от лятото вероятно. Освен нещо безсимптомно да е било.

# 479
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
С., изследвай си щитовидната. При анемия също е симптом.

Баща ми са го изписали, след месец ще го гледат на доплер колко е пропускливостта на артерията. Той обикаляше по лекари, защото си загуби слуха на единственото функциониращо ухо и чува силни, нетърпими шумове.
Изследваха го за какво ли не и само това запушване откриха. Но сега след операцията отново не може да спи и да прави каквото и да е от тези шумове.
Някой има ли идея от какво може да са? Има дни без шумове, в други са много силни.

Общи условия

Активация на акаунт