Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 192
  • 809
  •   1
Отговори
# 195
  • Русе
Аз съм вече месец след ЛТ и засега го карам обичайно. Имам си чувствителност в областта, но се търпи. Гаденето спря седмица след като приключих. Ще видим. другият месец съм на диспансер, ще видим кръвта как е.
Една от преподавателките ми в Унито каза, че година след ЛТ е започнала да повръща, лоша кръвна картина и въобще станало едно мазала, та мислеше да тръгва пак по док. Изкара ми акъла  Simple Smile Аз не искам такива екстри Crossing Arms

# 196
  • Варна
Преди 3 мисеца приключих с лъчетерапията и все още кръвните ми показатели са ниски и чувствам умора.
Утре съм на  пет скенер. Старая се да не го мисля, но... не ми се получава Confused

# 197
Стискаме ти палци, Янис 🤞🙏
    По мои изчисления, аз трябва да съм на скенер към средата на другия месец. Мразя времето като наближи да се изследвам, защото хем знам, че не трябва да го мисля (защото няма смисъл), хем все нещо току ме стисне за гърлото.

# 198
  • Варна
Благодаря ти Нушка, и аз така уж не го мисля, но цяла нощ  се събуждах не ми е спокойно. Довечера съвсем няма да мигна. Надявам се в петък да ми е готов резултата, нямам такова търпение да чакам няколко дни и затова си плащам за бързо разчитане. Ако ми кажат в понеделник да ги взема аз ще откача Grinning

# 199
Янис добри резултати на скенера.
Къде ще го правиш?
И аз съм записана,но за 8-петък.
Доста  се ошашках май като наближи.

Да попитам тук в онкото ми казаха да пия половин ампула урографин вечерта преди изследването. Досега ми е убягвала тази информация, че има такава подготовка. Та и трябва да се разнася на следващия ден +голямото количество вода. Мислех да отида с метрото. Там обаче дали работят заведенията от толкова рано не ми е ясно.

Ели, ти като си прави замерване на радиацията как се движеше? Аз планирам да се прибирам вкъщи и да се изолирам до неделя в едната стая и да не се срещам с детето.

# 200
Янис, Нушка, Рени, успех с изследванията!  И аз другия вторник съм на обикновен скенер, уж съм спокойна засега, ще видим. Хубав ден на всички!

# 201
  • Варна
Благодаря момичета!:heart:
Рени,  стискам палци всичко да ни е наред, дано годината да ни започне с прекрасни новини!
Аз съм във Варна и тук в Света Марина  правя пет скенер. Незнам как е на другите места, но за резултат се чака 20 дни, ако искаш по рано варианта е за 24 часа 150 лв.

# 202
Янис и Рен, успех и добри резултати от пет скенера! 🍀
Сигурно всички(или поне повечето) сме така напрегнати преди изследвания.

Янис, много време се чака за резултат при вас, 20 дни много ми се вижда. И аз бих си платила за бързо разчитане, ама който не може да отдели 150лв., чака и се тресе почти месец ☹

Досега ходих на три пункции  във връзка със събиращата се лимфа. Тръгнах и на масаж, подпомагащ лимфния дренаж. Лимфомиозот започнах да пия седмица след операцията. Взех си и Сераза(Зори, благодаря за споделеното), но не съм започнала.

# 203
  • Варна
Forest_dreams, благодаря! Ами аз и предните пъти си плащах, 20 дена си е много  аз ще откача.
Момичета, юни месец ми беше операцията, но ръката ми е подута в моя случай мога ли да вземам от този Лимфомиозот?

# 204
  • София
Какво му правят 20 дни на този резултат, баят ли му? В Сити клиник беше готов за 2 дни резултата от пет-скенера.
Изгорих си по най-идиотски начин ръката при дланта отвътре и пръстите - хванах един тиган, стоял във фурната на 200 гр. за металната дръжка... Надявам се да не стане нещо сега с тези махнати ЛВ на тази ръка, оня ден стана случката, засега съм добре, мажа яко с дефламол, има мехури.

# 205
Aз дa се включa с моя опит от лъчето. Повреме нa, имaх леко зaчервявaне и сърбеж нa гърдaтa,мaлко подутa беше но нищо стрaшно. Болеше чaт пaт, нещо кaто крaмпи.. Устaтa ми беше много сухa, aмa много aко не пия водa 20 мин и ми зaлепвaше. Изследвaх тогaвa кръвнa зaхaр всичко беше ок. След лъчето,уморa и сърбеж..не сa ми пaдaли покaзaтелите тaкa че не знaм дaли нa него се дължи. Сегa почти годинa след него..ми нищо ми нямa..нaдявaм се и тaкa дa си остaне.. Simple Smile
Олив горилa съм се няколко пъти вече нa няколко местa нa оприрaнaтa стрaнa..мн съм зaвеянa Grinning зa щaстие нямa нещо което дa е последвaло..мaжa изгорялото и толкоз.. Simple Smile

# 206
  • Варна
И аз се чудя какво му правят. Може би защото е единственият пет скенер за тази част на страната. Идея нямам, но една позната чака 25 дни.
Тони, моите показатели от лъчето паднаха. Явно при всеки е различно. Преди месец питах онколога колко още "изненади" да очаквам от лъчето, отговора "напълно възможно да направиш фиброза на белия дроб" аз се облещих.
Като знам, че съм магнит за странични реакции...
Отидох на консулт с пулмолог потвърди вероятността за фиброза. Но ме успокои, че след като  рентгеновата снимка от преди 20 дни е чиста, вероятно да се появи е малка. На Пет скенера ще се види.

# 207
  • Русе
Олив, стискам палци да няма поражения Hands Pray

Стиснати палци за всички скенери Hands Pray

Рен, според химикът от работата на ММ, аз не мога да "заразявам" с радиация. Не отдавам. И след близо 5 часа до него в колата, неговата радиация си беше в нормите. Значи е вярно. Не съм се изолирала по-специално от децата. Те, едно дето са големи, ами и са в отделни стаи, имат друга баня...На сутринта смених чаршафите, изчистих банята както обичайно и повече не съм се занимавала с това.

# 208
  • София
Янис, аз имам пост-лъчеви промени в белия дроб, странното е, че ги пишат отскоро, 2017 г. правих лъче, а в скенерите 2017-2018 няма нищо, едва 2019-2020 почнаха да ги пишат.

# 209
Здравейте момичета желая успех на всички с пет скенера и добри резултати.Аз имам отново въпрос.На 18,01ще ми е първото вливане с Доцетаксел какво да очаквам.Минах 4 вливки с епирубицин и ендоксан.
Сигурно е коментирано по рано но не ми се иска да се връщам напред в темите.Благодаря Ви!

Общи условия

Активация на акаунт